به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما ، سورنا ستاری در نشست نخبگانی فناوری اطلاعات در قوه قضائیه که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، افزود: سیستم دولتی کشور من را یاد سریال پدرسالار می اندازد که به واسطه بودجه نفت ، دولت یک پدرسالار است و مانند آن سریال باید همه فرزندان سر یک سفره بنشینند و اگر فرزندی بخواهد ضابطه پدر را قبول نکند مانند بخش خصوصی، امکانات از او گرفته می شود.
وی گفت: ما دقیقاً همین نگاه و قوانین را درباره بخش خصوصی داریم و در چند سال گذشته تلاش کرده ایم نسل جدید کارآفرینان را در قالب شرکت های نوپا (استارت آپ) به عرصه دعوت کنیم که در برخی از این شرکت ها مدیرانی کمتر از 30 سال مدیریت می کنند.
ستاری گفت: به مردم خدمات را گران می دهیم و مثلاً سالیان سال تاکسیرانی در کشور فعالیت می کند اما هر کسی می خواهد سوار تاکسی شود ابتدا باید اعصاب خردی در بحث کرایه داشته باشد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: هم اکنون شاهد ورود استارت آپ های جدید در حوزه خدمات هستیم و شفافیت از ویژگی های این شرکت هاست و مالیات و گمرک می دهد و حتی اگر اجناس شان وارداتی باشد اما قاچاق نیست و هرجا این فروشگاه ها راه افتاده ، پرونده تعزیرات تشکیل نشده است.
ستاری یکسان بودن قیمت ها در همه نقاط کشور را حق شهروندی خواند و گفت: با توسعه اقتصاد الکترونیک این مهم محقق می شود.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه توسعه اقتصاد با وام شکل نمی گیرد ، افزود: هیچ یک از استارت آپ های موفق یک ریال هم وام نگرفته اند.
وی درخصوص حوزه حمل بار در کشور گفت: هم اکنون یازده واسطه وجود دارد تا یک بارنامه تحویل راننده کامیون شود و گاهی اوقات رانندگان مجبورند یک سر خالی برگردند اما وقتی استارت آپ ها در این عرصه ورود کردند همه استقبال می کنند.
ستاری همچنین به روند اجرای پژوهش در کشور انتقاد کرد و افزود: مراکز دولتی نباید وارد مراحل اجرای پژوهش شوند و پژوهشی که با پول و آدم دولت انجام می شود به جایی نمی رسد و دولت ها فقط باید روی پژوهش های پایه سرمایه گذاری کنند.
وی گفت: پژوهشگاه در کشور زیاد داریم اما خروجی آنها نتوانسته است مشکل صنعت کشور را حل کند و باید پژوهش ها را به دانشگاه ها سپرد چراکه قرار نیست یک نفر سی سال در یک پژوهشگاه کار پژوهشی کند اما محیط دانشگاه فرق می کند و مانند رود روان است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: هر کس به فناوری دست پیدا کند باید بتواند شرکت تأسیس کند و ما هم اکنون در این معاونت شرکت های بسیار خوبی در حوزه فناوری اطلاعات داریم.
ستاری در بخش دیگری از سخنانش به موانع بر سر راه استارت آپ ها اشاره کرد و گفت: در همه دنیا این شرکت ها ابتدا خود را اثبات کردند و بعد قوانین نوشته شد و این مشکلات طبیعی است و باید تعامل خوبی میان دولت و قوه قضائیه در رفع محدودیت های این شرکت ها صورت گیرد.
وی افزود: در بخش فناوری اطلاعات در قوه قضائیه هم آماده همکاری هستیم و شرکت های بسیار خوبی داریم که قابلیت انجام طرح های فناوری اطلاعات قوه قضائیه را دارند و می توانند خدماتی ارائه کنند که مردم از آنها راضی باشند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: بخش خدمات هم همینطور است و دولت نباید در این بخش ورود کند.