به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، جشنواره بین المللی غذا در دانشگاه پونا هند برگزار شد. در این جشنواره، دانشجویان ایرانی هم شرکت کرده اند.
هدف از برگزاری این جشنواره، همگرایی و آشنایی شرکت کنندگان با دیگر اقوام و فرهنگ غذایی کشورهای مختلف و ایجاد ارتباط متقابل فرهنگی و اجتماعی شهروندان کشورهای مختلف است.
دانشجویان ایرانی در غرفه ایران انواع شیرینی و آش و برخی سالادها را برای بازدید شرکت کنندگان به نمایش گذاشتند.
در این جشنواره بین المللی غذا علاوه بر نمایش غذاهای ملی هرکشور، گروههای هنری از کشورهای مختلف برنامههای متنوعی از هنرهای ملی کشورشان را در جشنواره بین المللی غذا اجرا کردند.
در این جشنواره بین المللی کشورهایی از آسیا و آفریقا مشارکت کردند و غذاهای بومی و محلی خود را به نمایش گذاشتند.
ایران، نامیبیا، نپال، گامبیا، تایلند، مالاوی، یمن، بنگلادش، زامبیا، سودان جنوبی، آفریقای جنوبی، عراق، زیمبابوه، موزامبیک، تانزانیا، چین، موریتس، سریلانکا، نیجریه، افغانستان، ترکمنستان از کشورهایی هستند که در این جشنواره شرکت کرده اند.
«احمد صادقی» سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در بمبئی در مراسم گشایش این جشنواره گفت: فرهنگ، شیوه زندگی گروهی از انسانها و مشتمل بر عقاید و سنتهای آنان است که معرف ارزشها و باورهای آنان به طرق مختلف میباشد. فرهنگ بر بینش، قواعد و نهادهای بشری در گستره جامعه جهانی اثرگذار است.
وی افزود در کنار سایر جنبههای فرهنگ (چون هنر، زبان، موسیقی و مذهب) غذا و آشپزی سازوکاری قدرتمند در هویت آفرینی برای افراد در گسترههای جغرافیایی و مناطق مختلف بوده است.
سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در بمبئی تصریح کرد ما هنوز به اندازهای که باید به حیاتی بودن نقش غذا و میزان ارتباط دهنده بودن آن بین فرهنگ و افراد با زمینههای متفاوت در عرصههای زندگی، توجه نداشته ایم.
صادقی افزود: غذا و آشپزی ایرانی در زمره مواردی است که با حوزهها و مناطق جغرافیایی پیرامون خود شامل آسیای مرکزی، قفقاز، ترکیه، یونان، عراق و غرب آسیا و حتی روسیه تبادل تاریخی طولانی داشته است.