پخش زنده
امروز: -
پالایشگاه ستاره خلیج فارس با پیشرفت 95 درصدی، به علت کمبود 300 میلیون یورو اعتبار، بر روی زمین مانده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ حسینعلی حاجی دلیگانی به ایردات لایحه بودجه سال 97 اشاره کرد و گفت: افزایش تولید داخلی، کاهش صرفه جویی در هزینه های جاری کشور، وابسته نبودن به نفت و کاهش خام فروشی از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی است اما جای سوال دارد، صادرات روزانه حداقل دو و نیم میلیون بشکه نفت خام چه توجیهی دارد؟
وی با طرح این پرسش که چرا باید نفت خام بفروشیم و بنزین وارد کنیم، افزود: پالایشگاه بزرگ ستاره خلیج فارس با پیشرفت 95 درصدی، ظرفیت تولید 36 میلیون لیتر بنزین را در روز دارد اما چرا فاز یک و دو این مجموعه به دلیل کمبود 300 میلیون یورو اعتبار بر روی زمین مانده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: با تکمیل این پالایشگاه از واردات بنزین بی نیاز می شویم و این امکان فراهم می شود که حتی به صادرکننده بنزین تبدیل شویم.
وی گفت: تا زمانی که سهم 14 و نیم درصدی شرکت نفت از صادرات نفت و میعانات گازی جزء لاینفک بودجه باشد و آن را به عنوان وحی منزل بدانیم هیچ تلاشی برای خودکفایی در تولید داخل رخ نمی دهد و گلوگاه های فساد بازتر در اختیار افراد معلوم الحال است.
نماینده مردم برخوار، شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی افزود: حمایت از تولید با وضع مالیات های سنگین آن هم در دوران رکود شدید اقتصادی، نفس به شماره افتاده تولید را قطع و صاحبان تولید و کارآفرینان را به ورشکستگان اقتصادی تبدیل می کند.
وی با بیان این که تازیانه تند و تیز مالیاتی در هوای سرد رکود اقتصادی، بدن یخ زده تولید را نابود میکند، گفت: افزایش 11 درصدی درآمدهای مالیاتی در این شرایط اقتصادی منطقی به نظر نمی رسد و بهتر است به جای آن هزینه های جاری خود را کاهش دهیم.
حاجی افزود: امروز با اعتبار30 هزار میلیارد تومانی که برای پرداخت یارانه نقدی در نظر گرفته شده، عملا بخش عمده مردم را از دریافت یارانه محروم می کنیم.
وی: گفت: در سال 89 زمانی که قیمت حامل های انرژی را افزایش دادیم ماهانه 44 هزار و 500 تومان یارانه به حساب مردم واریز کردیم اما در سال 92 که قیمت ها افزایش یافت هیچ رقمی را برای پرداخت نقدی بیشتر به مردم در نظر نگرفیتم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پایان به ضرورت اصلاح بودجه نویسی در کشور اشاره کرد و گفت: براساس سند چشم انداز باید در سال 1404 به اشتغال کامل برسیم و به جایگاه اول اقتصادی و علمی منطقه دست یابیم اما این سوال مطرح است در مقطع کنونی در چه جایگاهی قرار داریم.