به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور علی افشانی با اشاره به اهمیت اشراف به قانون افزود: ناآشنایی به قانون باعث شده است شهرداران نتوانند فعالیت های خود را به درستی انجام دهند یا منابع مالی را برای طرح های عمرانی تخصیص دهند و همین امر باعث توسعه نیافتگی برخی مناطق می شود.
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور افزود: شوراهای شهر امروزی مزیت های بسیاری برای کشور داشته اند و بدون وجود آنها انجام امور شهری ناممکن یا ناقص است.
افشانی مهمترین نقش شوراهای شهر را اداره امور مردم و شهر توسط خود مردم دانست و گفت: شوراها تلاش و خرد جمعی را به عمل و اقدام تبدیل می کنند.
وی ادامه داد: وظیفه ملی و دینی همه ما این است که این نهاد اجتماعی را تقویت کنیم و باید بپذیریم که اداره امور مردم بجز فعالیت شوراهای شهر از راه دیگری مقدور نیست.
معاون عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور افزود: برخی وجود شوراهای شهر را غیرضروری می دانند و مقاومت در برابر شکل گیری این نهاد از بدو آغاز فعالیت آنها از سال 76 نیز وجود داشت.
وی با بیان اینکه خود اعضای شوراهای شهرها بهترین تقویت کننده فعالیت های خود هستند ، افزود: هر چقدر اعضای شورا منافع مردم را به منافع خود، حزب و دیدگاه سیاسی و منطقه خود ترجیح دهند اعتماد مردم افزایش می یابد و حمایت از این نهاد افزایش پیدا می کند.
افشانی با اشاره به پسماند شهری به عنوان یکی از معضلات کنونی کشور ما گفت: پسماند و شیرابه زباله ، آب های
زیرسطحی را آلوده می کند بنابراین علاوه بر موضوع آب که به عنوان یکی از بحران های کشور محسوب می شود مقوله پسماند را باید بیش از گذشته جدی بگیریم.
معاون عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور همچنین درباره اهمیت پساب خاطرنشان کرد: در شرایط خشکسالی حتی نباید اجازه دهیم یک لیتر از پساب بی استفاده بماند و بدون شک این آب یکی از منابع پایدار شهری برای سال های آینده خواهد بود.
وی افزود: بسیاری از گسترش شهرها در حال حاضر به فاجعه تبدیل شده است زیرا بیش از آنکه در شهرها از ارتفاع کمک بگیریم از سطح زمین استفاده می شود که مشکلات جدیدی همچون اختصاص آب، گاز، تجهیزات و غیره را افزایش می دهد.
معاون عمرانی وزیر کشور در ادامه رشد نیافتن سکونتگاه های غیررسمی را ضروری خواند و گفت: این موضوع برعهده استانداری هاست و باید برای آن بطور جدی اندیشید.