پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک، کره جنوبي از متحدان کليدي آمريکا در منطقه آسيا - اقيانوس آرام که امنيت ملي آن به حمايت نظامي آمريکا وابسته است به دنبال آزمايش ناموفق اخير سامانه دفاع موشکي آمريکا در جزاير هاوايي و ناتواني از رهگيري يک موشک، احتمالا به دنبال تقويت توانمندي هاي داخلي موشکي خود خواهد رفت.
کره جنوبي به دنبال افزايش شديد تنش ها در شبه جزيره کره و به دنبال پيشرفت سريع برنامه هاي موشکي و هسته اي و آزمايش هاي مکرر هسته اي و موشکي کره شمالي در سال 2017 و با وجود مخالفت شديد چين و روسيه، اقدام به تکميل مراحل استقرار و عملياتي سازي سامانه ضدموشکي تاد (THAAD) در خاک خود کرد.
ارتش آمريکا در چند سال گذشته چندين آزمايش با هدف نشان دادن توانايي ها و کارآمدي سامانه هاي دفاع موشکي خود انجام داده است. در جريان آخرين نمونه از اين آزمايش ها در روز چهارشنبه، آزمايش سامانه دفاع موشکي ضدبالستيک آمريکا شکست خورد و دانا وايت سخنگوي وزارت دفاع آمريکا (پنتاگون) نيز در روز پنجشنبه ناکامي اين آزمايش موشکي را تاييد کرد.
کره جنوبي نيز همانند گوام و هاوايي که کره شمالي تهديد کرد آنها را هدف موشک هاي هسته اي بالستيک بين قاره اي خود قرار مي دهد، به علت مجاورت جغرافيايي در تيررس موشک هاي پيونگ يانگ قرار دارد. شکست آزمايش موشکي اخير آمريکا اين سوال را در ميان کارشناسان کره جنوبي ايجاد کرده است که آيا سئول بايد به طور مستقل به دنبال توسعه سامانه هاي موشکي با قابليت هاي بيشتر و حتي توسعه زرادخانه هسته اي باشد يا خير؟
سو يول استاد مهندسي هسته اي در دانشگاه ملي سئول گفت «من هميشه درباره امکان هدف قرار دادن موشکي که به سوي شما مي آيد مردد بوده ام و فکر نمي کنم اين بايد آخرين گزينه باشد. ما بايد احتمالا تسليحات هسته اي تاکتيکي آمريکا را دوباره در کره جنوبي مستقر کنيم. اگر اين هم کافي نباشد در آن صورت بايد به دنبال توسعه برنامه هسته اي خودمان ظرف يک تا دو سال باشيم. من معتقدم توسعه برنامه هسته اي داخلي عملي تر و به صرفه تر است.»
سامانه دفاع موشکي دريايي آجيس Aegis که در آزمايش موشکي اخير شکست خورد و نتوانست موشک مهاجم را هدف قرار دهد در حقيقت نمونه دريايي سامانه تاد است.
با اين حال اين کارشناس کره اي همچنان درباره کارآمدي هر دو سامانه دفاع موشکي آمريکا مردد است: «من معتقدم سامانه تاد به مراتب بدتر است چرا که برد و ميدان پوشش آن به مراتب کمتر از سامانه اي است که چند روز قبل در آزمايش شکست خورد. من فکر نمي کنم افراد زيادي در کره جنوبي موافق استقرار تاد باشند. من فکر مي کنم خيلي روي اين سامانه آمريکايي حساب کرده ايم و ممکن است در آينده کار نکند. هرچند فکر نمي کنم داشتن اين سامانه ضرري داشته باشد اما سودي هم ندارد.»
وي گفت سامانه هاي دفاع ضد موشکي آمريکايي تا کنون نتوانسته اند ضريب موفقيت بالايي در هدف قرار دادن اهداف خود کسب کنند.