پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از الميادين، دولت آمريکا پس از ناکامي هاي مکرر در زمينه هاي سياسي، ديپلماتيک و نظامي در صحنه سوريه، بار ديگر به طرح اتهام استفاده از سلاح شيميايي عليه دمشق بازگشت.
آمريکا با همه توان خود براي ضربه زدن سياسي، ديپلماتيک و نظامي به سوريه همزمان با محاصره اقتصادي اين کشور ادامه مي دهد. واشنگتن با اينکه نتوانست دولت سوريه را سرنگون کند به دنبال آن است که دستکم دولت بشار اسد رئيس جمهور سوريه را تضعيف کند تا بتواند آن دولت را به تسليم شدن و تحميل خواسته هايش وادار کند. هدف واشنگتن تحميل شرايطي مربوط به نظام حکومتي، هويت آينده، تجزيه سوريه و تامين منافع اسرائيل و ضربه زدن به محور مقاومت است. واشنگتن در به شکست کشاندن کنفرانس سوچي ناکام ماند و نتوانست از مسئله سلاح شيميايي در شوراي امنيت عليه سوريه سوء استفاده کند. فرانسه هم نتوانست با برگزاري کنفرانس پاريس، جايگزيني براي اعمال فشار بر دمشق ايجاد کند. آمريکا در اين شرايط به اتهامات قبلي مربوط به استفاده از سلاح شيميايي بازگشت.
تابستان سال 2013 نخستين بار ادعاي استفاده ارتش سوريه از گاز سارين در خان العسل در استان حلب و منطقه الغوطه الشرقيه مطرح شد. اين اتهامات در حالي بود که ارتش سوريه پس گرفتن مناطقي را که در اشغال گروه هاي مسلح مختلف قرار داشت، آغاز کرده بود. در آن زمان، باراک اوباما رئيس جمهور وقت آمريکا گفت، سوريه با استفاده از سلاح شيميايي از خط قرمزها عبور کرد. کشتي هاي جنگي آمريکا به سواحل درياي مديترانه رسيد تا زمينه اقدام نظامي عليه سوريه فراهم شود. در عمل هم دو موشک شليک شد که روسيه آن را در دريا سرنگون کرد. حل بحراني که ثبات منطقه را تهديد مي کرد با پيشنهاد روسيه براي اقدام دمشق در امضاي توافقنامه منع اشاعه تسليحات شيميايي عملي شد. وزارت دفاع آمريکا اعلام کرد تا پايان سال 2014 ذخاير سلاح هاي شيميايي سوريه نابود شد. سازمان منع اشاعه تسليحات شيميايي هم اين مسئله را تاييد کرد.
در ادامه اين گزارش آمده است: با اين وجود، دمشق حدود پنجاه بار ديگر به استفاده از گازهاي شيميايي در بيش از بيست و هفت منطقه سوريه از جمله سراقب و جوبر متهم شد. اما کميته هاي تحقيق تاکنون با وجود بازديدهاي متعدد از سوريه نتوانسته اند مسئوليت دمشق در اين مسئله را ثابت کنند. اين اتهامات در شرايطي مطرح مي شد که پيشروي ارتش سوريه در صحنه ميداني ادامه داشت و مذاکرات ژنو و پس از آن آستانه برگزار مي شد. با وجود آنکه مسکو تاييد کرد به واشنگتن اعلام کرده بود ارتش سوريه نشست سران مخالفان در خان شيخون را هدف قرار خواهد داد، دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا تصميم گرفت حمله هوايي به سوريه با ادعاي استفاده از بمب هاي شيميايي در خان شيخون، انجام دهد. پنجاه و نه موشک توماهوک به طرف فرودگاه نظامي الشعيرات در استان حمص شليک شد. در حالي که هيچ طرفي استفاده دمشق از سلاح شيميايي در خان شيخون را تاييد نکرده بود، بار ديگر متهم کردن دمشق به استفاده از سلاح شيميايي تکرار شد و اين مسئله ترديدهايي را درباره جديت واشنگتن در حمايت از حل سياسي بحران سوريه ايجاد کرده است.