موفقیت ایران در همه عرصه ها؛
اعتراف ترامپ؛ نشانهای از موفقیت انقلاب
عضو مجمع تشخیص: اذعان اخیرترامپ مبنی بر اینکه ایران به هر عرصهای وارد شده آن را فتح کرده است، از نشانههای موفقیت در تحقق اهداف و آرمانهای کلان انقلاب اسلامی است.
علی آقامحمدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، هدف از انقلاب اسلامی را تحقق اراده ملی دانست و افزود: برای ارزیابی موفقیت در این عرصه کافی است اظهارات اخیر رئیس جمهور امریکا را در ضیافت ناهار با نمایندگان 14 کشور عضو شورای امنیت بررسی کنیم.
وی افزود: همه حرف ترامپ این بود که ایران موفق شده است و ما حتما باید این کشور را شکست بدهیم چون به هر حوزه ای وارد شده آن را فتح کرده است.
آقامحمدی با تبیین قوت ها و ضعف های انقلاب اسلامی در مسیر طی شده از آغاز تاکنون گفت: ما در اهداف کلان انقلاب بسیار خوب عمل کرده ایم اما در اهداف خرد، ضعف های بسیاری درحوزه های مختلف وجود دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بابیان اینکه نحوه اعمال جمهوریت در کشورمان نواقصی دارد که باید ترمیم و اصلاح شود افزود: تفاوت اساسی کار ما با قبل از انقلاب در این است که با ایجاد جمهوریت، مردم بتوانند اسلام را اجرایی کنند.
وی اسلامیت را جزو خواسته های عمیق ملی دانست و تاکید کرد: اسلام از ملیت ما جدا نیست؛ مشکل کنونی در نحوه جمهوریت است؛ در انتخابات باید شایسته گزینی انجام و ساختار کسب قدرت اصلاح شود.
آقامحمدی با تاکید بر اینکه حاکمیت باید بدون تعارف و قاعده مندتر، ضوابطش را رعایت کند افزود: رحم کردن در مواردی جایز نیست زیرا ترحم بر پلنگ تیز دندان ظلم به دیگران است.
وی افزود: برخورد با افرادی که از حیطه خارج می کنیم باید با معیار واحد انجام شود و شورای نگهبان باید معیارهایش را واضح و قاطع کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: گزینش داوطلبانی که در انتخابات خود را معرفی می کنند کافی نیست و باید با جستجو، افراد ارزشمند را بیابیم و مسئولیت ها را به آنان بسپاریم.
آقامحمدی همچنین تغییر قانون احزاب را ضروری دانست و افزود: این تشکل ها باید با قاعده جدیدی غیر از آنچه در غرب تعریف شده است منطبق با اسلام و ولایت فقیه بومی سازی شوند و همه از آن حمایت کنند.
وی همچنین درباره نقد کردن اظهار داشت: بیان ضعف ها اشکالی ندارد اما نباید طوری باشد که به ناتوانی ملی منجر شود، وقتی فردی در مسند کار قرار دارد دیگران باید برای یافتن راه حل ها به او کمک کنند.
آقامحمدی تصریح کرد: برخی نقدها دارای اهداف سیاسی است و برخی افراد که اکنون در مسند کار نیستند با بیان ضعف ها در پی کسب قدرتند؛ مردم به این مسائل بیشتر توجه کنند و به این افراد اعتنا نکنند چون آنان فقط لوس می شوند و اگر مردم، لوس پرور نباشند خود به خود کنار می روند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ کس نمی تواند در کارآمدی نظام در مسائل کلان تردید کند به توانایی نظامی - امنیتی ایران در مقابله با دشمنان در خارج از مرزها اشاره کرد و افزود: این در حالی است که برخی کشورهای منطقه بر اثر اقدامات تروریستی در حال تجزیه هستند، چنانکه در بخش هایی از سوریه، ترک ها و امریکایی ها حضور دارند و این سرزمین را با چالش اساسی مواجه کرده اند.
آقامحمدی بابیان اینکه ایران پس از انقلاب با داشتن تجربه های فراوان در ابعاد مختلف، موانع بسیاری را پشت سر گذاشته و موفق عمل کرده است گفت: نظام در مسائل کلان مشکلی نداشته و نرخ رشد بلندمدت آن 4/8 درصد است.
وی مشکلات را مربوط به مسائل خرد و زندگی عامه مردم دانست و افزود : در این زمینه نوسان بسیاری وجود دارد و باید عوامل نوسان زا را برطرف کرد. اگر نگذاریم ثبات در اقتصاد ورود کند و تورم هر قدر می خواهد نوسان داشته باشد؛ اگر نرخ ارز هر طور که می خواهد حرکت کند یا نتوانیم آن را پیش بینی کنیم، افرادی که می خواهند کارهای بلندمدت کنند و در قبالش تعهد می دهند، تعهداتشان را چگونه ادا کنند؟ اینها از ناکارآمدی های ماست که عمدتاً جنبه دموکراتیک دارد. در مواردی که به سمت دموکراسی حرکت کرده ایم چون قواعد آن را رعایت نکرده ایم به مشکل برخورده ایم.
آقامحمدی داشتن سازوکار منضبط را برای دموکراسی مهم و تحقق آن را نیازمند اجماع سیاسیون دانست و افزود: اگر کسی از این حیطه خارج شود و سازوکارها را زیر سوال ببرد نباید از او حمایت شود.
