پخش زنده
امروز: -
مطالعات بزرگترین طرح تامین آب شرق کشور پايان يافت و تا ابتدای سال آینده با مشارکت بخش خصوصی آغاز شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی، مجری طرح مطالعات شیرین سازی و انتقال آب از دریای عمان به استان های مرزی شرق کشور گفت: با پایان یافتن مطالعات بزرگترین طرح تامین آب شرق کشور از عمان با مشارکت بخش خصوصی عملیات اجرای این طرح آغاز مي شود.
مهندس علی عبداللهی باغ سیاهی افزود: این طرح با هزینه 150 هزار میلیارد ریال انجام می شود.
وی به کسری مخازن آب کشور اشاره کرد و گفت: در مجموع 10 ونیم میلیارد متر مکعب کسری مخزن وجود داردکه یک و 7 دهم میلیارد متر مکعب آن مربوط به سه استان سیستان و بلوچستان ، خراسان جنوبی و خراسان رضوی است.
مجری طرح مطالعات شیرین سازی و انتقال آب از دریای عمان به استان های مرزی شرق کشور افزود: برای سال 1420 نیاز آبی بخش آشاميدني و صنعت در سه استان مذکور یک میلیارد و 750 میلیون متر مکعب پیش بینی شده است که حجم آب تولیدی این استان ها در شرایط موجود فقط 900 میلیون متر مکعب است.
عبداللهی خاطر افزود: اجرای مطالعات این طرح به شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی واگذار شده وهم اکنون از پیشرفت 70 درصدی برخوردار است .
وی افزود:هزینه اجرای مطالعات طرح مزبور 35 میلیارد ریال بوده است.
وی گفت: طبق مطالعات انجام شده طول خط انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور که مبدا آن دریای عمان و مقصد نهایی آن خراسان رضوی است ، حدود هزار و 600 کیلومتر پیش بینی شده که این آب تنها برای آشامیدن و صنعت به مصرف خواهد رسید.
این طرح در سه مرحله انجام می شود که اجرای کل طرح با تامین اعتبارات مربوطه حدود هفت سال به طول می انجامد و شیرین سازی آب با همکاری شرکت طوس آب و مشاور هلندی (witteveen bos) در مبدا صورت می گیرد و در قالب شرکت پروژه با همکاری نهادهای آستان قدس رضوی، قرارگاه خاتم الانبیا ، شرکت سنگان خواف ، شرکت های پتروشیمی در شهرهای قاین ، بیرجند و چابهار ، فراسان شیراز و شرکت مپحا (شرکت های پتروشیمی در سیستان و بلوچستان و کارخانه فولاد در خراسان جنوبی) انجام می شود.
خراسان رضوی یکی از بحرانی ترین استان های کشور به لحاظ افت آب های زیرزمینی است .
طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور برای جبران کمبود آب در استان های خراسان رضوی ، جنوبی و سیستان و بلوچستان پیش بینی شده است.