پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ، شبکه الميادين گزارش داد: با وجود پيچيده شدن روابط بين آمريکا و ترکيه بر سر مسايل منطقه، دو کشور نمي توانند از روابط با يکديگر چشم پوشي کنند.
عبدالرحمن عزالدين گزارشگر شبکه تلويزيوني الميادين، درباره تشديد تنش در روابط آمريکا و ترکيه گفت: هر روز روابط بين آنکارا و واشنگتن پيچيده تر مي شود. تماس تلفني بين روساي جمهور دو کشور هم اين تنش ها را تشديد کرد. تناقض در موضع گيري دو طرف تا جايي رسيد که شاهد تحريف اين تماس تلفني هستيم. در حالي که کاخ سفيد اعلام کرد دونالد ترامپ در اين تماس تلفني، نگراني خود را از تشديد خشونت در پي عمليات ترکيه در عفرين ابزار کرد، مقامات ترکيه اي به برداشت کاخ سفيد اعتراض کردند و آن را غيردقيق خواندند. مولود چاووش اوغلو وزير امور خارجه ترکيه فاش کرد اردوغان از ترامپ خواست نيروهاي آمريکايي از شهر منبج سوريه خارج شوند. به نظر مي رسد آنکارا مي خواهد تنها بازيگر در صحنه شمال سوريه باشد.
در ادامه اين گزارش آمده است: آنکارا تاکنون با پذيرفتن پيشنهادهاي آمريکا مخالفت کرده است. رکس تيلرسون وزير امور خارجه آمريکا پيشنهاد کرده بود در برابر توقف عمليات در عفرين، منطقه امن به مساحت سي کيلومتر مربع ايجاد شود. چاووش اوغلو تاکيد کرد بررسي چنين طرحي فقط پس از اعتمادسازي مجدد صورت خواهد گرفت. معاون نخست وزير ترکيه از اين هم فراتر رفت و تاکيد کرد دوري جستن از درگيري احتمالي با آمريکا در خاک سوريه، مستلزم توقف حمايت از تروريست هاست. بينعالي ييلديريم نخست وزير ترکيه هم تاکيد کرد آنکارا حاضر نيست حمايت کشوري از گروه هاي تروريستي را بپذيرد که سال هاست با ترکيه در ناتو همکاري مي کند.
گزارشگر اين شبکه خاطر نشان کرد: درگيري لفظي بي سابقه بين آمريکا و ترکيه، نتيجه انباشت اختلافات بين دو کشور در طول پنج سال گذشته درباره پرونده هاي مختلف است. واشنگتن بر اساس منافع و برنامه هاي خاص خود عمل مي کند؛ حتي اگر اقداماتش مخالف منافع متحدانش باشد. ترکيه هم خواسته ها و رؤياهاي خاص خود را دارد که در بسياري از موارد خارج از چارچوب ديدگاه آمريکاست. تنش ديپلماتيک بين ترکيه و آمريکا در پي بحران رواديد، اتهامات اردوغان به آمريکا درباره تشويق کودتا عليه او و اختلاف بر سر تعامل با همه پرسي در منطقه کردستان، اصلي ترين موارد اختلاف بين آنکارا و واشنگتن است. اما مهمترين عامل اختلاف بين دو کشور، حمايت آمريکا از نيروهاي کرد در سوريه است و ارسال سلاح و آموزش اين نيروهاست. ترکيه سال هاي طولاني است که اين نيروها را در فهرست تروريسم قرار داده است و با آنها مي جنگد. در حالي که اردوغان بر نابود کردن افراد مسلح کرد در عفرين تاکيد دارد، آمريکا بر حمايت از اين افراد مسلح اصرار مي کند. اختلاف نظر آنکارا با واشنگتن در مسئله سوريه باعث شد ترکيه از طرح هاي روسيه از جمله ايجاد مناطق کاهش تنش در سوريه حمايت کند. بنابراين با اينکه روابط آمريکا و ترکيه ابعاد راهبردي و حساسي براي هر دو طرف دارد، بر اساس سازوکار گذشته مديريت نخواهد شد. ترکيه از غرب دور مي شود، بدون آنکه روابط خود را با آن قطع کند. آنکارا همزمان به مسکو نزديک مي شود، بدون آنکه با آن ائتلاف تشکيل دهد. در حالي که ترکيه منافع اقتصادي در روابط با آمريکا دارد، واشنگتن هم دستکم در آينده نزديک نمي تواند آنکارا را کنار بگذارد، زيرا جايگزين آن ايجاد خلائي خواهد بود که ائتلاف روسيه و ايران آن را در منطقه پر خواهند کرد.