پخش زنده
امروز: -
شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد به پرونده حقوق بشر امارات متحده عربي رسيدگي مي کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما،فاطمه تريکي گزارشگر شبکه تلويزيوني الجزيره عربي گزارش داد پرونده سنگين حقوق بشر امارات متحده عربي از ابوظبي به ژنو منتقل شده است.
شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد پرونده حقوق بشري امارات را بر روي ميز قرار داده است. اين کشور چندين سال است که به ايفاي نقش سياسي در منطقه روي آورده است؛ نقشي که سئوالات بسياري درباره اهداف خود مطرح است.
آنچه از اين پرونده هم اکنون مسلّم است اين است که امارات با هر موجي که براي تغيير در کشورهاي عربي بر مي خيزد مخالفت کرده است و مي کند. امارات ديدگاه خاصي را در مورد تجدد و تمدن پيش مي برد. به عنوان مثال يکي از ويژگي هاي اين ديدگاه، ساخت زندان هايي است که از بدترين زندان هاي جهان هستند اما در کنار وزارت رفاه يا کمک به صندوق شکنجه و اجراي آن بنا شده است همچنان که در گواهي خود سازمان ملل متحد نيز آمده است.
کميسارياي عالي حقوق بشر به بررسي يک گزارش طولاني درباره واقعيت حقوق بشر در کشور امارات متحده عربي پرداخته است. اين کميساريا بر اساس اسناد و مدارک گردآوري شده در مورد پرونده حقوق بشري امارات تحقيق مي کند.
در اين گزارش از ايجاد نشدن يک نهاد ملي براي حقوق بشر در امارات متحده عربي و وجود تبعيض ميان زنان و کودکان ابراز نگراني شده است. همچنين از گزارش هايي که از وضع کارگران بيگانه در امارات داده مي شود به شدت ابراز نگراني شده است، اما مسأله مهم تر مربوط به حقوق سياسي و نقض اين حقوق است.
گزارش سازمان ملل متحد اعلام کرده در امارات متحده عربي ، زماني براي بازداشت قبل از محاکمه (بازداشت موقت) تعيين نشده است و برخي از بازداشت شدگان از تماس گرفتن با خانواده هاي شان محروم هستند.
بر اساس اين گزارش قانون مبارزه با تروريسم امارات متحده عربي که در سال 2014 به تصويب رسيده است براي کساني که به اتهام انجام فعاليت هايي که وحدت ملي و صلح اجتماعي را بر هم مي زند مجازات اعدام را مقرر داشته است و اين در حالي است که تعريفي حقوقي از وحدت ملي و صلح اجتماعي ارائه نکرده و بر همين اساس اعدام هايي بين سال هاي 2014 تا 2016 در امارات متحده عربي اجرا شده است.
همچنين در گزارش سازمان ملل متحد آمده است که قوانين امارات تضميني براي ممانعت از توقيف بي قاعده و قانون افرادي که به علت جرائم امنيت ملي بازداشت شده اند ايجاد نمي کند.
اين کميساريا اعلام کرده است که بسياري از اين افراد به مراکز بازداشت سري برده شده اند مسأله اي که گاهي اوقات به ربايش به زور شباهت پيدا کرده است.
اين کميساريا اعلام کرده که اطلاعات و شواهدي در دست دارد که نشان مي دهد بسياري از افراد بازداشت شده شکنجه شده اند و با آنها بدرفتاري شده است.
چه بسا زندان «رزين» معروف ترين زندان امارات متحده عربي باشد که چهره ديگر اين کشور را به نمايش مي گذارد. کساني که در اين زندان بازداشت بودند از شکنجه هايي که در اين زندان ديده اند