پخش زنده
امروز: -
قائم مقام بانک مرکزي با اشاره به جايگزيني تدريجي نظام نوين پرداخت الکترونيکي بهجاي ابزارهاي پرداخت سنتي نظير اسکناس و مسکوک و انواع چک، از چرخش نظام بانکي به سمت ارائه خدمات الکترونيک خبر داد.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما، اکبر کميجاني درباره تأثير فناوريهاي نوين بر شبکه بانکي کشور اظهار داشت: استفاده از فناوريهاي نوين در حوزه بانکداري منجر به چرخش نظام بانکي از ارائه خدمات سنتي (کاغذي و فيزيکي) پر هزينه و زمان بر به ارائه خدمات الکترونيکي، کم هزينه و سريع و اغلب آني شده است که شاهد اين مدعا، توسعه مداوم زيرساختها، سامانهها، ابزارها و تجهيزات پرداخت الکترونيکي و گسترش متناسب تراکنشهاي پردازششده ازطريقِ اين ابزارها و سامانههاست.
وي افزود: به عنوان مثال سهم ارزشي انواع چک از کل مبادلات غيرنقد کشور با کاهش 69.4 واحد درصدي از 91.1 درصد در سال 1387 به 21.7 درصد کاهش يافته است و درمقابل، سهم ارزشي ابزارها و سامانههاي پرداخت الکترونيکي با همين ميزان افزايش از 8.9 درصد در سال 1387 به 78.3 درصد در پايان سال 1395 افزايش يافته است.
کميجاني با بيان اينکه همچنين در اين دوره، سهم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص از نقدينگي از 8.3 درصد به 3.1 درصد افت کرده است، ادامه داد: اين آمار بيانگر جايگزيني تدريجي نظام نوين پرداخت الکترونيکي بهجاي ابزارهاي پرداخت سنتي نظير اسکناس و مسکوک و انواع چک است. ضمن آنکه يکي از اهداف بانک مرکزي تسهيل مبادلات بازرگاني است که بانکداري الکترونيکي زمينههاي آن را فراهم کرده است.
قائم مقام بانک مرکزي با تاکيد بر اينکه فناوريهاي نوين با فراهمسازي زمينههاي ايجاد بسترهاي خدماتي جديد ميتوانند بر کسب و کارهاي شبکه بانکي تأثيرگذار باشند، گفت: بانک مرکزي نيز با استفاده از فناوريهاي نوين بسترهاي ارائه خدمات الکترونيکي نظير ساتنا، پايا، سيما و غيره را فراهم کرده است و بانکها نيز بسته به ميزان خلاقيت و در چارچوب قوانين با استفاده از اين بسترها، هزينه عملياتي خود را کاهش داده و کسبوکار خود را بهبود بخشيدهاند.
وي با اشاره به اينکه فناوريهاي نوين کاهش هزينههاي ارائه خدمات بانکي به مشتريان را بههمراه داشته و امکان دسترسي لحظهاي کسب و کارها و مشتريان به تمام دادههاي بانکي مرتبط را فراهم کرده است،تصريح کرد: در مجموع، فناوريهاي نوين زمينه ارائه ارزشها و خدمات جديد صنعت بانکداري را با هزينههاي کمتر فراهم کرده و اثرات مثبت و مطلوبي بر کسبوکار صنعت داشته است.
کميجاني با اشاره به تأثير فناوريهاي نوين بر يکپارچه سازي کسب و کارهاي مختلف مالي گفت: فناوريهاي نوين و نرمافزارهايي همچون رابطهاي برنامه نويسي باز، بانکها را قادر ميسازد تا محصولات و خدمات خود را يکپارچه کنند و به مشتريان تنوعي از محصولات و خدمات گوناگون را ازطريق اکو سيستم بانکي ارائه دهند.
قائم مقام بانک مرکزي خاطرنشان کرد: فناوري بهعنوان عاملي توانمندساز بانکها را قادر به ارائه محصولاتي متمايز و خدماتي با ارزشافزوده بالاتر کرده است و در يکپارچهسازي خدمات مالي و ارائه خدمات جديدي که از منظر هزينه، عملکرد، سرعت و راحتي در وضعيت بهتري نسبت به گذشته قرار دارند، کمک خواهد کرد.