پخش زنده
امروز: -
برخی مواد غذایی در حالت خام از ارزش تغذیه ای بیشتری برخوردار هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ ازمصرف برخی مواد غذایی مانند گوشت قرمز و تخم مرغ به صورت خام باید پرهیز کرد .
سیب زمینی
مصرف سیب زمینی خام موجب نفخ و اثرات ناخوشایند روده ای می شود، این ماده غذایی حاوی نشاسته هایی است که در برابر گوارش مقاوم هستند. اگر سیب زمینی به مدت طولانی در محیطی گرم یا مرطوب نگهداری شود می تواند سبز شده و سمی به نام سولانین تولید کند. که موجب مسمویت غذایی می شود.
یوکا
یوکا، سبزی ریشه ای و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. برگ ها و ریشه های یوکای خام حاوی گلیکوزیدهای سیانوژنیک هستند. این مواد شیمیایی در صورت مصرف سیانید آزاد می کنند. یوکا یک ماده غذایی خوراکی است که باید به خوبی شسته ، پوست گرفته و پیش از خوردن پخته شود.
لوبیا قرمز و هات داگ
لوبیا قرمز سرشار از پروتئین، فیبر، و آنتی اکسیدان ها است، لوبیا قرمز نپخته حاوی فیتوهماگلوتینین سمی است که می تواند شرایط ناخوشایند معده ای ، روده ای و علائمی مشابه با مسمومیت غذایی را ایجاد کند. پیش از مصرف لوبیا قرمز حداقل به مدت 10 دقیقه آن را بجوشانید.
هات داگ خوراکی مغذی نیست، اما مصرف خام آن خطرناک است این تصور اشتباه است که هات داگ پیش از این که برای فروش عرضه شود یک مرحله پخت را پشت سر گذاشته و از این رو می توان آنها را پس از خرید و بدون هیچ روش پخت و پز اضافه مصرف کرد. هات داگ های بسته بندی شده ممکن است با باکتری لیستریا آلوده شود که این باکتری تنها با حرارت مجدد از بین می رود.
شیر , جوانه ها
شیری که به صورت مستقیم از گاو دوشیده شده و پاستوریزه نشده ممکن است حاوی باکتری های مضر باشد. شیر خام نسبت به دیگر محصولات لبنی 150 برابر بیشتر موجب بیماری های غذایی می شود.
جوانه های یونجه و تربچه حاوی باکتری های مضر ئی.کولای، سالمونلا، و لیستریا هستند. جوانه ها در شرایط گرم و مرطوب پرورش داده می شوند، که محیطی مناسب برای تکثیر این باکتری ها ست و باید پیش از مصرف آن شستشو داده و پخت.
بادام تلخ ، آرد و بادنجان
نام بادام تلخ حاوی اسید هیدروسیانیک، ترکیبی خطرناک از سیانید هیدروژن و آب، است. تنها 70 گرم بادام تلخ برای مرگ یک فرد بالغ کافی است. اما اگر بادام تلخ را بپزید می توانید آن را مصرف کنید.
مصرف آرد خام به اندازه مصرف تخم مرغ خام مشکل آفرین است. آرد ممکن است با عوامل بیماریزا مانند باکتری ئی.کولای در تماس باشد، که تنها در صورت پختن از بین می روند.
بادنجان خام حاوی سولانین است که یک ماده سمی مشکل آفرین است بهترین گزینه پختن این ماده غذایی پیش از مصرف است. برخی افراد ممکن است به مقادیر اندک بادنجان خام نیز آلرژی داشته باشند.