پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از الراي کويت، آمريکا به تدريج محبوبيت و نفوذ خود را از دست مي دهد و خشم و تنفر از آن در همه نقاط جهان، از جمله در ميان مردم خود اين کشور، افزايش يافته است.
وليد الرجيب در الراي نوشت: مخالفت کشورهاي جهان با سيطره و زورگويي آمريکا افزايش يافته است. مخالفت بسياري کشورها در مجمع عمومي سازمان ملل، با مطالبه زورگويانه آمريکا براي موافقت با انتقال سفارت اين کشور به قدس و به رسميت شناختن اين شهر به عنوان پايتخت اسرائيل، گواه خوبي براي همين موضوع است. حتي فراتر از آن، پس از تهديدهاي فرستاده آمريکا مبني بر قطع کمک به کشورهاي مخالف، آنها همچنان به موضع مخالف خود، پايبند ماندند.
افزون بر آن، کشورهاي اروپايي، خروج آمريکا از معاهده آب و هوايي و ممانعت از ورود مهاجران برخي کشورها به خاک اين کشور را محکوم کردند.
اظهارات بي شرمانه دونالد ترامپ رئيس جمهور نامتعادل و گستاخ آمريکا درباره برخي کشورهاي داراي حاکميت و «چاه توالت» خواندن آنها، زشتي وجهه اين کشور را دوچندان کرد. به اين ترتيب، آمريکا هيبت دروغين خود را از دست داد.
از چند دهه پيش، برخي کشورهاي جهان «از آمريکا و سياست هاي متکبرانه و خصمانه آن متنفر بوده اند.» اما اکنون، نارضايتي، شکايت و ناسازگاري به کشورها و دولت هاي جهان رسيده است. ديگر هيچ کس در جهان فريب اسطوره رهبري دموکراسي و آزادي جهان را نخواهد خورد، حتي فراتر از آن، کشورها اعم از اروپايي يا غير اروپايي، ديگر نمي توانند براي تجاوزگري و رفتارهاي نادر اين کشور، بهانه اي مطرح کنند.
آمريکا در همه قاره هاي کره زمين، آمريکاي جنوبي و برخي کشورهاي آسيا و شرق آن، برخي کشورهاي اروپا، به ويژه جنوب آن، دشمني و تنفر را درو کرده است. همچنين اين کشورها و ملت هاي آنها، ديگر ادعاهاي آمريکا، مانند دروغ جنگ با تروريسم را باور نمي کنند و با سياست هاي اين کشور در زمينه جهاني سازي اقتصاد و دستور العملهاي بانک جهاني و صندوق بين المللي پول که از طريق سياست خصوصي سازي، حذف يارانه ها و افزايش ماليات کالاها و خدمات موجب فقيرتر شدن ملت ها شده اند، شروع به مخالفت کرده اند.
در بسياري کشورها، از جمله در خود آمريکا تظاهرات اعتراض آميز برپا شد، که معترضان ضمن «فقير» خواندن خود، اعلام کردند 99 درصد مردم اين کشور را تشکيل مي دهند، در حالي که يک درصد از مردم بر دارايي ها سيطره دارند. جنبش «وال استريت را اشغال کنيد» منعکس کننده اين اعتراضات است.
پس از قدرت گرفتن کشورهاي ديگري مانند روسيه و چين، محبوبيت آمريکا روز به روز کاهش يافت. همچنين با وجود برخي کشورهاي سازنده تسليحات هسته اي قاره پيما، از سروصداي پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) کاسته شد. حتي برخي از اين کشورها با جرات کامل، آمريکا را به چالش کشيدند.
بسياري در کويت، گزارش ديبرا جونز سفير پيشين آمريکا، خطاب به وزارت خارجه اين کشور را خوانده اند. بر اين اساس، «مردم کويت از سي ساله گرفته تا بيش از آن، ممکن است به آمريکا ابراز وفاداري کنند، زيرا اين کشور آنها را از اشغالگري صدام خلاص کرد؛ اما جوانان زير سي سال، از آمريکا متنفر هستند و آن را منشا شرارت هاي جهان مي دانند.»
آمريکا که از سال 2008، در معرض بحران خفه کننده اقتصادي قرار گرفته است، يک روزه پايان نخواهد يافت؛ اما پرواضح است که به تدريج، محبوبيت و نفوذ خود را از دست مي دهد و بر خشم و تنفر از آمريکا در هر گوشه اي از گوشه هاي جهان، از جمله مردم خود اين کشور افزوده مي شود.