هتلداری در اردبیل نیازمند آموزش و سرمایه گذاری بیشتر
نبود هتل پنج ستاره یکی از کمبودهای محسوس صنعت گردشگری در استان اردبیل است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نبود هتل های مجهز به ویژه هتلهای پنج ستاره در اردبیل و دیگر شهرستانها ، یکی از مشکلات شرکت های گردشگری و تورگردان برای جذب گردشگران حرفه ای به شمار می رود. این مشکل حتی گریبانگیر سرعین نیز هست و اگرچه در 15 سال گذشته تعداد قابل توجهی هتل و مراکز اقامتی در این شهر معروف توریستی احداث شده است ، اما همچنان خلاء نبود هتل پنج ستاره در سرعین احساس می شود.
فاصله با استانداردهای جهانی عارف حبوبی کارشناس گردشگری گفت: مراکز اقامتی استان در ارائه خدمات با کیفیت های تعیین شده جهانی فاصله زیادی دارند و حتی نتوانسته ایم در زمینه تنوع غذایی ، نحوه سرو غذا ، تاکسی های ویژه و حتی از نظر تعداد توالت های فرنگی در مناطق پرتردد پاسخگوی انتظارات حداقلی گردشگران خارجی باشیم. این کارشناس کم اطلاعی یا حتی بی اطلاعی از تازه ترین دستاوردهای جهانی صنعت هتداری ، کمبود کادر آموزش دیده صنعت هتلداری و ... را از مشکلات صنعت هتلداری استان برشمرد و افزود: تربیت نیروهای متخصص، مدیریت در ارایه خدمات و ایجاد امکانات لازم از ضرورت های صنعت هتلداری استان است.
بهنام حدادی از فعالان شرکت های گردشگری در اردبیل نیز اظهار کرد: در سالهای گذشته ارائه تسهیلات برای ساخت هتل در مناطق مختلف استان متوازن نبوده است به طوری که در برخی مناطق استان هتل بیش از اندازه ساخته شده است ، اما در اکثر شهرها کمبود هتل به خوبی مشاهده می شود. وی خواستار الگوگیری از صنعت هتلداری سایر کشورهای مسلمان مانند مالزی شد و افزود: با توجه به اهمیت صنعت گردشگری و ضرورت ارتقای مهارتهای منابع انسانی ، آموزش تمام تأسیسات و واحدهای مرتبط با صنعت گردشگری بیش از پیش ضروری است. مهدی جهاندیده رئیس سابق دانشگاه علمی کاربردی صنایع دستی اردبیل که اخیرا این مسئولیت را واگذار کرده است گفت: فعالان صنعت هتلداری به ویژه مالکان هتل های استان علاقه چندانی به اخذ مدارک دانشگاهی مرتبط با این صنعت ندارند . وی افزود: در سال تحصیلی گذشته ما در دو مقطع کاردانی و کارشناسی در دو رشته هتلداری و گردشگری اطلاعیه جذب دانشجو منتشر کردیم که با استقبال چندانی از سوی هتلداران مواجه نشد. پیگیری احداث هتل پنج ستاره در دو سال گذشته خبرهایی مبنی بر تلاش مسئولان ذی ربط برای جذب سرمایه گذار برای احداث یک هتل پنج ستاره در منطقه نمونه گردشگری شورابیل و دو هتل پنج ستاره در سرعین منتشر شد که تاکنون وارد مرحله اجرایی نشده است. استاندار اردبیل با اذعان به اهمیت احداث هلتهای پنج ستاره در استان گفت: بنده پس از قبول مسئولیت به عنوان استاندار جدید اردبیل، پیگیری این موضوع را در الویت کمیسیون گردشگری استان قرار داده ام. این مسئول افزود: علاوه بر پیگیری جذب سرمایه گذار خارجی، موضوع احداث یک هتل پنج ستاره در منطقه شورابیل اردبیل از طرف شرکت توسعه گردشگری ایران را هم پیگیری می کنیم. برگزاری دوره آموزشی هتل داری معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: به منظور ارتقای دانش فعالان حوزه گردشگری، برگزاری دورههای آموزشی در استان با حضور استادان کشوری و مشارکت موسسات ملی آغاز شده است. قادر تقی زاده اضافه کرد: به همین منظور با استفاده از اساتید تراز اول کشور برای برگزاری کارگاههای آموزش هتلداری در بخشهای مختلف حسابداری، رستوران، چیدمان و طراحی، پذیرش مهمان، بازاریابی، برگزاری مراسمهای خاص، انبارداری و ... در آبان ماه گذشته برگزار شد. این مسئول ادامه داد: علاوه بر دوره مذکور، اولین دوره آموزش کوتاه مدت ویژه عوامل اجرایی و کارکنان واحدهای بین راهی با حضور 110 شرکت کننده از عوامل اجرایی واحدهای پذیرایی بین راهی و هتل های دارای رستوران مجهز و تالارها و رستوران های داخل شهر به مدت شانزده ساعت و چهار روز متوالی از تاریخ 2 تا 5 دی ماه برگزار شد. او با تاکید به اینکه در این دوره فعالان گردشگری، دانشجویان رشتههای مرتبط با گردشگری، مالکان رستورانها و مراکز پذیرایی بین راهی و هتلداران حضور داشتند اضافه کرد: این دوره برگزار شد تا مراکز اقامتی و پذیرایی با نحوه پذیرایی نیروهای آموزش دیده و نحوه چیدمان بخشهای مختلف یک مرکز اقامتی و پذیرایی آشنا شوند. تقیزاده با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری سایر دورهها در شهرستانها دیگر ادامه داد: با توجه به محدودیت اعتباری میراثفرهنگی، انتظار داریم فرمانداران اعتبار مناسبی برای بخش آموزش گردشگری اختصاص دهند. معاون گردشگری اردبیل اعتبار اختصاص یافته برای بخش آموزش گردشگری استان در سال جاری را 50 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: در نظر داریم این اعتبار ملی را به صورت یارانه در اختیار موسسات همکار آموزشی قرار دهیم. نویسنده: یاشار پورمجید