پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس: جمهوری اسلامی ایران برای الحاق به کنوانسیون سازمان ملل برای مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی هفت شرط قائل شده است.
اللهيار ملکشاهي نماينده مردم کوهدشت در مجلس شوراي اسلامي در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما افزود : براساس اين شروط از نظر جمهوري اسلامي ايران، اين کنوانسيون نبايد خدشهاي به حق مشروع و پذيرفته شده ملتها يا گروههاي تحت سلطه استعمار و اشغال خارجي براي مبارزه با تجاوز و اشغالگري و اعمال حق تعيين سرنوشت شان وارد کند و پذيرش اين کنوانسيون به معناي شناسايي رژيم اشغالگر صهيونيستي نخواهد بود.
وي گفت : همچنين جمهوري اسلامي ايران مفاد کنوانسيون سازمان ملل براي مبارزه با جرايم سازمان يافته فراملي را براساس قوانين و مقررات داخلي خود به ويژه اصول قانون اساسي تفسير و اجرا خواهد کرد.
ملکشاهي تصريح کرد : جمهوري اسلامي ايران درباره همکاري در زمينه استرداد يا معاضدت قضايي، حسب مورد تصميم گيري مي کند.
رئيس کميسيون قضايي و حقوقي مجلس با بيان اينکه ايران خود را ملزم به ارجاع هرگونه اختلاف ناشي از تفسير يا اجراي مفاد کنوانسيون که از طريق مذاکره حل و فصل نشود، به داوري يا ديوان بين المللي دادگستري نمي داند گفت : ارجاع اختلافي به داوري يا ديوان بين المللي دادگستري در رابطه با جمهوري اسلامي ايران تنها با رعايت مفاد اصل يکصد و سي و نهم (139) قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران ممکن است.
ملکشاهي درباره ضرورت الحاق ايران به اين کنوانسيون تاکيد کرد : چون در حال حاضر جرائم پيچيدگيهاي خاصي دارد و گاهي شمول اين جرائم از حوزه جغرافيايي يک کشور فراتر مي رود و در سطح بين الملل روي دهد بنابر اين يکي از ضرورتها اين است که هماهنگي بين همه کشورها ايجاد شود تا با اين جرائم بصورت منسجم مبارزه کنند.
وي افزود: اين کنوانسيون حدود 20 سال پيش در شهر پالرموي ايتاليا به تصويب رسيد و به کنوانسيون پالرمو معروف است .
لايحه الحاق ايران به کنوانسيون سازمان ملل متحد براي مبارزه با جرايم سازمان يافته فراملي ديروز در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيد.