به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ محمدرضا داورزنی معاون ورزش حرفهای و قهرمانی وزیر ورزش در نشستی رسانهای به مناسبت دهه فجر گفت: پس از انقلاب و با وجود همه محدودیتها مجموعه ها، استادیومها و پروژههای ورزشی بی شماری در سراسر کشور ساخته شده است.
وی افزود: نمیتوان مجموعههای ورزشی قبل و بعد از انقلاب را باهم مقایسه کرد. در سال ۶۱ تنها ۱۰ استخر در کشور وجود داشت، اما حالا در اکثر استانها دارای اماکن ورزشی تخصصی هستیم.
معاون وزیر ورزش گفت: حرکت ورزش کشور به سمت بهتر شدن و توسعه زیرساختها بوده است. هم اکنون در بسیاری از رشتهها ما حرف اول را در جهان میزنیم و از مرز آسیا عبور کرده ایم.
وی با بیان اینکه تلاش بر این است تا تصدی گری دولت کم شود تا بخش خصوصی فعالیت بیشتری پیدا کند، افزود: باید تلاش کنیم بسیاری از امور به مردم واگذار شود و انگیزه لازم برای بخش خصوصی برای سرمایه گذاری بیشتر شود. ما باید بررسی و آسیب شناسی کنیم تا بتوانیم نقاط ضعف خودمان را بر طرف کنیم. باید تلاش کنیم دسترسی عموم مردم به اماکن ورزشی راحتتر شود.
داورزنی در مورد زیرساختهای ورزش برای بانوان گفت: دولتهای مختلف به زیرساختهای ورزش بانوان نگاه ویژهای در طول پیروزی انقلاب اسلامی داشته اند. همین توجهان موجب مدال آوری تکواندو در المپیک و یا درخشش کماندار ما میشود.
وی ادامه داد: ورزش در دوران ۳۹ ساله پس از پیروزی انقلاب نقاط بسیار مثبت و روشنی داشته است. در حال حاضر مشکل اصلی ما تجهیز ورزشگاهها است. اکنون ورزشگاههای خوبی مثل نقش جهان و یادگار امام ساخته شده اند که البته به نگهداری آنها نقد است و ما به دنبال بهبود وضعیت آنها هستیم.
معاون وزیر ورزش گفت: نمیگوییم به شرایط مطلوب رسیده ایم، اما به سمت توسعه و پیشرفت حرکت میکنیم. با رشد جمعیتی که داشتیم، امکانات کفایت نمیکند.
وی با اشاره به صعود مقتدارانه تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی افزود: فوتبال ما دو دوره متوالی و با قدرت راهی جام جهانی میشود و در قاره عنوان پنج ستاره را دارد. این اتفاقات تصادفی نیست. در رشتههای تیمی نیاز به ثبات مدیریتی داریم و اکنون باید کمبودها را برطرف کنیم.
داورزنی درباره بازی تیمهای ایرانی با نمایندگان عربستان در لیگ قهرمانان آسیا گفت: اجازه نمیدهیم حقمان تضییع شود. در جلسه اجرایی AFC که تصویب میشود همه کشورها در زمین خود بازی میکنند، اما عربستانیها با یارگیری اماراتیها را با خود دارند و اعلام ناامنی ایران را کرده اند. حالا ناظر فیفا برای بازدید امکانات و بررسی شرایط به ایران میآید، اما ما مشکلی نداریم و از حقمان دفاع میکنیم. وزارت ورزش در کنار فدراسیون فوتبال است تا تیمهای ما در رمین خودشان مسابقه دهند.
وی ادامه داد: در این مورد دولت و سیاست نباید دخالتی داشته باشد در این چند سال تیمهای مختلفی بدون مشکل در ایران مسابقه داده اند و مطمئنا وقتی اینفانتینیو رییس فیفا به ایران سفر کند میتواند کمک کند تا بحث میزبانی به سود ما باشد.
