سقف تسهیلات فاینانس تا ۳۰ میلیارد دلار تعیین شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، سقف تسهیلات فاینانس را تا سقف ۳۰ میلیارد دلار تعین کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (شنبه 14 بهمن) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه 97 با بند (الف) تبصره 3 لایحه بودجه مبنی بر اینکه در سال آینده سقف تسهیلات تامین مالی خارجی (فاینانس) برای طرح ها علاوه بر باقیمانده سهمیه سال قبل، معادل ریالی 30 میلیارد دلار تعیین می شود، با 167 رأی موافق، 12 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 230 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
همچنین در جریان بررسی بند مذکور، نادر قاضی پور در اخطار قانون اساسی با استناد به اصل 80 قانون اساسی گفت: طبق قانون گرفتن و دادن وام یا کمک های بلاعوض داخلی و خارجی باید با تصویب مجلس شورای اسلامی باشد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بر این اساس برای نمایندگان ابهامی وجود دارد، مبنی بر اینکه آیا به صورت یکجا اختیار به هیات وزیران درخصوص قانون مذکور داده می شود یا اینکه باید تک تک وام ها با مشخص شدن کشور و مبلغ در مجلس تصویب شود.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار قاضی پور گفت: در هر سال در این خصوص اجازه داده می شود، در حال حاضر تک تک موارد قانونی برای دولت مشخص نیست و این مهم در طول سال مشخص می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در زمان تصویب قانون برنامه ششم توسعه نیز این سوال وجود داشت، اظهار کرد: بر این اساس شورای نگهبان نیز ایراد گرفت که تصمیم گیری در این خصوص به مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرده شد.
وی با اشاره به اینکه در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد که در هر سال برای بودجه همین ایراد گرفته می شود، لذا به صورت یکجا باید نظر داده شود، خاطرنشان کرد: بر این اساس مشخص شد که استفاده دستگاه های اجرایی از تسهیلات مالی خارجی با اولویت تامین مالی اسلامی در طول برنامه ششم در قالب قوانین بودجه سنواتی مجاز است، لذا اشکالی وجود ندارد.
اجازه مجلس به دولت برای اخذ تسهیلات مالی از دولتها و موسسات مالی خارجی
مجلس در قالب لایحه بودجه سال 97 به دولت اجازه اخذ یا تضمین تسهیلات مالی اعتباری از دولت ها و موسسات مالی خارجی و بین المللی را صادر کرد.
این مصوبه در قالب بند ب تبصره 3 لایحه بودجه سال 97 در بخش مربوط به درآمدهای دولت بود که براساس آن به دولت اجازه داده شد نسبت به اخذ یا تضمین تسهیلات مالی اعتباری یا کمک بلاعوض تا مبلغ 5 میلیارد دلار از دولت ها ، موسسات مالی خارجی و بین المللی اقدام نماید.
تعیین بانکهای خارجی که دولت میتواند به جذب تسهیلات از آنها اقدام کند
نمایندگان مردم در خانه ملت بانک های خارجی را که دولت می تواند به جذب تسهیلات از آنها اقدام کند مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (شنبه، 14 بهمن) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی جزئیات درآمدی لایحه بودجه کل کشور سال ۹۷ با بند (ج) تبصره 3 این لایحه با 168 رأی موافق، 12 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در بخش درآمدی بند (ج) تبصره 3 آمده است که دولت میتواند به منظور تسریع در جذب تسهیلات تصویب شده، از بانکهای توسعهای از جمله بانک توسعه اسلامی، بانک سرمایهگذاری زیرساختهای آسیایی (AIIB) و بانک توسعه و تجارت اکو استفاده کند.
سقف برداشت از صندوق توسعه ملی مشخص شد
نمایندگان مردم در خانه ملت سقف برداشت از صندوق توسعه ملی را مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (شنبه، 14 بهمن) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه کل کشور سال ۹۷ با بند (و) تبصره (4) این لایحه با 149 رأی موافق، 31 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 230 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در این بند آمده است: بهمنظور تحقق اهداف مندرج در قانون برنامه ششم توسعه، به دولت اجازه داده میشود معادل مبلغ یکصد و چهل و سه هزار و هفتصد و پنجاه میلیارد (143.750.000.000.000) ریال از ورودی سال 1397 صندوق توسعه ملی برداشت و منابع حاصل را به ردیف درآمد عمومی به شماره طبقهبندی 310705 نزد خزانهداری کل کشور واریز نماید.
