به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، گروههای ملی یمنی در صنعا، اقدام سازمان ملل متحد در تغییر اسماعیل ولد الشیخ احمد، فرستاده اين سازمان به یمن را مثبت قلمداد کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، گروههای ملی یمنی در ماههای اخیر از تعامل با ولد الشیخ احمد سر باز میزدند و عقیده داشتند که وی بیش از آنکه نماینده سازمان ملل باشد، نماینده عربستان سعودی است.
علی الذهب، خبرنگار العالم در گزارشی گفت: محافل یمنی، موضع سازمان ملل متحد را در تغییر فرستاده خود به یمن پس از گذشت سه سال از زمانی که اسماعیل ولد الشیخ احمد مدیریت پرونده یمن را بدست گرفت، مثبت ارزیابی کردند. سه سالی که درد و رنج اهالی یمن سختتر و شدیدتر و پیچیدگیها بر سر راه امکان یافتن راه حلی سیاسی برای بحران این کشور دو چندان شد و بجز چند دیدار کوتاه و گفتگوهایی محدود در کویت و ژنو، فاقد هرگونه پیشرفتی در روند گفتگوها بود.
سلیم المغلس، عضو دفتر سیاسی جنبش انصار الله یمن در این باره به العالم گفت: بسیار خوب است که سازمان ملل به درخواست گروههای ملی یمنی و شورای عالی سیاسی در تغییر اسماعیل ولد الشیخ پاسخ مثبت داد، اما به نظر میرسد که مجبور به این کار شد، نه اینکه خود نیز واقعا این را بخواهد و اقتدار موضع ملی در داخل در عدم تعامل با ولد الشیخ، سازمان ملل را مجبور به تغییر وی کرد.
از نظر گروههای ملی یمنی در صنعا، ملاحظاتی که درباره سیاستهای ولدالشیخ وجود داشت را میتوان به طرفداری وی از دیدگاهها و دستورکارهای طرف سعودی و اقدامات وی برای بازگرداندن مشروعیت به عبدربه منصور هادی به عنوان رئیس جمهور یمن خلاصه کرد؛ موضوعی که باعث شد وی بجای آنکه بر اساس معیارهای مرسوم، نقش میانجی را داشته باشد، در خدمت یکی از طرفهای نزاع بود. وی همچنین به ناتوانی و ناکامی اش در مدیریت پرونده یمن و کندی در حرکت و دیدارهایش متهم شد.
حسن البخیتی تحلیلگر مسائل سیاسی یمنی در این باره گفت: ولدالشیخ نماینده سازمان ملل بود و در نتیجه شورای امنیت وابسته به سازمان ملل، نهادی بود که محاصره را بر یمن تحمیل کرد و سازمان ملل همواره جنایات عربستان را پنهان و حتی از ارسال کمیتههای حقیقت یاب به یمن خودداری میکرد.
با پایان ماموریت ولدالشیخ در یمن، برخی بر این باورند که فرصتی برای سازمان ملل پیش آمده است تا با انتخاب فرستاده جدید خود و چگونگی تعامل وی با بحران یمن و حرکتش برای حل آن، نقش و مواضع منفی خود را اصلاح کند.
با پیشرفت حاصل شده، محافل یمنی تا حدودی نسبت به شکسته شدن فضای رکود سیاسی که در دوران ولد الشیخ حاکم بوده است، خوشبین هستند و امیدوارند فرصتهایی برای احیای فرایند صلح ایجاد شود.