داورزنی در خصوص انتخاب دوباره رسول خادم به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد گفت: این تصمیم کمیته فنی است و انتظار داریم در المپیک ۲۰۲۰ موفق عمل کند. به تصمیم کمیته فنی احترام میگذاریم و خادم هم به بنی تمیم تفویض اختیار کرده است.
داورزنی همچنین در خصوص تأمین برنامههای فدراسیون فوتبال در جام جهانی گفت: وزارت از فدراسیون فوتبال حمایت میکند تا برنامههای آنها اجرایی شود، کنار فدراسیون فوتبال هستیم، جلسات متعددی هم برگزار کردیم تا فدراسیون با مشکلی مواجه نشود، تلاش وزارت این است برنامهها را اجرایی کند. سیاست دولت و وزارت حمایت است.
معاون وزیر ورزش درباره بودجه ۱۰ میلیاردی ویژه جام جهانی ۲۰۱۸ گفت: تا کنون آنچه برای فدراسیونها پیشبینی شده به فوتبال بیش از دیگران پرداخت شده است. اگر به فدراسیونها ۶۰ درصد بودجه دادهایم به فوتبال ۱۰۰ درصد بوده است. قرارداد فدراسیون با کمپ روسیه هم خوب بوده است. در خصوص بودجه ویژه، معاونت توسعه منابع پیگیری میکند، اما در خصوص اعزامها و کمپها از طرف وزارت ورزش حمایت لازم بوده است. دیروز در جلسه شورای برونمرزی درخصوص بازی دوستانه ایران با ترکیه و اردوی تدارکاتی که تصویب شد حتی وسواس زیادی درباره تعداد نفرات به خرج ندادیم.
وی درمورد اینکه اگر کیروش بخواهد ایران با تیم بزرگی بازی کند آیا هزینه را وزارت تأمین میکنید؟ گفت: فدراسیون فوتبال تصمیمگیرنده است، هر تصمیمی بگیرد ما حمایت میکنیم.
داورزنی در خصوص تعیین تکلیف فدراسیون تیراندازی با کمان افزود: هفته آینده در خصوص یکی دو رشته مثل گلف که رئیس آن خزانهدار کمیته ملی المپیک شده و فدراسیون تیراندازی با کمان تکلیف را مشخص میکنیم و سرپرست معرفی میشود. در همان مقطع به شجاعی گفته بودیم اساسنامهشان مصوبه هیئت دولت را ندارد و قابل قبول نیست. او با فدراسیون جهانی هماهنگ کرد و اساسنامه تا اندازهای اصلاح شد. سعی میکنیم براساس آن انتخابات برگزار شود.
وی همچنین درباره عضویتش در هیئت رئیسه جهانی والیبال گفت: مسئولیت من به فدراسیون ارتباطی ندارد، وقتی شخصی به عنوان رئیس انتخاب میشود اتوماتیک به عضویت مجمع عمومی فدراسیون آسیا و جهانی در میآید که رئیس فدراسیون والیبال ایران هم عضو مجمع خواهد بود. بعد از ۱۰ سال با کارهایی که در والیبال کردیم من به عنوان عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی انتخاب شدم و در کمیته مالی فدراسیون جهانی هم عضویت دارم. من در جلسات حضور خواهم داشت و کمک میکنم تا بتوانیم در کنار رئیس فدراسیون ایران باشیم.
معاون حرفهای و قهرمانی وزیر ورزش در خصوص بازیهای آسیایی و تصمیمگیری نهایی برای اعزام رشتهها به بازیهای آسیایی جاکارتا گفت: در این خصوص ۲ رویکرد وجود دارد، نخست اینکه از میدان بازیهای آسیایی فرصتی برای کسب تجربه داشته باشیم، رویکرد دیگر اینکه رشتههایی را داریم که حضورمان با شانس کسب مدال همراه است. جلساتی را یکی دو ماه گذشته با فدراسیونها برگزار کردیم، اما در برخی رشتهها مثل تنیس، سوارکاری، بولینگ و اسکواش هنوز تصمیمی نگرفتیم که شرکت کنیم یا نه. فدراسیونها نکات مختلف را مطرح کردند، با همکاری کمیته و با توجه به حساسیتی که وجود دارد تلاش این است کاروان ایران پربار باشد و یک کاروان کیفی اعزام شود. به دنبال آن هستیم که از هفته آینده جلسات را شروع کنیم تا قطعی شود چه تعداد ورزشکار و چه رشتههایی اعزام میشوند. در یک لیست بلند پیشبینیمان را از رشتهها اعلام کردهایم، اما تعداد قطعی به جلسه ستاد بستگی دارد. تا شب عید تکلیف فدراسیونها و رشتهها مشخص میشود.
