پخش زنده
امروز: -
معاون اول رئیس جمهور: فراهم شدن زمینه استفاده از منابع مالی خارجی (فاینانس) از دستاوردهای برجام است که باید به نحو مطلوب به مردم اطلاع رسانی شود.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، جلسه بررسي موانع و مشکلات استفاده از منابع مالي خارجي در پروژههاي مهم ظهر امروز به رياست معاون اول رييس جمهور برگزار شد.
دکتر اسحاق جهانگيري در اين جلسه فراهم شدن زمينه استفاده از منابع مالي خارجي (فاينانس) را از دستاوردهاي برجام دانست و گفت: برجام دستاوردهاي متعددي داشته که لازم است به نحو مطلوب به مردم اطلاع رساني شود.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به گزارش نماينده وزارت امور اقتصادي و دارايي و رييس کل بانک مرکزي از آخرين وضعيت طرح ها و پروژه هاي معرفي شده براي استفاده از فاينانس خاطر نشان کرد: کميته يا کارگروهي براي تعيين طرح هاي اولويت دار تشکيل شود و طرح ها و پروژه هايي را که قابليت و صلاحيت استفاده از منابع مالي خارجي دارند مشخص کنند.
وي از وزير امور اقتصادي و دارايي، رييس سازمان برنامه و بودجه، رييس کل بانک مرکزي و معاون هماهنگي و نظارت خود خواست دستورالعمل و آيين نامه اي براي نحوه استفاده از منابع مالي خارجي براي طرح هاي اولويت دار تهيه شود.
دکتر جهانگيري با يادآوري اينکه پروژه هاي مهم با استفاده از 17 ميليارد دلار فاينانس از طريق چين در کشور در حال اجرا است، افزود: علاوه بر اين، در حدود 30 ميليارد دلار ديگر موافقت نامه استفاده از منابع مالي خارجي از طريق چين و برخي کشورهاي اروپايي به امضا رسيده که از اين ميزان، تا کنون 12 ميليارد دلار نهايي شده و به زودي وارد مرحله اجرا و گشايش ال سي خواهد شد که اين دستاوردها بخشي از دستاوردهاي برجام است.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به دستورالعمل و ساز وکار تعيين شده براي استفاده بخش خصوصي و بخش دولتي از منابع مالي خارجي، خاطر نشان کرد: البته سهمي از منابع مالي خارجي به طرح ها و پروژه هاي مهم زيربنايي کشور که توسط سازمان برنامه و بودجه اولويت گذاري شده، تعلق خواهد گرفت که تضمين بازپرداخت آن بر عهده دولت خواهد بود.
در اين جلسه که وزراي نفت، راه وشهرسازي، امور اقتصادي و دارايي، نيرو، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، رييس کل بانک مرکزي و مديرعامل شرکت راه آهن جمهوري اسلامي ايران نيز حضور داشتند، رييس کل سازمان سرمايه گذاري و کمک هاي اقتصادي و فني ايران گزارشي از آخرين وضعيت طرح هاي معرفي شده براي استفاده از فاينانس ارائه کرد و به بيان توضيحاتي در خصوص روند انجام امور اداري و تجاري اين طرح ها پرداخت.
محمد خزاعي افزود: بيش از 29 ميليارد دلار موافقت نامه استفاده از فاينانس با طرف هاي خارجي به امضا رسيده که از اين ميزان 12 ميليارد دلار در حال طي کردن مراحل نهايي هستند و به زودي وارد مرحله اجرا خواهند شد.
براساس اين گزارش برقي کردن راه آهن تهران ـ مشهد، برقي کردن راه آهن گرمسارـ اينچه برون، احداث نيروگاه هرمزگان، فولاد گل گهر، کاغذ سبز خوزستان، بيمارستان سلامت برکت، نيروگاه هاي سيکل ترکيبي زنجان، لامرد و آبادان، پالايشگاه جاسک، فاز دوم پالايشگاه آبادان و احداث بيمارستان 200 تخت خوابي درمان سرطان در کرج پروژه هايي هستند که قرار است از 12 ميليارد دلار منابع مالي خارجي استفاده کنند.
در اين نشست وزير نفت نيز گزارشي از اقدامات صورت گرفته توسط اين وزارتخانه براي اجراي پروژه هاي بخش نفت و پتروشيمي از طريق فاينانس ارائه کرد و گفت: پروژه هايي که در بخش نفت و پتروشيمي از فاينانس استفاده شده است حدود 42 ميليارد دلار است که اين رقم غير از بخش بالادستي نفت است.
مدير عامل شرکت راه آهن جمهوري اسلامي ايران هم گزارشي از خريد 2000 واگن باري از طريق فاينانس و اقدامات انجام شده براي خريد 6000 واگن ديگر از طريق منابع مالي خارجي ارائه کرد و افزود: اقدامات لازم براي خريد 6000 واگن جديد صورت گرفته و درحال پيگيري است.
در اين جلسه موانع و مشکلات استفاده از تسهيلات مالي خارجي (فاينانس) مورد بحث و بررسي قرار گرفت و پيشنهاداتي براي نحوه اولويت بندي طرح ها و پروژه هاي متقاضي استفاده از فاينانس مطرح شد .
در پايان اين جلسه مقرر شد کارگروهي متشکل از دستگاه هاي ذيربط آيين نامه نحوه استفاده از فاينانس براي طرح هاي اولويت دار را مورد بررسي قرار دهند و نتايج آن را در جلسه آتي ارائه کنند.