پخش زنده
امروز: -
کارگردانان مجموعههای تلویزیونی فاخر و الف ویژه رسانه ملی از جدیدترین اخبار درباره آثارشان گفتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ چند ماهی است که بازار ساخت مجموعه تلویزیونی در رسانه ملی گرم شده است و کارگردانانی چون داوود میرباقری، کیانوش عیاری، محمدحسین لطیفی، سیدرضا میرکریمی، جمال شورجه، همایون اسعدیان و سیروس مقدم که دستی بر آتش دارند وارد میدان شده اند.
معاون سیمای رسانه ملی در این باره به خبرنگار ما گفت: تولید بیش از ۱۰۰ مجموعه تلویزیونی در دستور کار رسانه ملی است و دهها مجموعه تلویزیونی در مراحل مختلف نگارش فیلمنامه، پیش تولید و تولید هستند.
مرتضی میرباقری افزود: تصمیم داریم در سال آینده ۱۰ مجموعه تلویزیونی فاخر و الف ویژه داشته باشیم و هر سال یک مجموعه تلویزیونی این چنینی را روی آنتن ببریم.
در حال حاضر بسیاری از مجموعههای تلویزیونی فاخر در مرحله نگارش فیلمنامه و پیش تولید قرار دارند.
کارگردان «مختارنامه» با «سلمان فارسی» به تلویزیون میآید
داوود میرباقری این روزها مشغول به سر انجام رساندن مجموعه تلویزیونی سلمان فارسی است؛ مجموعه تلویزیونی که به نظر میرسد یکی از فاخرترین مجموعههای تلویزیونی رسانه ملی باشد و قصهای ناب از یار ایرانی پیامبر اکرم (ص) را به تصویر بکشد.
داوود میرباقری در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: پیش تولید اصلی مجموعه تلویزیونی سلمان فارسی از سال آینده کلید میخورد و این مجموعه تلویزیونی به لحاظ تولید بسیار پیچیدهتر از مجموعه تلویزیونی مختارنامه است.
وی افزود: فیلمنامه این مجموعه تلویزیونی در حال کامل شدن است و امیدواریم با تأمین هزینه، مجموعه تلویزیونی سلمان فارسی زودتر کلید بخورد و ساخته شود.
شورجه در انتظار بودجه برای شروع ساخت «حضرت موسی(ع)»
ساخت مجموعه تلویزیونی «حضرت موسی(ع)» نیز از سالها پیش مطرح بود.
مرحوم فرج الله سلحشور بخشهایی از فیلمنامه این اثر را نوشته بود و علاقه زیادی به ساخت آن داشت که اجل به وی مهلت نداد و پس از بررسیهای فراوان قرار شد مشاور سلحشور در مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر» کارگردانی آن را به دست بگیرد.
جمال شورجه در مصاحبه با خبرنگار ما در این باره گفت: دانستن ابعاد مختلف زندگی «حضرت موسی(ع)» برای پیروان ادیان مختلف جذاب است و امیدواریم با فراهم شدن بودجه مورد نیاز بتوانیم تولید آن را زودتر کلید بزنیم.
وی افزود: در سال آینده جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را میگیریم و امیدوارم رسانه ملی بتواند به همین مناسبت ۴۰ مجموعه تلویزیونی فاخر را کلید بزند تا آثار قابل قبولی برای مناسبتهای مختلف داشته باشد.
«نفوذ» شمقدری، تسخیر لانه جاسوسی را به تصویر میکشد
تسخیر لانه جاسوسی آمریکا یکی از مهمترین اتفاقات تاریخ معاصر ماست که هالیوودیها در «آرگو» به سراغ آن رفتند و تحریفش کردند.
مدتی است که جمعی از هنرمندان ایرانی به فکر ساخت مجموعه تلویزیونی با مضمون «تسخیر لانه جاسوسی آمریکا» هستند.
جواد شمقدری که میگوید اگر فیلم «طوفان شن» ساخته نشده بود چه بسا که هالیوودیها به تحریف ماجرای طبس نیز میپرداختند، کارگردانی این مجموعه تلویزیونی را بر عهده دارد.
شمقدری در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: «نفوذ» از قبل از انقلاب اسلامی شروع میشود، پیروزی انقلاب را به تصویر میکشد و به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا میپردازد.
وی با بیان اینکه برای ساخت این اثر ۸۰ کتاب معتبر و مستند خوانده ام، افزود: امام خمینی (ره) از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به عنوان انقلاب دوم یاد کردند و این مسئله بسیار مهمی است که باید برای نسلهای آینده بازگو شود، ما نیز تلاش میکنیم این مجموعه تلویزیونی را به زودی کلید بزنیم.
