پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ در حالي که نيروهاي ائتلاف آمريکا بر آمادگي کامل خود براي مقابله با حمله ترکيه تاکيد مي کنند، عمليات نظامي ترکيه در سوريه خطر درگيري بين اين کشور (ترکيه) و آمريکا را که دو متحد ناتو به شمار مي آيند، بالا برده است.
به گزارش پايگاه اينترنتي فري بيکن؛ سخنگوي نيروهاي ائتلاف آمريکايي روز جمعه گفت ائتلاف آمريکايي مستقر در منطقه کردستان سوريه در منبج آمادگي دارند تا در برابر حملات ترکيه دفاع کنند که اين مساله خطر درگيري بين متحدان ناتو را افزايش داده است.
ترکيه هفته گذشته عمليات زميني و هوايي را در شمال سوريه براي محاصره عفرين براي خارج شدن نيروهاي موسوم به يگان هاي مدافع خلق که تحت حمايت آمريکا هستند ولي آنکارا آنها را گروهي تروريستي قلمداد مي کند، شروع شد. رجب طيب اردوغان رئيس جمهور ترکيه تهديد کرده است عمليات را به شصت مايلي شرق منبج مي کشاند، منطقه اي که برخلاف عفرين، نيروهاي آمريکايي در آن مستقر هستند.
سرهنگ رايان ديلون، سخنگوي ائتلاف گفته است « نيروهاي ما آمادگي دارند تا از خود دفاع کنند. ما پوشش هوايي را براي همه نيروهاي خود تامين کرده ايم و همواره آمادگي دفاع از نيروهاي خود را داريم؛ خواه اين تهديد از سوي داعش يا از سوي هر طرف ديگري باشد.»
ديلون بر حمايت آمريکا از يگان هاي مدافع خلق به عنوان اصلي ترين محور در نيروهاي دمکراتيک سوريه که اصلي ترين شريک آمريکا براي مقابله با داعش هستند تاکيد کرد. با وجود اعتراض هاي آنکارا، دولت ترامپ همچنان به تامين تسليحاتي، آموزش و پشتيباني هوايي از اين نيروها ادامه مي دهد.
ديلون گفته است «اين نيروها در اطمينان يافتن ما از شکست ادامه تمرکز بر شکست داعش نقش آفريني مي کنند. اين تهديد همچنان به جاي خود باقيست، همچنان درگيري هاي شديدي روي مي دهد و از اين روست که ما همچنان روي اين مساله متمرکز هستيم و نمي خواهيم چيزي توجه ما را از اين موضوع دور کند.»
ترکيه روز شنبه بار ديگر از آمريکا خواست حمايت خود از جنگجويان يگان هاي مدافع خلق را متوقف کند يا آماده تقابل با نيروهاي اين کشور باشد. اردوغان بارها از رئيس جمهور آمريکا خواسته است نيروهاي خود را از سوريه خارج کند.
روابط آمريکا و ترکيه ماه گذشته با تصميم واشنگتن براي ايجاد نيروهاي مرزي در شمال سوريه براي جلوگيري از درگيري بين نيروهاي ترکيه و آمريکا، تيره تر شد. ديلون گفته است گشت ها تا زماني که دستور نظامي ديگري صادر شود ادامه خواهد داشت.
در گفتگوي تلفني که بين ترامپ و اردوغان در روز چهارشنبه صورت گرفت، رئيس جمهور آمريکا تلاش کرد ترکيه را از ادامه حملات نظامي بازدارد و به گفته کاخ سفيد، به وي هشدار داد از هر اقدامي که خطر تقابل را بين دو کشور ايجاد مي کند، پرهيز کند. ترکيه اين موضع کاخ سفيد را به چالش کشيده است.