پخش زنده
امروز: -
رئيس کميسيون سياست خارجي مجلس ، حزب الله را مهمترين تشکل ضدتروريستي در منطقه دانست که نقش مهمي را به زانو درآوردن داعش داشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ علاءالدين بروجردي رييس کميسيون سياست خارجي و امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي که در صدر هياتي پارلماني به بروکسل سفر کرده است در نشستي 3 ساعته با نمايندگان کميته روابط خارجي پارلمان اروپا شرکت کرد.
در اين نشست طرفين در مورد چالشهاي بين المللي و منطقه اي و روابط ميان جمهوري اسلامي ايران و اتحاديه اروپا به بحث و تبادل نظر پرداختند. رياست اين جلسه را آقاي ديويد مک آليستر رئيس کميته روابط خارجي پارلمان اروپا بر عهده داشت.
ابتدا خانم کينجي گزارشگر ويژه مهاجرت پارلمان اروپا شرحي از اقدامات در دست بررسي پارلمان اروپا براي جلوگيري از مهاجرت غيرقانوني را تبيين نمود و بر ضرورت همکاري همه کشورها براي رفع اين مشکل تاکيد کرد. بروجردي در پاسخ با اشاره به ميزباني جمهوري اسلامي ايران از 3 ميليون نفر افغاني در سه دهه گذشته، تاکيد کرد که اگرچه پرداختن به چالش مهاجرت و پناهندگي مسوليت مشترک جامعه بين المللي است، با اين وجود ايران با تقبل هزينه هاي عظيم ميزباني از حداقل کمکهاي بين المللي بهره مند شده است. وي با اشاره به دستور مقام معظم رهبري در خصوص ضرورت اشتغال به تحصيل همه کودکان افغان اعم از پناهندگان قانوني و غيرقانوني، رويکرد انساني کشور به اين افراد را در جهان بي نظير دانست. وي همچنين از عملکرد غيرمسئولانه برخي از کشورهاي اروپايي در برخورد خشن و قهرآميز با مهاجران سوري انتقاد کرد. بروجردي با اشاره به ضرورت پرداختن به علل ريشه اي مهاجرت و پناهندگي از جمله فقر اظهار داشت آمريکا با دامن زدن به نا امني، بي ثباتي و تروريسم در نقاط مختلف خاورميانه، نقش زيادي را در تشديد موج مهاجرين و پناهندگان به کشورهاي همسايه و نيز اروپا داشته است. وي خواستار پايان ماجراجويي در منطقه توسط آمريکا شد. او با انتقاد از عملکرد آمريکا و ناتو در افغانستان و ليبي گفت اگر هزينه هايي که براي لشگر کشي به اين کشورها انجام شده صرف بازسازي و اشتغال مردم مي شد شاهد موج گسترده مهاجرت در منطقه اروپا نبوديم.
انتقاد از سياست زيست محيطي ترامپ
در بخش دوم اين نشست با موضوع تغييرات آب و هوا و محيط زيست، آقاي ليتز گزارشگر تغييرات آب و هوا در پارلمان اروپا، ضمن تشريح سياستهاي محيط زيستي اتحاديه اروپا، سياست ترامپ در خروج از توافق پاريس را تقبيح کرد و اظهار اميدواري کرد ساير طرفهاي اين توافقنامه چند جانبه در اجراي آن کوشا باشند. وي بر اهميت همکاري هاي اتحاديه اروپا و ايران در اين حوزه تاکيد کرد.
برومندي نائب رئيس کميسيون سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي ضمن تشريح وضع رو به وخامت محيط زيست در خاورميانه، خشکسالي فزاينده و کمبود شديد آب را يکي از معضلات مهم زيست محيطي منطقه و جمهوري اسلامي ايران دانست. وي با اشاره به بحران ريزگردها، رفع آنرا در گرو ايجاد يک همکاري منطقه اي کارآمد دانست. وي گفت موضوع تغييرات آب و هوا يکي از حوزه هاي مهم همکاري جمهوري اسلامي ايران و اتحاديه اروپاست که بايد با اتخاذ ساز و کارهاي مناسب عملياتي شود. در پايان اين بخش بروجردي ضمن محکوم کردن خروج آمريکا از توافق پاريس، اين اقدام را نشانه بي اعتباري فزاينده جايگاه اين کشور در سطح بين المللي دانست. وي مديريت منابع آب، مديريت پسماندها، آلودگي هوا بخصوص در شهرهاي بزرگ، تالابها، کشاورزي پايدار، بهينه سازي مصرف انرژي، استفاده از انرژي پاک و تجديد پذير و پرداختن به مشکل گرد و غبار و ريزگردها را مهمترين زمينه هاي مناسب براي همکاري ايران و اتحاديه اروپا دانست.
وهابيت ريشه تروريسم منطقه
در بخش سوم اين نشست با موضوع مبارزه با تروريسم، ابتدا شوشتري رييس کميته حقوق بشر مجلس شوراي اسلامي با تشريح قرائت جمهوري اسلامي ايران از اسلام رحماني و معقول، هرگونه کشتار انسانها را از نظر اسلام مردود دانست. وي جمهوري اسلامي ايران را يکي از بزرگترين قربانيان تروريسم با 17 هزار نفر شهيد خواند و از رويکرد کشورهاي اروپايي مبني بر اعطاي اجازه فعاليت به گروههاي تروريستي نظير منافقين و پژاک که جنايات زيادي در ايران انجام داده اند انتقاد نمود. شوشتري ريشه تروريسم در منطقه و جهان را تفکر وهابيسم و سلفيسم دانست که کانون آن عربستان سعودي است. وي از سکوت کشورهاي غربي در خصوص فجايع انساني در يمن و فروش ميلياردها دلار سلاح از سوي آمريکا و اروپا به عربستان سعودي انتقاد کرد. او همچنين بر آمادگي ايران براي همکاري در زمينه مبارزه با تروريسم تاکيد نمود.
حزب الله، مهمترين تشکل ضد تروريستي در منطقه
در ادامه بروجردي رئيس کميسيون سياست خارجي و امنيت ملي مجلس در پاسخ به سوال برخي نمايندگان پارلمان اروپا، حزب الله را مهمترين تشکل ضد تروريستي در منطقه دانست که نقش مهمي را به زانو درآوردن داعش داشت. وي همچنين جايگاه سازنده حزب الله در دولت و مجلس لبنان را مورد اشاره قرار داد. وي سپس علت جذب جوانان اروپايي به گروههاي تروريستي در کشورهاي اروپايي را مورد سوال قرار داد و دليل اين موضوع را مسامحه کشورهاي اروپايي در قبال گسترش فعاليت تبليغي وهابيت سعودي دانست.