تهیه کننده مجموعه تلویزیونی «نفوذ» گفت: حوالی مشهد، گنبد کاووس، مریوان و تهران محلهای این مجموعه تلویزیونی تصویربرداری می شود.
وی افزود: ۵۰ درصد از این اثر در فضای واقعی و ۵۰ درصد دیگر با توجه به تاریخی بودن آن در دکورهای ساخته شده و فضای پلاتویی ضبط خواهد شد.
«خواجه نصیر الدین طوسی» به کاگردانی لطیفی ساخته خواهد شد
محمدحسین لطیفی نیز سالهاست که دغدغه ساخت مجموعه تلویزیونی با موضوع خواجه نصیر الدین طوسی دارد.
لطیفی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما گفت: علاقه زیادی به ساخت مجموعه تلویزیونی خواجه نصیرالدین طوسی دارم و به نوعی ساخت مجموعه تلویزیونی «درباره جمشید» برای من دست گرمی برای ساخت مجموعه تلویزیونی خواجه نصیر الدین طوسی بود.
وی افزود: به نظرم خواجه نصیر الدین طوسی یکی از شخصیتهای برجسته تاریخ ماست که باید به ابعاد مختلف زندگی وی پرداخته شود.
لطیفی گفت: امیدوارم با بسترسازیهای مناسب بتوانم این مجموعه تلویزیونی را بسازم.
وی افزود: مجموعه تلویزیونی «سر دلبران» نیز متناسب با فضای ماه مبارک رمضان ساخته شده است و رمضان سال آینده به نمایش در میآید.
«۸۷ متر» کیانوش عیاری در دست تولید
«۸۷ متر» کیانوش عیاری نیز از مجموعههای تلویزیونی در دست تولید رسانه ملی است.
داستان این اثر درباره ۲ خانواده به نامهای پوردورانی و خلیلی است.
علیرضا پوردورانی به همراه همسر، دو دختر و پسرش خانهای را از یک فروشنده به نام فرج ناصری خریداری میکنند، اما روز اسبابکشی متوجه میشوند که خانه به فرد دیگری به نام رجب خلیلی فروخته شده است؛ رجب به همراه پسر، همسر و دو دخترش صبح زودتر از پوردورانیها به خانه رسیدهاند و وسایلشان را در خانه گذاشتهاند، اما با رسیدن خانواده پوردورانی، ماجرای کلاهبرداری مشخص میشود.
قصه «۸۷ متر» از کشش فوقالعادهای برخوردار است و بیش از ۳۰ مکان در تهران دارد.
«علیمردان خان» را کارگردان «ستایش» به تلویزیون میآورد
سعید سلطانی نیز تصمیم دارد مجموعه تلویزیونی ای درباره «علیمردان خان» بسازد؛ کاری که تحقیق و دقت زیادی را میطلبد.
کارگردان مجموعه تلویزیونی «ستایش» در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: مسئله فرهنگ و هنر مسأله بسیار مهمی است که اگر روی آن وقت بگذاریم و هزینه کنیم ضرر نمیکنیم.
وی افزود: مجموعه تلویزیونی «علیمردان خان» نیز قصهای جذاب و مخاطب پسند دارد و امیدوارم زودتر ساخته شود.
میرکریمی با سریالی تاریخی مهمان خانههای مردم خواهد شد
سیدرضا میرکریمی که با فیلم «یه حبه قند» مخاطبانش را به یزد برد و در دل یک داستان روان، سنتهای زیبا و دوست داشتنی را برایشان روایت کرد تصمیم گرفته است با یک مجموعه تلویزیونی تاریخی پا به تلویزیون بگذارد.
میرکریمی در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: مجموعه تلویزیونی من اواخر دوران قاجار و آمدن پهلوی اول را روایت میکند و به برهه زمانی میپردازد که کمتر در قاب سینما و تلویزیون به تصویر کشیده شده است.
وی افزود: علت آمدنم به تلویزیون این است که همواره در دنیا نفوذ و اثرگذاری مجموعه تلویزیونی بیش از فیلم سینمایی است.
میرکریمی گفت: آمده ام تا مجموعه تلویزیونی با کیفیت و جذاب بسازم.
وی افزود: یکی از مشکلات ما ضعف در خودباوری است و باید با ساختن آثار فرهنگی مناسب این ضعف را بر طرف کنیم.
