پخش زنده
امروز: -
وزير خارجه روسيه درباره پرونده هسته اي ايران گفت: ما با ايتاليا ديدگاه مشترک و نزديکي درخصوص برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و برنامه هسته اي ايران داريم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلويزيوني روسيا اليوم ؛ وزير خارجه روسيه در نشست خبري مشترک با همتاي ايتاليايي خود گفت: روسيه و ايتاليا ديدگاه مشترک و نزديکي در مورد برنامه هسته اي ايران و برجام دارند.
سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه در کنفرانس مطبوعاتي با همتاي ايتاليايي خود در مسکو گفت: من و وزير خارجه ايتاليا درباره مشکلات و بحران هاي بين المللي و منطقه اي گفتگو کرديم. ما با هم درباره متحد ساختن تلاش ها براي مقابله با تروريسم و بحران هاي مختلف اتفاق نظر داشتيم. دو طرف همچنين اطلاعات مربوط به جزئيات کنفرانس گفتگوي ملي سوريه را که روز سه شنبه در سوچي برگزار شد مبادله کرديم. ما معتقديم اين کنفرانس تلاش ها را براي ايجاد گفتگو بين گروه هاي مختلف سوري بر اساس قطعنامه 2254 شوراي امنيت تقويت کرد. بايد توجه داشته باشيم که نتايج اين کنفرانس به استفان دي ميستورا کمک خواهد کرد تا روند مذاکرات بين دولت سوريه و طيف وسيع معارضان در ژنو را احيا کند و آنان نيز زمينه را براي اصلاحات قانون اساسي فراهم کنند.
لاوروف در مورد مشارکت نکردن بخشي از نيروهاي معارض سوري در کنفرانس سوچي گفت: با وجود اينکه کنفرانس سوچي در زمينه گرد هم آوردن بخش بزرگي از گروه هاي سوري در يک نشست بي سابقه بود، اما شامل صد در صد گروه ها و جريان هاي سوري نبود و دو گروه از معارضان در اين کنفرانس شرکت نکردند. ما با نصر حريري رئيس هيئت عالي مذاکره کنندگان معارض سوري براي شرکت در کنفرانس سوچي دعوت کرديم، اما او دعوت ما را نپذيرفت و گفت که به دليل اختلافات داخلي نمي توانند در اين کنفرانس شرکت کنند. اما از مجموع 34 عضو اين هيئت، يک سوم آنها در کنفرانس سوچي شرکت کردند و اين به معناي علاقه زياد اغلب آنان براي مشارکت در اين گونه نشست ها است. گروه ديگري که در کنفرانس سوچي شرکت نکرد، گروه آنکارا بود که به دلايل ساختگي در اين کنفرانس شرکت نکردند و به استانبول بازگشتند. ما هميشه تلاش مي کنيم که همه گروه هاي سوري در حل بحران سوريه و تعيين سرنوشت اين کشور مشارکت داشته باشند. استفان دي ميستورا نيز در ديدار با من از اين کنفرانس ابراز رضايت و تأييد کرد که گفتگوها و بحث هاي جدي و ملتهبي که در اين کنفرانس جريان داشت، نشان مي دهد که اين کنفرانس ساختگي نبوده است و يک فرصت واقعي براي نشان دادن ديدگاه ها و آراي دموکراتيک همه طيف هاي جامعه سوريه بوده است. من و دي ميستورا معتقديم که کنفرانس سوچي در احياي روند ژنو نقش مهمي دارد.
لاوروف گفت: ما همچنين گفتگوهاي خوبي با شرکاي ايتاليايي خود در مورد حل و فصل اوضاع ليبي داشتيم و دو طرف از اقدامات غسان سلامه فرستاده ويژه سازمان ملل در امور ليبي که بر اساس يک برنامه عملياتي پيش مي رود پشتيباني مي کنيم.
وزير خارجه روسيه درباره پرونده هسته اي ايران نيز گفت: ما با ايتاليا ديدگاه مشترک و نزديکي در خصوص برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و برنامه هسته اي ايران داريم.
آنجلينو آلفانو وزير خارجه ايتاليا نيز در اين کنفرنس خبري گفت: ايتاليا در زمينه حل بحران هاي مختلف با روسيه همکاري خواهد کرد، چرا که اين کشور را بازيگري اصلي و تأثير گذار در تحولات بين المللي و منطقه اي مي دانيم و دو طرف ديدگاه هاي نزديکي در زمينه هاي مختلف دارند. ما نقش مسکو در برگزاري کنفرانس گفتگوي ملي سوريه در سوچي را مثبت ارزيابي مي کنيم و آنگونه که استفان دي ميستورا نيز تأييد کرد، نتايج نشست هاي آستانه و ساير نشست ها و اقداماتي که در آينده انجام خواهد گرفت اثرات بسيار ارزشمندي بر موفقيت روند ژنو خواهند داشت. معتقدم اکنون زمان آن فرا رسيده است تا جريان ها و گروه هاي سوري، سرنوشت سوريه را رقم بزنند. ما معتقديم اقدامات خوبي در زمينه ايجاد زير ساخت هاي تدوين قانون اساسي سوريه صورت گرفته است. دو طرف همچنين بحران ليبي را يک موضوع مهم مي دانيم و با روسيه در اين باره همکاري مي کنيم. يک برنامه عملياتي مفصل براي حل بحران ليبي وجود دارد و محقق شدن اين برنامه، در حل بحران ليبي و رسيدن به مرحله انتقالي، نقش مهمي خواهد داشت.