پخش زنده
امروز: -
دبیر کل مجمع مبارزه با استعمال مواد مخدر گفت: تصمیم مجلس شورای اسلامی برای استعمال دخانیات در اماکن عمومی تصمیم بین سلامت جوانان و جیب یک عده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر مسجدی در نشست خبری افزود: در سال ۷۶ هیات وزیران آیین نامه ممنوعیت استفاده از سیگار و دخانیات در اماکن عمومی مسقف را تصویب کرد و سپس اماکن عمومی مسقف را همچون مساجد، بیمارستان، درمانگاه، سینما، موزه، فروشگاه، کتابخانه، وسایل نقلیه عمومی، بانک و شهرداری را مشخص کردند.
وی گفت: بر این اساس هر نوع تشویق و تحریک افراد به استعمال دخانیات ممنوع و درخور مجازات معرفی شده است.
مسجدی با بیان اینکه چه اتفاقی میافتد که پس از بیست سال دوباره موج استفاده از قلیان در کشور راه میافتد، افزود: صنف قهوه داران و پشت سر آنها وارد کنندگان تنباکو در این زمینه ایفای نقش میکنند.
وی گفت: وزارت بهداشت بیش از ۳۰۰ نمونه از این توتونها را آزمایش کرده و غیر از مواد میکروبی، وجود مواد روان گردان هم در این توتونها دیده شده است.
مسجدی افزود: وارد کنندگان و تولیدکنندگان توتون تا به حال به هیچ نتیجهای نرسیده بودند تا اینکه متوسل به نمایندگان مجلس شدند.
وی گفت: مطالعات نشان میدهد بیش از ۸۰ درصد معتادان از سیگار و قلیان شروع کردند و هم اکنون بیش از ۲ و نیم میلیون معتاد در کشور داریم، حال این مجلس است که باید برای سلامت جوانان کشور تصمیم بگیرد تا رایحه خوش این تنباکوها جوانان ما را به کام اعتیاد نبرد، اما حال ما باید بعد از ۲۰ سال عقب گرد کنیم؟.
مسجدی افزود: نباید قهوه خانهها محل عرضه سم برای جوانان باشد وقت فراغت جوانان باید با امکانات ورزشی رایگان و نشاط آور پر شود.
وی با بیان اینکه یکی از کشورهای مطرح در عرصه مبارزه با دخانیات، ایران است، گفت: عدهای با موضوع مالیات دخانیات و عرضه همگانی آن در تلاشند با اقدامات وزارت بهداشت در سالهای اخیر مقابله کنند.
مسجدی با اشاره به صرف روزانه ۱۰ میلیارد تومان در کشور برای سیگار و دخانیات افزود: ۱۴ درصد جوانان استعمال دخانیات دارند و ۸۶ درصد دیگر در معرض آسیب هستند بنابراین مجلس بین سلامت جوانان و جیب یک عدهای انتخاب کند ضمن اینکه فتوای مراجع بر حرام بودن کاشت، برداشت، توزیع و فروش دخانیات تاکید دارند.
دبیرکل مجمع مبارزه با استعمال مواد مخدر با خواهش از رسانهها درخصوص پرداختن به آسیبهای ناشی از استعمال دخانیات گفت: امیدواریم این موضوع در مجلس رای نیاورد.
مرگ ۶۰ هزار نفر در سال بر اثر استعمال سیگار
دبیرکل مجمع مبارزه با استعمال دخانیات و مواد مخدر افزود: بین ۵۵ تا ۶۰ هزار نفر در سال بر اثر استعمال سیگار فوت میکنند.
مسجدی با اشاره به شیوع بیماریهای غیر واگیر گفت: هدف ما در طرح تحول نظام سلامت، کاهش مرگهای زودهنگام و قبل از ۷۰ سال است.
وی افزود: برای رسیدن به این هدف باید به تغذیه و تحرک مردم توجه شود.
دبیرکل مجمع مبارزه با استعمال دخانیات و مواد مخدر افزود: سالانه ۱۰۰ هزار بیمار سرطانی به جمعیت مبتلایان این بیماری در کشور اضافه میشود.