پخش زنده
امروز: -
نخستین سکوی دریایی طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی امروز با شناور نصاب 'اوشنیک 5000' در آبهای خلیج فارس با موفقیت نصب شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی گفت: سکوی اصلی آ (A) فاز 14 پارس جنوبی با وزن 2هزار و 500 تن، روزانه 500 میلیون فوت مکعب (معادل 14.1 میلیون مترمکعب) گاز ترش از بلوک فاز 14 پارس جنوبی برداشت میکند.
حمید رضا مسعودی افزود: گاز ترش سکوی آ (A) فاز 14 پارس جنوبی پس از انجام عملیات اتصال بخشهای مختلف سازه، پیش راهاندازی و راهاندازی، توسط خط لوله 32 اینچی که پیشتر عملیات نصب آن در بستر خلیجفارس انجام شده است به پالایشگاه و تاسیسات خشکی منطقه پارس2 (در شهرستان کنگان) منتقل میشود.
وی اضافه کرد: از 11 حلقه چاه سکوی آ (A) فاز 14 پارس جنوبی، هشت حلقه پس از عملیات کامل نصب و راه اندازی سکو، در مدار تولید قرار خواهند گرفت.
مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی تصریح کرد: با برنامهریزیهای انجام شده امیدواریم عملیات راهاندازی این سکو تا پایان بهمن ماه امسال به طور کامل انجام شود و گاز ترش این سکو به تاسیسات خشکی در منطقه پارس کنگان منتقل شود.
مسعودی با بیان اینکه دکل حفاری که روی موقعیت آ (A) فاز 14 پارس جنوبی در حال فعالیت بود هم اکنون محل خود را ترک کرده است، بیان کرد: این دکل به موقعیت سی (C) اقماری این طرح منتقل شده است تا کارهای باقیمانده عملیات حفاری و آمادهسازی چاههای این موقعیت را به پایان برساند.
وی در خصوص آخرین وضعیت روند توسعه فاز 14 پارس جنوبی هم گفت: بخش حفاری، خطوط لوله، ساخت سکوها، ساخت پالایشگاه و تاسیسات خشکی این طرح به ترتیب از پیشرفت 74، 88، 91 و 75 درصدی برخوردار است.
مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی ادامه داد: عملیات لولهگذاری خطوط لوله زیردریایی این طرح شامل 230 کیلومتر خطوط لوله 32 اینچ، خطوط 4.5 اینچی تزریق گلایکول و خطوط درون میدانی که سکوهای فرعی و اصلی را به یکدیگر متصل میکنند، به طور کامل به انجام رسیده است.
وی همچنین به عملیات حفاری این طرح اشاره و بیان کرد: عملیات حفاری 22 حلقه چاه از چهار موقعیت فاز 14 شامل 44 حلقه چاه بهطور کامل به پایان رسیده و عملیات حفاری 22 حلقه چاه که در اختیار شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران است تا سه ماه آینده به پایان میرسد.
طرح توسعه فاز ١4 پارس جنوبی به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس با هدف تولید روزانه 56 میلیون و 6٠٠ هزار مترمکعب گاز ترش و ٧5 هزار بشکه میعانات گازی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حال اجراست.
همچنین تولید سالانه بیش از یک میلیون تن گاز مایع، یک میلیون تن اتان مصرفی واحدهای پتروشیمی منطقه و تولید روزانه 4٠٠ تن گوگرد از دیگر تولیدات این فاز خواهد بود.