پخش زنده
امروز: -
معاون فرهنگي دانشگاه تهران گفت: نظام هنري در زمينه تربيت نيروي مسلمان در عرصه هنر غفلت کرده است و به همين دليل نيروهاي متعهد به هنر انقلاب، به بهانه عدم توانايي در فرم کنار گذاشته ميشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداوسيما،مجيد سرسنگي در نشست تبيين کتاب منظومه فکري آيت الله خامنه اي افزود: جاي خالي منظومهنويسي در دانشگاههاي ما به چشم ميخورد. يکي از جفاهايي که طي اين سالها به مقام معظم رهبري شده، اين بوده که بيانات ايشان را هنوز تئوريزه نکردهايم.
وي گفت: درست است دشمن امروز جنگ اقتصادي را به ما تحميل کرده است، اما جنگ اصلي ما جنگ انديشه است. جنگ انديشهاي که مبتني بر تفکر اسلامي و انديشه مخالف آن است. پس زمينه اتفاقات اقتصادي نيز فرهنگي است.
معاون فرهنگي دانشگاه تهران بيان کرد: هرچند شعارهاي اغتشاشات اخير اقتصادي بود، اما زمينه آن فرهنگي بود. چند سال پيش رهبر انقلاب هشدار دادند که به اقتصاد بپردازيم؛ اما ما فقط شعارنويسي کرديم.
سرسنگي افزود: مديران فرهنگي امروز تريبونهايي را در اختيار کساني قرار ميدهند که اصل نظام را مورد هجمه قرار ميدهند؛ اين هم يکي از مظلوميتهاي نظام اسلامي است که بايد براي آن چارهاي انديشيد.
وي با طرح اين سوال که آيا رهبر انقلاب به موضوع هنر توجه داشته اند، اظهار داشت: رهبر انقلاب مجموعه کاملي از فردي است که عالم در موضوعات متعدد است. ايشان يک مرجع ديني ممتاز، سياستمدار، مديري توانا، روشنفکر و با واقعيات فرهنگ آشنا هستند. رهبر انقلاب در فقه، شرع و اصول ديني ممتاز هستند و ميتوان به راي ايشان اعتماد کرد.
معاون فرهنگي دانشگاه تهران گفت: رهبري به مسئله هنر آگاه و منتقد هنري هستند و بر خلاف ما که در يک رشته تخصص داريم، ايشان به مساله هنر احاطه دارند. رهبر انقلاب به تمام حوزههاي هنري دقت دارند، اما به برخي از موضوعات توجه بيشتري دارند.
سرسنگي تاکيد کرد: عدم تبيين اصول هنري از سوي علما يکي از مشکلات ماست؛ يعني حدود برخي از هنرها را نميدانيم. متاسفانه در حوزه هنرهاي تجسمي، تئاتر و سينما بعد از انقلاب معيارهاي نظري مبتني بر اصول اعتقادي تبيين نشده است.
وي ادامه داد: ما در سطوح بالاي سياستگذاري هنري، به يک سياست جامع دست نيافته ايم. در تعريف هنر رهبر انقلاب نگران تحريف هستند و اينکه نسل آينده نداند در جنگ چه گذشت و انقلاب بر چه پايهاي استوار بود. يکي از تقصيرهاي هنرمندان اين است که نتوانستهاند درست تبيين کنند.
معاون فرهنگي دانشگاه تهران گفت: رهبر انقلاب محتوا را در هنر خيلي مورد توجه قرار ميدهند. هنر ميتواند جذاب و سرگرم کننده هم باشد؛ اما محتواي خوب يکي از شروط هنر اسلامي است. متاسفانه امروز زير سوال بردن حيا در جامعه مد شده است.
سرسنگي خاطرنشان کرد: نظام هنري در زمينه تربيت نيروي مسلمان در عرصه هنر غفلت کرده است و به همين دليل نيروهاي متعهد به هنر انقلاب، به بهانه عدم توانايي در فرم کنار گذاشته ميشوند. رهبر انقلاب بين هنر مسلمانان و هنر اسلامي فرق قائل هستند.
وي گفت: مرز بين هنر مطلوب و غير مطلوب سخن رهبر انقلاب اسلامي است که ميفرمايند «هنر مطلوب در خدمت خلق خداست.» سهم حضور بين المللي هنر ايران تقريبا هيچ است؛ يعني نتوانسته ايم آثار هنري را به عرصه بينالمللي ارسال کنيم و اگر فيلمي در عرصه بين المللي داريم، نقطه سياهي را از کشور نشان داده است.
معاون فرهنگي دانشگاه تهران اظهار داشت: مقام معظم رهبري در دوران رياست جمهوري و رهبري به هنر علاقه نشان داده اند. ديدگاههاي ايشان از نظر يک مرجع تقليد و مدير ارشد قابل تامل است.
سرسنگي تصريح کرد: مشکل اصلي ما مديريت فرهنگي است. انتصاباتي که براساس معيارهاي سياسي انجام شدهاند، باعث شد تا ما در 40 سال گذشته کساني را در منصب مديريت فرهنگي ببينيم که شناختي نسبت به مباني اسلامي نداشتند.