پخش زنده
امروز: -
شرکتکنندگان نشست مديريت اطلاعات بلايا تاکيد کردند مرکز اپديم با پردازش و تحليل منسجم دادهها و تلاش همه اعضا ميتواند به جاي غافلگيري در برابر حوادث طبيعي، از آنها پيشگيري کرده .
به گزارش خبرگزاري صداوسيما در بخشي از اين قطعنامه آمده است: در دنياي امروز با تغييرات اقليمي و اتفاقاتي که در پي دارد، از جمله شدت گرفتن سيلها، زمينلرزهها، طوفانهاي شن و ... مديريت اطلاعات و دانش براي بهبود مديريت ريسک بلايا ضروري است. داده و اطلاعات براي شناسايي ريسک، ارزيابي ريسک و اجتناب ريسک بسيار ارزشمند است. علاوه بر اينها داده و اطلاعات براي ارزيابي دقيق تلفات و خسارات در حين وقوع بلايا حياتي و نيز بعد از وقوع بلايا براي ارزيابي نيازها و بازسازيها مورد نياز است.
از اين رو، مرکز آسيا و اقيانوسيه براي توسعه مديريت اطلاعات بلايا (اپديم) به طور رسمي فعاليت خود را در حوزه مديريت اطلاعات بلايا به عنوان ششمين مرکز منطقهاي وابسته به اسکاپ تحت استانداردهاي فني و اداري سازمان ملل متحد آغاز کرد. اپديم در رابطه با مديريت بلاياي طبيعي سعي دارد از طريق همکاري منطقهاي بين کشورها، ريسک مخاطرات ناشي از حوادث طبيعي را کاهش دهد.
اين مرکز در جهت پاسخگويي به نيازهاي منطقه ايجاد شده است چراکه هر ساله بيش از 200 ميليون نفر با خطر بالاي طبيعي در جهان مواجه هستند. در دهه گذشته 90 درصد افراد آسيبديده از بلايا در جهان متعلق به آسيا و اقيانوسيه بودند. در دهه گذشته در منطقه آسيا به طور متوسط سالانه 700 هزار نفر به دليل وقوع حوادث طبيعي جانشان را از دست دادهاند.
در ادامه اين قطعنامه اضافه شده است: پيشنهاد تاسيس مرکز اپديم در سال 2001 به دنبال وقوع زلزله بم مطرح شد و با توجه به حساسيت موضوع، دبيرخانه اسکاپ در اجلاس سالانه خود نشست ويژهاي را در ارتباط با اين زمين لرزه تشکيل داد. با توجه به اين که در اين بخش از آُسيا، اسکاپ فعاليت زيادي نداشته و بيشتر توجه آن به جنوب شرق آُسيا متمرکز بوده است و موسسات منطقهاي نيز اغلب در جنوب و جنوب شرق آسيا قرار دارند، همچنين با توجه به اين که مسائل اجتماعي به طور چشمگيري جايگزين موضوعات اقتصادي شده بود، کشورمان به منظور مشارکت فعالتر در اين بخش از آسيا و همکاري با اسکاپ و با هدف جذب کمکهاي فني و بهرهمندي از امکانات سازمانهاي منطقهاي و بينالمللي، ايجاد اعتمادسازي و معرفي توانمنديهاي کشور و تعامل با کشورهاي منطقه در ارائه طرح تاسيس مرکز اپديم پيشقدم شد.
کشورهاي زيادي حمايت خود را از پيشنهاد مطرح شده ازجانب ايران اعلام کردند، جوامع و سازمانهاي بينالمللي حساس و فعال شدند و پيشنهاد ايران، نظر بسياري را جلب کرد و مورد استقبال قرار گرفت. کشورهاي عضو اسکاپ با پيشنهاد اوليه موافقت کرده و سرانجام ضرورت چنين مرکزي با مختصات مديريت اطلاعات بلايا براي بيشتر اعضاي اسکاپ به تاييد رسيد.
دومين روز از نشست نمايندگان عضو کميسيون آسيا و اقيانوسيه (اسکاپ) نيز با حضور تزيانا بوناپاسه معاون شمشاد اختر و نمايندگاني از 25 کشور عضو اسکاپ همچنين مسئولان و کارشناسان کشورمان برگزار شد. در اين روز، طي دو نشست جداگانه به جمعبندي نشست تخصصي درباره وضعيت گرد و غبار در کشورهاي منطقه و همچنين ساير بلاياي طبيعي مانند زلزله پرداخته و در پايان، نتيجه کلي درباره اين نشستها ارائه شد.
در پايان اين نشست دو روزه نيز بيانيهاي درمورد لزوم ايجاد پايگاههاي تبادل اطلاعات و دانش به شکل الکترونيک و آموزش از راه دور کارشناسان کشورهاي عضو اپديم صادر شد. اين بيانيه همچنين بر لزوم حمايت تکنيکي از همه کشورهاي منطقه براي ارتقاي دانش و آمادگي هر چه بيشتر براي مقابله با حوادث و مخاطرات طبيعي تاکيد کرد.