به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکزکرمانشاه، نادر پرور با اشاره به اقدامات دامپزشکی در پی وقوع زلزله اخیر در مناطق غربی استان
اظهار داشت: پرسنل و اکیپهای دامپزشکی از همان ساعات اولیه وقوع زلزله در مناطق حضور داشتند و در مرحله اول عملیات، پایش و بررسی مناطق آسیب دیده را در دستور کار قرار گرفت.
وی بیان داشت: در همین راستا ۶۵۶ روستا تحت پوشش برنامه پایش و بررسی قرار گرفتند و پس از آن عملیات دفن بهداشتی لاشههای تلف شده دامها در ۳۷۱ روستا انجام شد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه از دفن بهداشتی ۱۰ هزار و ۵۲۹ راس دام سبک و ۴۲۴ راس دام سنگین با همکاری و کمک ۶۵ اکیپ دامپزشکی از استانهای ایلام، کردستان، لرستان، همدان و کرمانشاه در مناطق زلزله زده استان خبر داد و تصریح کرد: ۵ هزار و ۳۰۰ قطعه طیور تلف شده نیز در این زمینه دفن بهداشتی شد.
وی با اشاره به جمع آوری و دفن بهداشتی ۷۰۰ هزار قطعه ماهی با وزن تقریبی حدود ۲۵۰ تن در مزارع تخریب شده پرورش ماهیان سردابی منطقه ریجاب بر اثر زلزله گفت: اقدامات پیشگیری و درمان همچنان در حال انجام است.
پرور افزود: تعداد ۸۸ هزار و ۶۵۸ راس دام سبک و ۳ هزار و ۱۳ راس دام سنگین از دامهای صدمه دیده یر اثر زلزله به صورت کاملا رایگان ویزیت و درمان شده اند.
به گفته این مقام مسئول، ۲۸۹ هزار و ۸۷۱ مترمربع ضدعفونی، ۹۲ هزار و ۴۴ راس دام و ۷۵ هزار ۷۹۸ مترمربع جایگاه دام در این مناطق سم پاشی شده اند.
مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به تخریب منازل مسکونی و اسطبلهای نگهداری دام و همچنین پیش رو بودن فصل گرم سال تصریح کرد: افزایش دما موجب تکثیر و تزاید کنهها میشود که این خود عامل تهدید کنندهای به منظور شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو خواهد بود این مهم خود با سم پاشی به موقع قابل کنترل است و انتظار ما از مسئولین ارشد استان جهت تامین سلامت مردم درمناطق زلزله زده، تامین اعتبار جهت خرید سم مورد نیاز و سم پاشی آن است.
وی بیان داشت: در زمینه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی در این مناطق نیز تا کنون ۶۱۵ هزار و ۶۲۰ راس دام سبک علیه تب برفکی، آنتروتوکسمی و همچنین یک هزار و ۳۴ راس دام سنگین علیه تب برفکی مایه کوبی شده اند