کارگردان «طلا و مس» مجموعهای متفاوت برای تلویزیون میسازد
کارگردان فیلم سینمایی «طلا و مس» نیز تصمیم دارد مجموعه تلویزیونی متفاوت برای تلویزیون بسازد.
سیروس مقدم نیز که به گفته خودش از چهرههایی است که بعد از انقلاب اسلامی همواره برای تلویزیون و مخاطبانش تلاش کرده و مجموعه تلویزیونی ساخته است، تصمیم دارد مجموعه تلویزیونی فاخری بسازد.
البته دغدغه فعلی این کارگردان مجموعه تلویزیونی «پایتخت» است.
مقدم در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: به شدت مشتاق هستم «پایتخت» در عید نوروز روی آنتن شبکه یک سیما برود.
وی افزود: «پایتخت ۵» به لحاظ قصه و فضا تفاوتهای زیادی با سری های قبل دارد، اما تلاش شده است همچنان برای مردم جذاب و دوست داشتنی باشد.
مقدم گفت: به نظر من مجموعههای تلویزیونی تاریخی و فاخر از نیازهای مهم رسانه ملی است و در زمانهایی همچون دهه فجر میطلبد که چنین مجموعههای تلویزیونی روی آنتن برود، اما حال رسانه ملی نیز مسئلهای بسیار مهم است.
وی افزود: آنتن ما افزون بر مجموعههای تلویزیونی مثل «مختارنامه» که معلوم است زحمت زیادی برای آن کشیده شده است نیاز به مجموعههایی مثل «پایتخت» دارد که مردم را سرگرم و شاد کند.
مقدم گفت: امیدوارم بتوانیم به روزهایی برگردیم که در یک زمان واحد، ۴ کارگردان صاحب نام مجموعه تلویزیونی داشتند و امکان نداشت مخاطبی در آن ساعت چیزی غیر از تلویزیون را برای گذراندن اوقاتش انتخاب کند.
افزون بر این مجموعههای تلویزیونی، مجموعههای دیگری چون از «یادها رفته»، «پاهای بی قرار»، «گیله وا»، «آشوب» و دهها مجموعه تلویزیونی دیگر در مراحل مختلف تولید قرار دارند.
البته نکتهای که وجود دارد و تمام سازندگان مجموعههای تلویزیونی به آن اشاره میکنند موضوع بودجه است.
به عقیده کارگردانان تأمین بودجه مورد نیاز برای مجموعههای تلویزیونی میتواند سبب تسریع و تسهیل روند ساخت شود و آنها را زودتر به سر انجام برساند.
کارگردان مجموعههای تلویزیونی چون «حضرت موسی(ع) و «سلمان فارسی» میگویند اگر بودجه مورد نیاز به دستشان رسیده بود الان خیلی از مسیر تولید اثر را رفته بودند و وقفه در کار میتواند ضربه زیادی به اثر و عوامل بزند.
رسانه ملی به عنوان یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین رسانههای خاور میانه و حتی جهان میتواند با تولید آثاری پر محتوا و با کیفیت اتفاقات بزرگی را در عرصه فرهنگ و هنر رقم بزند.
با نگاهی به تاریخ سینما و تلویزیون به وضوح میتوان دید که بازیگران و کارگردانان شاخص سینما از دل تلویزیون بیرون آمده اند و برنامهها و مجموعههای تلویزیونی در بسیاری از اوقات به علت محبوبیت بین مردم و در برگیری زیاد توانسته اند جریانها و اتفاقات خوبی را رقم بزنند.
کمتر کسی پیدا میشود که با مجموعه هایی چون «هزار دستان»، «سربداران»، «همسران»، «خانه سبز»، «پدر سالار»، «یوسف پیامبر»، «اصحاب کهف»، «امام علی (ع)»، «ولایت عشق» و «مختار نامه» خاطره نداشته باشد و از آنها تأثیر نگرفته باشد.
تجربه نشان داده است هرگاه تلویزیون دست پر باشد اهالی هنر به علت داشتن کار و مخاطبان به دلیل داشتن سرگرمی مطمئن و مناسب رضایت بالایی داشته اند و اختصاص بودجه کافی (۴۰۰ میلیارد تومان برای مجموعههای تلویزیونی الف ویژه و فاخر) به رسانه ملی میتواند گامی مؤثر در ارتقا فرهنگ و هنر و جلوگیری از ورود فرهنگ وارداتی از طریق رسانههای مختلف و شبکههای ماهوارهای به خانهها باشد.