پخش زنده
امروز: -
محققان دانشگاه بیرجند از ضایعات گل زعفران دو قند با مصارف دارویی و صنعتی شناسایی و استحصال کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، خانمها باقرزاده دانشیار و عضو هیات علمی گروه شیمی و منظری توکلی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد فتوشیمی دانشگاه بیرجند، دو قند جدید با نامهای D آﻟﻮز و ﻟﻮﮔﻠﻮﮐﻮﺳﺎن با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی – طیف سنج جرمی را شناسایی کردند.
دانشیار و عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه D آﻟﻮز ازجمله ﻗﻨﺪﻫﺎی ﮐﻤﯿﺎب است، گفت: اﯾﻦ ﻗﻨﺪ در ﺑﺎﻓﺖﻫﺎی تعدادی از ﮔﯿﺎﻫﺎن و قند لوگلوکوسان از کربوهیدراتهایی مانند نشاسته و سلولز ایجاد و به عنوان یک ردیاب شیمیایی برای سوزاندن زیستتودهها استفاده می شود.
خانم باقرزاده با بیان اینکه زﻋﻔﺮان از ﮔﯿﺎﻫﺎن ﺑﻮﻣﯽ و ارزﺷﻤﻨﺪ اﯾﺮان اﺳﺖ ﮐﻪ ﻧﻘﺶ قابل توجهی در بهبود وﺿﻌﯿﺖ اﻗﺘﺼﺎدی و اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ برخی ﻣﻨﺎﻃﻖ کشور از جمله ﺧﺮاﺳﺎن ﺟﻨﻮﺑﯽ و رضوی دارد افزود: تاکنون ﺗﻨﻬﺎ ﻗﺴﻤﺖ ﮐﻼﻟﻪ و ناحیه اﻧﺘﻬﺎﯾﯽ ﺧﺎﻣﻪ ﮔﻞ زﻋﻔﺮان استفادهو از ضایعات زعفران فقط ترکیبات غیر فرار، فلانولها و آنتوسیانینها جداسازی می شد و بیشتر به عنوان ضایعات دورریختنی بود.
وی گفت: با توجه به خاصیت دارویی گیاه زعفران و شناسایی دو کربوهیدرات مفید در آن، پیشنهاد میشود مطالعات گسترده تری در زمینه شناسایی ترکیبات مهم و فعال در ضایعات زعفران انجام شود تا با کمک نتایج این مطالعه بتوان تحقیقات بیشتری برای شناسایی متابولیسم قند آلوز در سایر گیاهان انجام داد.
این پژوهش در مدت یک سال و نیم و با هزینه 10 میلیون تومان انجام شده است .
نتایج این تحقیقات در نشریه علمی Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine به چاپ رسیده است.