پخش زنده
امروز: -
مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک با اشاره به نیاز ۵۱۰ هزارتنی سالانه کشور به پوشاک گفت: حدود ۳۱۰ هزارتن از نیاز کشور به پوشاک در داخل تولید و ۲۰۰ هزارتن دیگر از طریق واردات رسمی یا قاچاق تامین میشود.
افسانه محرابي در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما افزود: ارزش پوشاک مورد نياز کشور در سال 32 هزار ميليارد تومان برآورد مي شود که فقط 22 هزار ميليارد تومان معادل 70 درصد آن در داخل توليد مي شود .
وي گفت : صنايع نساجي و پوشاک با 9800 واحد صنعتي از الياف تا پوشاک ، 11 درصد از کل صنايع ، 280 هزار اشتغال صنعتي و 5 درصد کل سرمايه گذاري صنعت کشور معادل 90 هزار ميليارد ريال را در اختيار دارد .
محرابي با بيان اينکه حداقل 40 درصد از صنايع نساجي و پوشاک کشور معادل حدود 4 هزار واحد نيازمند نوسازي و بازسازي است افزود : هرچند تعداد انگشت شماري از واحدها به ماشين آلات 2017 مجهز شده اند اما فناوري حدود 60 درصد واحدهاي ديگر هم صد درصد به روز نيست.
مديرکل صنايع نساجي و پوشاک گفت : اغلب بنگاهها مشکل دارند و صنعت پوشاک براي جهاني شدن و توليد محصولات رقابتي با کيفيت بالا علاوه بر آموزش نيروي انساني ، کاهش هزينه ها ، افزايش بهره وري و استفاده از مواد اوليه مرغوب نيازمند استفاده از ماشين آلات جديد و فناوري روز است .
محرابي افزود : بيشتر نياز ما به بازسازي و نوسازي در صنعت نساجي و پوشاک مربوط به زنجيره قبل از پوشاک از جمله نخ و رنگرزي است و برخلاف نساجي در بخش پوشاک عمده نياز ما ايجاد واحدهاي پوشاک با فناوريهاي روز دنيا است.
مديرکل دفتر صنايع نساجي و پوشاک ظرفيت پائين توليد را از مشکلات اساسي صنعت پوشاک برشمرد و گفت : جداي از قاچاق پذير بودن پوشاک که اين صنعت را اذيت مي کند ، بي توجهي به موضوعاتي چون آموزش و طراحي و مد همچنين نبود يا کمبود دستگاههاي برش تمام اتوماتيک باعث شده است بسياري از واحدهاي پوشاک با يک سوم ظرفيت کار کنند ، درحال حاضر حدود 70 درصد واحدهاي پوشاک کشور با ظرفيتي پائين و کمتر از يک سوم کار مي کنند .
محرابي با اشاره به حجم بالاي قاچاق پوشاک و ضرورت مقابله با اين پديده افزود: مبارزه با قاچاق به يک عزم ملي با مشارکت همه دستگاهها نياز دارد ، بخشي از قاچاق بصورت کوله بري ، معافيت هاي مرزنشيني ، ملواني ، ته لنجي و مناطق آزاد انجام مي شد برهمين اساس شناسنامه دارکردن پوشاک وارداتي و توليد داخل را با هدف کنترل مبداء تا عرضه به اجرا گذاشته شده است و در ادامه با دريافت کد رهگيري تکميل مي شود .
وي با تاکيد بر اينکه ورود غيررسمي پوشاک و پرداخت نشدن عوارض و حقوق گمرکي کالاي قاچاق ، توان رقابت را از توليد کننده داخلي گرفته است گفت: حجم پوشاک ته لنجي ابتدا 6 وانت تعيين شده بود که بعدا به 20 وانت هم رسيد و در واقع کل لنج را شامل مي شد به اين معني که کل پوشاک وارداتي از اين طريق از پرداخت حقوق گمرکي معاف مي شد .
محرابي افزود : براي اينکه توليدکننده داخلي به توليد ادامه دهد پيگيري کرديم که واردات پتو ، پارچه و پوشاک به اين روش مشمول معافيت گمرکي نشود .
