سند گروه واشنگتن در پي تضعيف رئيس جمهوري سوريه است
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، سفیر پیشین انگلیس در سوریه معتقد است، سند گروه واشنگتن درباره سوریه سند سخیفی است.
پیتر فورد که در ارزیابی سند صادره از گروه واشنگتن درباره آینده سوریه با شبکه تلویزیونی المیادین سخن میگفت، درباره زمان صدور این سند و ارتباط آن به تلاش برای اثر گذاری بر کنفرانس سوچی تصریح کرد، چنین تعبیری درست است، نیت آمریکا، انگلیس و هم پیمانانشان از صدور چنین سندی واضح است، آنان تلاش میکنند تا با طرح مباحثی، چون قانون اساسی جدید سوریه، کشور سوریه و رئیس جمهوری آن را تضعیف کنند تا بتوانند شرایطی را که آمریکا نتوانسته است از راه جنگ بر سوریه تحمیل کند حال از طریق مذاکرات تحمیل کنند. واقعیت این است که این سند، سند سخیفی است. اگر قانون اساسی مورد نظر برای سوریه مناسب است چرا عربستان را که هیچگونه قانون اساسی ندارد یا اردنی که همه اختیارات در آن بر عهده پادشاه است، بدان توصیه میکنند. آنان میخواهند بدون هیچ توجیهی شرایطی را بر مردم سوریه تحمیل کنند. اینکه چنین سندی در این برهه از زمان ارائه میشود نشان از آن است که آمریکا و هم پیمانانش از موفقیت کنفرانس سوچی و موفقیتهای پس از آن هراس دارند.
وی افزود، سند مذکور نشان از ضعف آمریکا و هم پیمانانش و ترس آنان از رفتارهای روسیه و کنفرانس سوچی است. واقعیت این است که افکاری که نتیجه آن محتوای این سند است افکاری هستند که با واقعیتها فاصله دارند، آنان پس از شکست در میدان نبرد، تلاششان این است که مذاکرات صلح سوریه را با هرج و مرج روبرو کنند.
این دیپلمات انگلیسی افزود، این سند در پی تضعیف رئیس جمهوری سوریه است، اما درباره کناره گیری بشار اسد از قدرت چیزی نگفته است در شرایطی که کناره گیری بشار اسد از قدرت خواسته آمریکا و مخالفان سوری است، اما این خواسته بیش از آنکه یک خواسته واقعی باشد خواستهای تاکتیکی است زیرا خواسته اساسی آمریکا در سوریه تغییر نظام است. واشنگتن از چهل سال پیش با سوریه مبتنی بر نظام برخاسته از خاندان اسد مخالفت میکند و این روند به هر روشی ادامه خواهد داشت، سند گروه واشنگتن نیز تاییدی بر این مدعاست، آمریکاییها سعی میکنند به روشی غیر مستقیم نظام سیاسی سوریه را تغییر دهند. آمریکاییها به قطعنامه سازمان ملل متحد که در آن از انتقال سیاسی قدرت در سوریه سخن به میان آمده است علاقه دارند، متاسفانه روسیه هم در سطحی کم رنگتر این عبارت را به کار برده است، اما از نگاه آمریکا، انتقال سیاسی در سوریه به معنی تغییر نظام است. کشورهایی، چون فرانسه و انگلیس و حتی اتحادیه اروپا در این زمینه نقش مستقل ندارند و حتی نقش اتحادیه اروپا در تحولات خاور میانه (غرب آسیا) ضعیف است، اروپا در خاورمیانه همواره با آمریکا همراه است و نقش مستقلی ندارد. به وضوح سخنان مقامات آمریکا از جمله سخنان رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آن کشور در دانشگاه استنفورد، کناره گیری بشار اسد از قدرت است.