پخش زنده
امروز: -
فعالیتهای صنعتی در حوزههای مختلف بدون شک در رونق اقتصادی کشورمان نقش به سزایی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بدون شک در شرایطی که تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان اعمال میشود و البته در سایه آن، آنچه اقتصاد کشور را نجات داده و به پویایی آن کمک میکند، گردش روزافزون چرخهای صنعت و افزایش تولیدات ملیِ با کیفیت است.
یکی از صنایعی که در پویایی اقتصاد کشور و صد البته در اشتغالزایی و رونق کسب و کار و درآمدزایی قشر عظیمی از افراد جامعه نقش دارد، صنایع چوب است؛ صنعتی که با بهره برداری اصولی و درست از آن، میتوان حتی در حوزه صادرات هم گامهای بزرگی برداشت.
یکی از فعالیتهای جنبی صنایع چوب، صنعت مبل سازی است که در بیشتر مناطق ایران رایج بوده و رونق دارد.
این صنعت در آذربایجان شرقی هم رونق خاصی دارد، البته در برخی مناطق این استان همچون تبریز به صورت منسجم و متمرکز حتی با ایجاد شهرک و نمایشگاه دائمی مبل و در برخی مناطق همچون شهرستان مرند به صورت پراکنده و غیر متمرکز.
اما آنچه در این میان اهمیت دارد این است که در شهرستانی همچون مرند، فعالان صنعت مبل سازی علیرغم مشکلات و فعالیتهای انفرادی که دارند باز سرپا بوده و همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند.
اگر کمتر از یک ساعت در این شهرستان قدم بزنی، در منطقهای از شهر صدها کارگاه کوچک و بزرگ مبل سازی به چشمت میخورد که هر کدام به سهم خود در رونق اقتصادی شهر نقش دارد.
آن گونه که نماینده اتحادیه مبل سازان شهرستان مرند میگوید: نزدیک به هزار واحد تولیدی در این شهرستان فعالیت میکند.
جهانبخش میگوید: برای اینکه مبلهای تولیدی این شهرستان، از کیفیت بالایی برخوردار باشد، مبل سازان مرندی، چوب لازم خود را از استان گیلان تامین و خریداری میکنند.
یکی از فعالان صنعت مبل سازی مرند هم میگوید: روزانه در کارگاهم، دو تا سه دست مبل با کیفیت مناسب و مشتری پسند تولید میکنم و علاوه بر خودِ شهرستان مرند و آذربایجان شرقی، مشتریانی از استانهای غربی و جنوبی کشور هم دارم بطوریکه تولیداتم اغلب به استانهای کردستان، آذربایجان غربی، مهاباد و خوزستان ارسال میشود.
البته در این میان سپاه ناحیه مرند هم در قالب طرح کرامت از مبل سازان شهرستان حمایت میکند و حتی با همکاری اتاق اصناف در ارائه پروانه کسب به مبل سازان، ۵۰ درصد تخفیف هم قائل شده است.
با این حال آنچه سد راه توسعه و فعالیت روز افزون واحدهای مبل سازی شهرستان مرند شده، مشکل بازاریابی و واسطههایی است که سود فعالیت آنان را به جیب میزنند، هر چند مشکلات دیگری هم گریبانگیر آنان است.
این مبل سازان نگرانی تامین امنیت واحد تولیدی خود را هم یدک میکشند چرا که به گفته خودِ آنان، در قسمتی از شهر فعالیت میکنند که زیر بنا و خدمات شهری مناسبی ندارد و چنانچه با رخدادی همانند آتش سوزی مواجه شوند، برای مقابله با آن، تجهیزات و امکاناتی ندارند و چه بسا همه سرمایه و دارایی اشان در یک چشم به هم زدن، دود شده، به هوا رود.
با این وجود فرماندار شهرستان ویژه مرند به اغلب مشکلات این قشر اشراف داشته و میگوید: برای ایجاد شهرک مبل با همه امکانات زیربنایی، هیچ مشکل خاصی نداریم و حتی مکان مناسبی برای آن هم اختصاص یافته است.
راستگو ادامه می دهد: به یقین با متمرکز شدن واحدهای تولید مبل سازی در این شهرک، مبل سازان با خیال آسوده و اطمینان خاطر میتوانند در این حوزه فعالیت کنند، اما تاکنون هیچ سرمایه گذاری برای حمایت از آنان و عرضه مستقیم مبلهای تولیدی مرند، قدم پیش نگذاشته است.
بر اساس گفته جهانبخش، نماینده اتحادیه مبل سازان مرند، حدود ۳ هزار نفر به صورت مستقیم و ۷ تا ۸ هزار نفر غیر مستقیم در صنعت مبل سازی این شهرستان فعالیت داشته و کسب روزی میکنند و شکی نیست که با راه اندازی شهرک مبل در مرند و فعال شدن واحدهای تولید مبل در آن، نه تنها صنعت مبل سازی مرند و اقتصاد منطقه، رونق دوچندان گرفته و با افزایش کیفیت مبلهای تولیدی شهرستان، در بازارهای جهانی هم حرفی برای گفتن خواهد داشت بلکه تعداد شاغلان و علاقمندان به فعالیت در این حرفه هم افزایش چشمگیری یافته و آمار بیکاری شهرستان هم به طور محسوسی کاهش خواهد یافت.