وي با اشاره به سهم پوشاک در سبد خانوار و اينکه بعد از غذا مهمترين دغدغه انسانها است، گفت : هزينه بالاي توليد و کاهش قدرت خريد مردم در کنار قاچاق باعث تشديد مشکلات اين بخش و ناتواني فعالان و توليدکنندگان در پرداخت حقوق دولتي اعم از بيمه و ماليات همچنين بازپرداخت تسهيلات بانکي و در نتيجه تعطيلي و فعاليت با ظرفيت پائين بنگاهها شده است .
محرابي با اشاره به رشد صادرات صنعت نساجي و پوشاک نسبت به سال 95 افزود: سال گذشته مجموعا 850 ميليون دلار انواع محصولات نساجي و پوشاک صادر شد که فرش و کفپوش بالاترين سهم را در ميان اقلام صادراتي داشتند .
وي گفت : حجم صادرات اين بخش در 9 ماهه امسال به 710 ميليون دلار رسيد که در مقايسه با صادرات 630 ميليون دلاري مدت مشابه در سال گذشته ، از رشد 80 ميليون دلاري صادرات محصولات نساجي و پوشاک حکايت دارد .
محرابي همچنين به رشد نوسازي ماشين آلات نساجي و پوشاک اشاره کرد و افزود : در 9 ماهه امسال 347 ميليون دلار ماشين آلات وارد کشور شد که در مقايسه با واردات 194 ميليون دلاري سال گذشته 151 ميليون دلار بيشتر است.
وي با اشاره به رشد 7 درصدي توليدات نساجي و پوشاک در 9 ماهه امسال گفت : سهم صادرات پوشاک از کل صادرات نساجي و پوشاک طي 9 ماهه امسال حدود 47 ميليون دلار است که اغلب به روسيه ، عراق و افغانستان صادر شده است .
محرابي افزود : درحمايت از توليد ، ارتقاء دانش فني توليد و طراحي و مد دستورالعملي با هدف ساماندهي واردات پوشاک در سال 95 ازجانب وزير وقت ابلاغ شد که براساس آن 20 درصد کل پوشاک يک برند وارداتي بايد در داخل توليد و 10 درصد اين توليد صادر شود .
مديرکل دفتر صنايع نساجي و پوشاک درخصوص توليد برندهاي خارجي پوشاک در کشور گفت : تاکنون فقط برندهاي پوشاک ترکيه اي در ايران فعاليت مي کردند ولي اخيرا 51 برند خارجي از آلمان ، ايتاليا ، فرانسه ، اسپانيا ، سوئيس ، دانمارک ، لهستان ، انگلستان ، کانادا و بلژيک مدارک خود را براي فعاليت در ايران تحويل داده اند که 25 برند از اين تعداد موفق به دريافت گواهي براي واردات محصولات خود به ايران از مبادي رسمي شده اند .
محرابي با اشاره به عقد قرارداد يکي از برندهاي خارجي با 15 واحد داخلي توليد پوشاک افزود: ارزش توليدات 7 قرارداد از اين تعداد 1 ميليون 880 هزار يورو است که بزودي براي صادرات آماده مي شود .
وي به ايجاد شهرک تخصصي پوشاک با پيشرفت فيزيکي حدود 40 درصد در حوالي فرودگاه امام اشاره کرد و گفت : در جهت طرح حمايت از توليد ، ايجاد شهرکهاي تخصصي پوشاک را در دستور کار داريم که براساس برنامه راهبردي قرار شد به ازاي هر 500 هزار نفر يک شهرک تخصصي ايجاد شود .
محرابي افزود : واحدهايي داريم که براي فعاليت به سرمايه درگردش نياز دارند اما نرخ بالاي سود تسهيلات بانکي مانع از رغبت فعالان اين بخش براي دريافت تسهيلات شده است.
وي با بيان اينکه سهم صنايع نساجي و پوشاک از تسهيلات بانکي با هدف رونق توليد 6 درصد بود درحاليکه سهم اين بخش از کل صنعت 11 درصد است گفت : پيش بيني مي شد حداقل 11 درصد اين تسهيلات به صنعت نساجي و پوشاک تخصيص داده شود ، بالا بودن نرخ بهره بانکي (18) و نداشتن توجيه اقتصادي باعث شد استقبال چنداني ازاين تسهيلات نشود .
محرابي افزود : درصدد هستيم تا يارانه سود تسهيلات دريافت کنيم چرا که نرخ سود بيش از 8 تا 9 درصد براي فعالان اين بخش فاقد توجيه اقتصادي است .