پخش زنده
امروز: -
افراد ديابتي بيش از ديگران در خطر ابتلا به زوال عقلي قرار دارند ولي با کنترل قند خون مي توان از اين خطر کاست.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از يورک الرت، محققان علوم پزشکي در کالج سلطنتي لندن اعلام کردند افراد ديابتي بيش از ديگران در خطر ابتلا به زوال عقلي قرار دارند ولي با کنترل قند خون مي توان از اين خطر کاست.
دکتر وو ژيانگ ژي و همکارانش با همکاري محققان موسسه تحقيقات باليني دانشگاه پکينگ در پکن در چين با بررسي روي 5 هزار فرد سالخورده دريافتند بين ميزان قند خونه سه ماهه يا هموگلوبين اي وان سي HbA1c و احتمال ابتلا به زوال عقلي ارتباط برقرار است ولي مي توان با کنترل قند، اين خطر را کم کرد.
بر اساس آمارهاي سال 2016 برآورد مي شود حدود پنج ميليون و چهارصد هزار نفر در آمريکا به بيماري آلزايمر مبتلا باشند که هيچ درماني ندارد ولي برخي داروها، قادرند شرايط قواي شناختي بيماران را کنترل کنند.با بالا رفتن سن و پير شدن سلول ها، ترشح ماده شيميايي سروتونين کاهش مي يابد، بدين ترتيب ارتباط بين سلولي و انتقال اطلاعات دچار مشکل مي شود.
اين مشکل بيشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان مي دهد.
خاطره ها ترکيبي هستند از يادآوري ديده ها و شنيده ها و احساسات که براي ياداوري آن ها مغز نياز به برقراري يک ارتباط پيچيده سلولي بين همه بخش ها دارد.به همين علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونين در مغز، خاطره ها کمرنگ يا فراموش مي شوند.در بيماري آلزايمر ترشح سروتونين به شدت کاهش مي يابد اما اين مسئله هميشه به علت پير شدن سلول ها نيست.
سکته مغزي که باعث از دست رفتن بخشي از سلول هاي مغز مي شود يا شوک عاطفي افزايش می یابد. آلزايمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز مي شود و کم کم تا آنجا پيش مي رود که فرد حتي راه بازگشت به خانه را فراموش مي کند.بيماري آلزايمر متاسفانه درماني ندارد اما مي توان از پيشرفت آن جلوگيري کرد.