پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از لندن؛ مراسم سالروز ياداوري قربانيان نسل کشي در جهان در لندن برگزار و نقش غربي ها در بيشتر کشتارهاي قرون اخير، مشخص شد.
کميسيون حقوق بشر اسلامي، اين هفته براي يادبود کشتار مردم غزه به دست رژيم صهيونيستي، سالروز يادآوري قربانيان نسل کشي در جهان را برگزار کرد که در آن، چگونگي وقوع نسل کشي، شرايط لازم براي نسل کشي و راه هاي پيشگيري از تکرار نسل کشي ها بررسي شد.
مسعود شجره، رئيس کميسيون حقوق بشر اسلامي در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار صدا و سيما در لندن گفت اگرچه سالروز يادآوري قربانيان نسل کشي، پس از نسل کشي صهيونيست ها در غزه و در ژانويه 2010 ميلادي آغاز شد، اما همه نسل کشي ها در آمريکا، اروپا، آفريقا، استراليا و آسيا را در بر مي گيرد.
وي افزود: نزديک به 99 درصد از همه نسل کشي ها را اروپايي ها صورت داده اند از جمله کشتار حدود ده ميليون ايراني در زماني که انگليسي ها، در ايران قحطي ايجاد کردند ( در جريان جنگ جهاني اول ).
رئيس کميسيون حقوق بشر اسلامي هدف از برگزاري مراسم يادبود قربانيان نسل کشي را آشکار شدن اين موضوع دانست که افراد و دولت ها در کشورهاي غربي و نيز نهادهاي بين المللي، نتوانستند يا نخواستند مانع نسل کشي در جهان شوند و اکنون نيز چرا در برابر نسل کشي مسلمانان در يمن، سوريه، ميانمار، بوسني، کشمير و فلسطين، ساکت اند؟
دمير محموت چهاجيک (Demir Mahmutcehajic)، فعال حقوق بشر از بوسني و از سخنرانان اين نشست نيز ، در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما در لندن گفت: همگان بايد بدانند که نسل کشي مسلمانان در شهرهاي بوسني، مثلا در سربرنيتسا (Srebrenica)، يک حادثه نبود بلکه اراده اي سامان يافته براي کشتار مسلمانان در آن کشور وجود داشت.
وي افزود: جامعه بين الملل با فعاليت هايي همچون تحريم فروش اسلحه به مسلمانان از 1992 تا 1995 ميلادي، جامعه اسلامي بوسني را ضعيف کرد تا صرب ها بتوانند نسل مسلمانان را در آن کشور براندازند.
به گفته اين فعال حقوق بشر، پس از آن جنايات نيز جامعه جهاني دستکم 20 سال را به بهانه پيگيري جنايات جنگي جنايتکاران، تلف کرد و نمايش دادگاه براي محکوميت جنايتکاران جنگي، هنوز هم ادامه دارد.
کشتار سربرنيتسا يا نسلکشي سِربْرِنيتسا به قتل بيش از هشت نفر از ساکنين بوسنيايي شهر مسلماننشين سربرنيتسا (در بوسني و هرزگوين امروزي) بدست ارتش جمهوري صرب بوسني منجر شد .
اين کشتار، بعد از جنگ جهاني دوم، بزرگترين نسلکشي در اروپا به شمار ميآيد. پيش از اين کشتار، سازمان ملل متحد سربرنيتسا را منطقه «حفاظتشده امن» اعلام کردهبود و تامل بر انگيز اينکه چهارصد سرباز مسلح هلندي صلحبان که براي ايجاد امنيت در اين منطقه مستقر شده بودند در جريان کشتار واکنشي نشان ندادند.
مانگ زارني (Maung Zarni)، فعال حقوق بشر و کارشناس نسل کشي از ميانمار نيز در اين نشست گفت: انسان احتمالا تنها جانوري است که دست به نسل کشي مي زند.
وي افزود: شماري از انسان ها، با توهم خود برتر بيني، ديگر انسان ها را ميکروب و در بهترين حالت، حشراتي موذي مي دانند که بايد کشته شوند.
اين فعال حقوق بشر، توقع از جامعه جهاني يا نهادهاي بين المللي را در پايان دادن به نسل کشي در فلسطين، ميانمار و ديگر نقاط جهان، بي فايده دانست و بر ضرورت آموزش به انسان ها تاکيد کرد و از مردم جهان خواست خود در اين باره و براي مقابله با نسل کشي ها به پا خيزند.