پخش زنده
امروز: -
ایجاد بانک جامع اطلاعات آمایش سرزمینی و تمرکز آن در سازمان زمین شناسی کشور می تواند برای مدیریت صحیح، هماهنگ و دقیق با پرهیز از پراکنده کاری و موازی کاری نقش محوری ایجاد کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس سازمان نقشه برداری کشور در دیدار با استاندار خراسان رضوی گفت: سازمان نقشه برداری برای پایش تغییرات پوسته زمین با شبکه ایستگاه های ژئودینامیکی که در کشور وجود دارد فعالیت هایی را در حال انجام دارد که در کنار داده های لرزه نگاری و شتاب نگاری به شناسایی بیشتر نقاط زلزله خیر و در معرض خطر و آسیب کمک می کند.
مسعود شفیعی افزود: بعد از زلزله های اخیر وزیر کشور حدود یک ماه قبل به سازمان نقشه برداری تکلیف کرد نسبت به اولویت بندی مناطق کشور از نظر زلزله خیزی اقدام نماید.
وی ادامه داد: طی هفته قبل این طرح آماده شد و بر این اساس شش منطقه اولویت دار کشور از نظر زلزله خیزی مشخص شد که در این پایش علاوه بر معیارهای زمین شناختی و پوسته زمین و غیره، جمعیت، حساسیت های امنیتی و سیاسی و غیره هم مد نظر قرار گرفت.
به گفته وی، از این شش منطقه استان های تهران ، البرز مرکزی، آذربایجان و خراسان سه منطقه نخست هستند که برنامه ریزی شد ایستگاه های فعال ژئودینامیکی درآنها افزایش یابد که در تهران باید به 50 ایستگاه برسد و در منطقه خراسان (سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی ) 28 ایستگاه جدید باید ایجاد شود.
رئیس سازمان زمین شناسی کشور همچنین گفت: در حوزه نقشه برداری دریایی در منطقه هم ما یک سازمان پیشرو هستیم و از شروع تهیه نقشه های الکترونیکی، برای خلیج فارس این نقشه ها را تهیه کردیم که جایگزین نقشه های انگلیسی شد.
وی با بیان اینکه با اقتدار نقشه آبهای سرزمینی خود را تهیه کرده ایم، افزود: فقط طی پارسال 800 هزار دلار درآمد حاصل از فروش این نقشه های دریایی در منطقه خلیج فارس برای کشور بود و امروز همه کشورها برای عبور و تردد در خلیج فارس از این نقشه ها استفاده می کنند.
استاندار خراسان رضوی هم در این دیدار گفت: ایجاد بانک جامع اطلاعات آمایش سرزمینی و تمرکز آن در سازمان زمین شناسی کشور به عنوان مجموعه ای پایه ای و محوری می تواند برای مدیریت صحیح، هماهنگ و دقیق با پرهیز از پراکنده کاری و موازی کاری نقشی محوری ایجاد کند.
علی رضا رشیدیان افزود: سازمان نقشه برداری بعنوان مجموعه ای محوری و پایه ای بتواند اطلاعات آمایش سرزمینی را در قالب یک بانک جامع جمع آوری کند که برای بخش های مختلف قابلیت بهره برداری خواهد داشت و بسیار راهگشا خواهد بود.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: باید ساز و کار سخت افزاری و نرم افزاری این بانک جامع را پایه نهاد و سایر سازمان ها اعم از زمین شناسی، هواشناسی، راه و شهرسازی، مخابرات، پست، استانداری و غیره به این مجموعه مرتبط شده و ضمن برداشت اطلاعات مورد نیاز، داده های جدید خود را نیز به این بانک منتقل کنند.