وی در خصوص کاراته که المپیکی شده و شانس مدال در المپیک ۲۰۲۰ توکیو را داریم، اما این رشته هنوز سالن اختصاصی ندارد، افزود: غیر از ووشو که در ورزشگاه آزادی آکادمی دارد کاراته و جودو در کبکانیان تمرین میکنند، اما امکانات کم است سالن افراسیابی چندین سال در اختیار جودو بوده و سیاست وزارت این است به جودو، کاراته و نابینایان کمک کند تا در آزادی کمپ خود را برگزار کند، در کنار سالن ۱۲ هزار نفری سالن تمرینی هست که کاراته استفاده میکرد. فدراسیون به دنبال کل سالن بود با توجه به تغییراتی که در شرکت توسعه رخ داد این سالن تمرینی را تا زمان ساخت کمپ اختصاصی به کاراته دادیم.
داورزنی درخصوص تعلیق فدراسیون کشتی و اینکه برخی از داخل اطلاعات و مدارکی به IOC دادهاند گفت: باید هر بحثی که شرایط ما را به خطر میاندازد با وسواس مورد بررسی قرار گیرد. موضوع علیرضا کریمی در دستور کار فدراسیون جهانی قرار گرفت و آنها اعلام کردند این موضوع باید بررسی شود که چه اتفاقی افتاده است. آنها روی ورزشکار و مربی بحث داشتند. قرار بود بعد از سال نو میلادی موضوع بررسی و به اتحادیه جهانی اعلام شود. البته این موضوع وقتی حساس شد که نتیاناهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده بود.
وی ادامه داد: فدراسیون کشتی این موضوع را دنبال میکند، وزارت هم کنار فدراسیون است تا حقی ضایع نشود. اخبار در کشورهای مختلف رصد میشود برخی هم در کشور یا ایرانیهای خارج نشین برخی اطلاعات را منتقل میکنند این تنها در کشتی نبوده و در والیبال هم تجربه کرده ایم.
معاون حرفهای و قهرمانی وزیر ورزش در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در خصوص سفرهای غیر ضروری برخی از روسای فدراسیونها به همراه دبیر و مدیرروابط عمومی و یا با تیم ملی فوتسال یکی از روسای هیئتهای استانها با هزینه فدراسیون فوتبال اعزام میشود گفت: دو سوال مطرح است؛ آیا مراودات ما با کشورهای مختلف باید انجام شود یا نه؟ باید در هر سفر رئیس فدراسیون باشد؟ ما از یک طرف دوست داریم فدراسیونها روابط خود را با فدراسیون جهانی و آسیایی حفظ کنند و در جلسات مختلف شرکت داشته باشند. مثلا علینژاد رئیس فدراسیون ووشو در جهان و آسیا عضویت دارد و از طرف فدراسیون جهانی به عنوان ناظر فنی انتخاب میشود. سیاست کلی ما این است سفرها مدیریت شود. گاهی مسابقه نیست و سفر برای امضای تفاهمنامه و رایزنی صورت میگیرد، اما اینکه رئیس فدراسیون الزاما با همه ردهها و در همه سفرها باشد ایراد است. در شورای برون مرزی بررسی میکنیم سفر به چه منظور است. به فدراسیونها گفتهایم با اعزام افرادی که مرتبط نیستند مخالفت میکنیم و جلوی اعزام را میگیریم.