نمایندگان مجلس در ادامه رسیدگی به لایحه بودجه سال 97 و بررسی بخش درآمدی این لایحه تعیین کردند که این برداشت از صندوق توسعه ملی به تقویت بنیه دفاعی ، کمک به بازسازی مناطق زلزله زده و سیل زده ، تولید واکسن پنوموکوک (سینه پهلو) و روتاویروس یا عفونت کودکان ، برنامه اجرایی مقابله با ریزگردها، طرح های آبرسانی روستایی - عشایری و توسعه شبکه های آن ، طرح های آبیاری تحت فشار، کم فشار و سامانه های نوین آبیاری، طرح های آبخیزداری و سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران اختصاص یابد.
اختصاص 350 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای طرح انتقال آب کشاورزی به سیستان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دولت اجازه دادند به منظور تکمیل طرح آب کشاورزی با لوله به 46 هزار هکتار اراضی سیستان، مبلغ 350 میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی به صورت تسهیلات با نرخ سود متعارف نظامنامه آن صندوق برداشت کند.
مجلس در ادامه رسیدگی به لایجه بودجه سال 97 در بخش درآمدی، با 152 رأی موافق، 32 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع با برداشت این مبلغ از صندوق توسعه ملی با هدف تکمیل طرح انتقال آب سیستان موافقت کرد.
براین اساس با اعلام سازمان برنامه و بودجه به صندوق توسعه ملی، معادل ریالی تسهیلات از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اختیار بانک عامل که دولت تعیین می کند، قرار می گیرد تا در چارچوب موافقتنامه های ذی ربط مصرف شود.
صندوق توسعه ملی مجاز به تامین سهم ۱۵ درصدی طرح های ریلی شد
نمایندگان مردم در خانه ملت با تامین سهم ۱۵ درصدی از طرح های ریلی از صندوق توسعه ملی که قرارداد تامین مالی خارجی (فاینانس) آنها منعقد شده است، موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (شنبه 14 بهمن) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه 97 با بند الحاقی 2 تبصره 4 لایحه بودجه با 171 رأی موافق، 13 رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع 226 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
بر اساس بند الحاقی مذکور، به هیأت عامل صندوق توسعه ملی اجازه داده میشود در صورت کسب موافقت لازم، به تأمین سهم 15 درصد طرحهای ریلی که قرارداد تأمین مالی خارجی (فاینانس) آنها منعقد شده است، اقدام کند.
سقف انتشار اوراق مشارکت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی مشخص شد
نمایندگان مردم در خانه ملت سقف انتشار اوراق مشارکت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری را تعیین کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (شنبه 14 بهمن) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه کل کشور سال ۹۷ با بخش درآمدی بند (الف) تبصره (5 ) این لایحه با 145 رأی موافق، 32 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 223 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در بخش درآمدی بند (الف) تبصره 5 این لایحه آمده است: شرکت های دولتی و وابسته وزارتخانهها و سازمانهای دولتی و همچنین دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی و پارک های علم و فناوری با تصویب هیأت امنا تا سقف چهل و پنج هزار میلیارد (45.000.000.000.000) ریال اوراق مالی اسلامی ریالی توسط خود، منتشر کنند.
تعیین سقف انتشار اوراق مشارکت برای تملک دارایی های سرمایه ای
نمایندگان مجلس شورای اسلامی 260 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت برای تملک دارایی های سرمایه ای در نظر گرفتند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (شنبه 14 بهمن) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه 97 با بند (ب) تبصره 5 لایحه بودجه با 151 رأی موافق، 26 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
بر اساس این بند، دولت تا مبلغ دویست و شصت هزار میلیارد (260.000.000.000.000) ریال اوراق مالی اسلامی (ریالی - ارزی) منتشر و منابع حاصل را به ردیف شماره 310108 جدول شماره (5) این قانون واریز کند.