زمینه چینی امریکا برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری روسیه
تنش سیاسی بر سر ادعای دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری امریکا می تواند در چارچوب زمینه چینی برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی روسیه ارزیابی شود.
تنش سیاسی میان دو حزب جمهوری خواه و دموکرات در خصوص دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 امریکا که به پیروزی دونالد ترامپ و شکست رقیب دموکراتش هیلاری کلینتون منجرشد همچنان ادامه دارد.
ظاهرا دولت اوباما یک سال پیش از آغاز کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا از طرح دخالت روسیه به سود دونالد ترامپ در انتخابات باخبر شد، ولی تصمیم گرفت مقابله با مسکو را به پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات موکول کند.
بنا بر گزارش واشنگتنپست، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) یک سال پیش از آغاز انتخابات ریاستجمهوری در این کشور اطلاع یافته بود که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، شخصا دستور داده است، از طریق اجرای حملات سایبری به پست الکترونیکی شهروندان و نهادهای سیاسی آمریکا به سود دونالد ترامپ در جریان انتخابات اختلال ایجاد کنند تا او بتواند بر هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات خود پیروز شود.
دونالد ترامپ پس از انتشار این گزارش ها، بارها مواضع ضد و نقیضی اتخاذ کرده بطوریکه در ابتدا او هرگونه تبانی میان کمپین تبلیغات انتخاباتیاش با روسیه را تکذیب کرده است اما او در سفر اخیر خود به
هانوی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با "تران کوای دانگ" همتای ویتنامی خود گفت "نظرات و نتایج تحقیقات سازمانهای اطلاعاتی" در مورد دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری را قبول دارد.
ترامپ یک روز پیش از این گفته بود که حرفهای پوتین را باور کرده است. او گفته بود: «هر بار که او [ولادیمیر پوتین] مرا میبیند میگوید "من این کار را نکردهام". و من واقعا وقتی این حرف را میگوید به حرفهای او باور دارم.
مایک پامپئو، رئیس سیا پیش از این در مصاحبه با شبکه خبری بیبیسی گفت: به هیچ عنوان شاهد کاهش چشمگیر فعالیتهای روسیه نبودهایم و در حال حاضر به شدت نگران انتخابات سنا و مجلس نمایندگان آمریکا هستم که قرار است ماه نوامبر برگزار شود.
وی افزود: اطمینان دارم که روسیه به اقدامات مداخلهجویانه خود در انتخابات میاندورهای آمریکا ادامه خواهد داد.
این اتهامات سبب شده است تا امریکا در طول یک سال گذشته تحریم هایی را علیه روسیه اعمال نماید و اقدامات ضد روسیه را افزایش دهد و بر خلاف ادعاها روابط واشنگتن/ مسکو در این مدت تیره تر از دوره ریاست جمهوری باراک اوباما شود.
با توجه به روند معکوس روابط واشنگتن و مسکو در دوره ریاست جمهوری ترامپ، به نظر می رسد در باره اتهام دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری روسیه می توان نتیجه گیری کرد که این اتهام در چارچوب سناریویی تدوین شده برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری روسیه و جلوگیری از پیروزی مجدد ولادیمیر پوتین در انتخابات ریاست جمهوری روسیه بوده که قرار است مارس 2018 برگزار شود. یکی از نشانه های این دخالت را می توان در گزارش وزارت دارایی امریکا مشاهده کرد که قرار است با انتشار گزارشی الیگارشهای روسیه را به ولادیمیر پوتین مرتبط کند. انتظار میرود در این گزارش جزییات رابطه نزدیک این الیگارشها و چهرههای ارشد سیاسی روسیه با ولادیمیر پوتین منتشر شود.
"یوگنی فئودوروف" نماینده دومای دولتی روسیه در مصاحبهای اختصاصی با روزنامه «پراودا»، چاپ مسکو، چنین ابراز عقیده کرده است که: انتخابات ریاست جمهوری سال 2018 در روسیه اهمیت بسیار زیادی برای آمریکا دارد، برای اینکه آینده آنها به نتیجه آن بستگی دارد. در این انتخابات یا پوتین با نظریه خروج روسیه از جهان تک قطبی آمریکا به پیروزی می رسد یا اینکه آمریکاییها با تقویت نتیجه جنگ سرد که به منزله برتری آنها بر روسیه است، پیروز خواهند شد.
در طول سال گذشته کنگره امریکا هم تحریم های شدیدی را علیه روسیه وضع کرده است تا محبوبیت پوتین تحت تاثیر این تحریم ها کاهش یابد نکته اینجاست که در این سناریو بگونه ای نقش آفرینی شده است که اینگونه وانمود شود ترامپ علیه پوتین اقدامی انجام نمی دهد تا به این وسیله از واکنش روسیه جلوگیری شود. به عنوان نمونه به موضع گیری بن کاردین سناتور دمکرات اشاه می شود که با انتقاد از دونالد ترامپ ادعا می کند او در برابر تلاش روسیه برای دخالت در انتخابات آمریکا اقدامی انجام نمی دهد.
-------------------------------------------
رضا محمدمراد