گزارش مکتوب...
تارازِ زیبا میزبان گردشگران زمستانی
شاید برای خیلی ها بارش برف در استان گرم و شرجی خوزستان دور از ذهن باشد.برای رنگ باختن این تصور کافی است هنگامی که دشت های جنوبی خوزستان هوای خوشایند و بهاری دارند سفری به مناطق سردسیر استان تدارک ببینید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، دامنه های رشته کوه زاگرس و مناطق کوهستانی در شمال و شمال شرق خوزستان این روزها چادر سفید رنگی از برف به سر کشیده و زیبایی سحر انگیزی به خود گرفته است.
با اینکه در مناطق برفگیر و کوهستانی استان به علت کمبود تجهیزات و ایستگاه های هواشناسی اطلاعات دقیقی از میزان بارش برف وجود ندارد اما اداره هواشناسی اعلام کرد: از آذر ماه بلندی های دهدز و ارتفاعات شمال دزفول، بخش های شمالی مسجدسلیمان، لالی، منطقه امامزاده عبدالله باغملک و مناطق کوهستانی شهرستان بهبهان سفید پوش شدند.
مناطق سردسیر و پوشیده از برف شیرین بهار، چلو و تاراز در هفتاد کیلومتری شهر بختیاری نشین اندیکا در شمال استان نیز یکی از مناطق دیدنی خوزستان در زمستان است که با شروع این فصل و بارش برف پذیرای شمار زیادی از شهروندان خسته از گرمای طاقت فرسای تابستان داغ خوزستان و میهمانانی از سراسر کشور می شود.
از آنجایی که دامنه های برف گیر کوه های بلند قامت کینو و تاراز در نیمی از روزهای سال سفید پوش اند، این منطقه برای ورزش های زمستانی بسیار مستعد به شمار می رود.
مسئولان شهرستان می گویند: برای راه اندازی پیست اسکی در ارتفاعات تاراز نیاز به تایید و همکاری فدراسیون اسکی و وزارت ورزش و جوانان دارند.ابتدا فدراسیون باید مناطق قابل اسکی را شناسایی کند تا پس از آن از طریق تخصیص اعتبار و جذب سرمایه گذار بتوان از این ظرفیت بی نظیر در جنوب کشور بهره برد.
آنها می گویند: در صورت معرفی قابلیت های ورزشی شهرستان به بخش خصوصی، این مکان زیبا که متاسفانه کمتر کسی در سایر استان های کشور با جاذبه های دیدنی اش آشناست، می تواند به منطقه ورزشی - تفریحی تبدیل و میزبان گردشگرانی از سراسر ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس شود.
کارشناسان سرمایه گذاری گردشگری و صنایع دستی استان معتقدند با نصب یک تله کابین در منطقه کینو و گردنه چری در مرز استان های خوزستان و چهارمحال و بختیاری می توان یک منطقه نمونه گردشگری همانند مناطق سردسیر و برفگیر کشور در شمال استان خوزستان ساخت و برای سیل جوانان بیکار شهرستان و منطقه کار و شغل ایجاد کرد.
تاکنون بیش از 30 منطقه ویژه گردشگری در استان شناسایی و مطالعات اولیه منطقه تاراز هم در قالب مناطق نمونه گردشگری انجام شد اما توسعه زیرساخت های آن همچنان نیازمند ارایه تسهیلات برای معرفی و جذب سرمایه گذار است.
بنابراین برای جذب گردشگر و تبدیل این دیار کم برخوردار و محروم به منطقه ای آباد و توریستی لازم است قبل از هر چیز طرح تعریض و بازسازی جاده اندیکا – شهرکرد به عنوان محوری برون استانی تکمیل و مجموعه های جانبی مانند استراحتگاه و توسعه خدمات ارتباطی و جاده ای در منطقه تاراز احداث شود تا مسافران و گردشگران بتوانند به آسانی به این منطقه بکر سفر و تعطیلات خود را در هوای پاک و دلپذیر تاراز استشمام کنند.