آن سوی سریال بازداشت رقبای انتخاباتی رئیس جمهور مصر
به نظر می رسد امریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی در ورای کناره گیری و بازداشت رقبای انتخاباتی عبالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر قرار دارند.
هنوز مدت کوتاهی از اعلام نامزدی سامی عنان رئیس سابق ستاد ارتش مصر برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور نگذشته بود که نیروهای مسلح مصر با صدور بیانیه ای و وارد کردن اتهاماتی چون جعل پایان خدمتش در نیروهای مسلح، دستور بازداشت وی را صادر کرد.
عنان یکی از اصلی ترین اعضای شورای نظامی مصر بود که قدرت را در پی کناره گیری حسنی مبارک رئیس جمهور اسبق این کشور در سال 2011 در دست گرفت. محمد مرسی رئیس جمهور سابق مصر، یکسال و نیم پس از آن، سامی عنان را به همراه حسین طنطاوی برکنار کرد.
این در حالی است که پیش از این هم احمد رفیق نخست وزیر دولت سابق مبارک هم که برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام آمادگی کرده بود پس از بازگشت از امارات در فرودگاه قاهره بازداشت شد و همچنین گزارش ها حاکیست دیگر نامزدهای انتخاباتی نیز از قصد خود عقب نشینی کرده اند و در حال حاضر فقط عبدالفتاح السیسی است که به احتمال زیاد برای بار دوم در سمت خود ابقا خواهد شد.
این گمانه از سوی برخی ناظران مطرح است که احتمالا سامی عنان به دلیل انتشار گزارش هایی مبنی بر اینکه جنبش اخوان المسلمین از او حمایت کرده و وعده او به بازنگری در محاکمه رهبران جنبش اخوان المسلمین بازداشت شده است.
اما به نظر می رسد دست های خارجی دور از اراده مردم مصر این اراده را دارد که السیسی همچنان در این سمت باشد و این نیست جز عملکرد او در طول چهارسال گذشته که هم به نفع سعودیها و هم به نفع رژیم صهیونیستی وهم همسو با طرح سازش رئیس جمهور امریکا موسوم به توافق قرن بوده است.
در واقع می توان پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در مصر این گمانه را به قوت مطرح کرد که السیسی با ماندن بر مسند ریاست جمهوری، پاداش خدمات خود به عربستان، امریکا و رژیم صهیونیستی را دریافت می کند.
همین چند هفته پیش بود که پس از اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که قدس پایتخت اسراییل است روزنامه امریکایی نیویورک تایمز، نوار صوتیای را منتشر کرد که در آن از حمایت تلویحی عبدالفتاح السیسی از تصمیم ترامپ درباره قدس پرده برداشت. در این نوار صوتی، اشرف الخولی یکی از افسران سازمان اطلاعاتی مصر با چندین برنامه تلویزیونی تأثیرگذار و مهم ارتباط تلفنی برقرار میکند و به آنها میگوید که مانند تمام برادران عرب خود این تصمیم را نقد میکنیم؛ اما درگیری با اسرائیل به نفع منافع ملی ما نیست و از آنها میخواهد به جای انتقاد و رد این تصمیم، به مخاطبان خود بقبولانند که این تصمیم را باید بپذیرند. این گزارش نشان میدهد که رئیسجمهوری مصر نه تنها با تصمیم ترامپ موافق بوده بلکه رامالله را بهعنوان پایتخت کشور فلسطین پیشنهاد داده است.
این در حالی است که در خصوص عربستان هم السیسی علی رغم میل مردم مصر، جزایر صنافیر و تیران را به عربستان واگذار کرد که البته خود این دو جزیره در طرح چشم انداز 2030 محمدبن سلمان ولیعهد عربستان و توافق قرن به منظور کوچ دادن فلسطینی ها به وطن جایگین و استفاده از نیروی کار آنها در طرح نیوم در یک مجموعه جداگانه قابل تحلیل است.
--------------------------------
رضا محمدمراد