وی گفت: با گذشت 40 سال از انقلاب به این بلوغ رسیده ایم که در این زمینه گفتگو کنیم و البته مبنای آن نباید تقسیم قدرت باشد بلکه مبنای آن باید نحوه رفتار با قدرت باشد و اینکه قدرت را چگونه معرفی کنیم.
آقامحمدی همچنین درباره نقش خواص در پیشبرد اهداف انقلاب افزود: آنان مرجع مردمند پس اگر از اهداف منحرف شوند یا خیلی فاصله بگیرند خیلی آسیب می رسانند.
وی با اشاره به رویش های انقلاب تاکید کرد: باید تمام تمرکز بر جوانان باشد در حالی که اکنون تمرکز بر پیرترهاست و این با واقعیت تعارض دارد و ضایعه است. اگر پیرها نگذارند این تغییر انجام شود و سبب انسداد شوند به مرور خود نیز سرد می شوند و دیگران را به سرد شدن و خستگی دعوت می کنند.
آقامحمدی گفت: نقش نخبگان کلیدی است و باید در آنان گردش ایجاد شود این ادعا که فرد، نخبه وارد می شود و تا قیامت نخبه می ماند ممکن نیست. مانند همه سیستم ها باید هر کسی که در مداری خوب نمی چرخد از مدار خارج شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در کشوری هستیم که اکثریتش نسل جوان هستند و با تغییر نسل جدی مواجهیم؛ بدون تردید نسل جوان از نسل قبل بهتر عمل می کند. ما می توانیم همه دارایی هایمان را هزینه کنیم، بیشتر بخوریم و بهتر بپوشیم اما آیا شایسته است که شغلی برای هیچ جوانی نباشد؟
آقا محمدی همچنین با هشدار درباره روند کنترل موالید گفت: اگر کنترل جمعیت انجام شود تا بیست، سی سال آینده به کشوری پیر و فقیر تبدیل می شویم که خیلی خطرناک است، باید با جوانان کنونی کشوری ثروتمند و قدرتمند ایجاد کنیم. اقتصاد دانش بنیان همین مفهوم را دارد یعنی با نسل کنونی پارادایم اداره کشور را تغییر بدهیم.
وی با بیان اینکه افرادی که 40 سال در انقلاب بوده اند باید این حس را داشته باشند که جوانان سرمایه هستند و بدون مشارکت آنان نمی توانیم برای آنان راه حل بدهیم ادامه داد: این حق جوانان است که وزیر ورزش، جوانی تازه نفس باشد و ضرورت این اتفاق بسیار روشن است. وقتی از افراد سنی می گذرد باید مشاوره بدهند و نباید اجرای کارها نیز به دست آنان باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام رمز ماندگاری و پویایی انقلاب را استقلال همه جانبه دانست و گفت: نهضت های قبل از ما، همه با اتکا به خارج از کشور عمل می کردند و اینطور نبود که بدون توازن با خارج بتوانند فکر کنند اما در انقلاب اسلامی ایران از ابتدا تلاش ها برای حاکم کردن اراده مردم بود و از زمان شکل گرفتن انقلاب اسلامی، پارادایم جهان اینگونه بود که باید رضایت قدرت های مسلط فراهم می شد، یعنی نخبگان یا عواملی سر کار می آمدند که به نظم جهانی مستقر معتقد باشند و از آن اطاعت کنند که این همچنان ادامه دارد.
آقامحمدی افزود: در زمان انقلاب گروه هایی بودند که خواستشان جنگ مسلحانه بود ولی امام راحل نپذیرفتند و گفتند نمی خواهیم خون مردم ریخته شود و اینگونه نبود که هدف بدون توجه به وسیله اهمیت داشته باشد. با این قیود وقتی مردم پیروز شدند راز پیروزی انقلاب را متوجه شدند در حالی که پیروزی غیرممکن تلقی می شد و همه آن را محال می دانستند.
وی با بیان اینکه قدرت ها از ابتدا نمی خواستند ما را به باشگاه قدرت راه بدهند گفت: هنوز هم بر سر ورود ما به باشگاه قدرت و روش اختلافات جدی در جامعه جهانی وجود دارد اما همانطور که انقلاب اسلامی پیروز شد پیروزی های بعدی هم از همین جنس بود. مردم هم تجربه کسب کرده بودند و این رمز ماندگاری انقلاب بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین جنگ تحمیلی را مهم ترین چالش نظام از ابتدای پیروزی انقلاب دانست و افزود: پیش از انقلاب، ایران سابقه خوبی در زمینه جنگ نداشت به ویژه زمانی که قدرت ها در یک طرف قرار داشتند؛ در آن شرایط غالباً ایران را از بین می بردند، اراضی کشور را می گرفتند و هیمنه سیاسی ما را از بین می بردند مانند جنگ هایی که به عهدنامه ترکمانچای منجر شد یا وقتی روسای جمهور امریکا و شوروی در تهران بدون اطلاع شاه درباره کشورمان تصمیم می گرفتند.
آقامحمدی با اشاره به اینکه در دفاع مقدس توانستیم تجهیزات و فناوری لازم را در حین جنگ تامین کنیم و به رغم امکانات نابرابر پیروز شدیم، خودکفایی و استقلال را زمینه ساز توانایی نظامی و امنیتی ایران دانست و گفت: اکنون نیز توانایی های موشکی کشورمان سبب ناراحتی غربی ها می شود.