پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: ۶۰ تن زعفران به ارزش ۱۲۰ میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شده است.
علي اوسط هاشمي در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صداوسيما؛ با اشاره به اينکه خريد توافقي زعفران تازماني که بازار اين محصول ارزشمند به تعادل برسد ادامه دارد ،افزود: قبل از ورود سازمان تعاون روستایی هرکیلو زعفران حدود 4 میلیون و 200 تا 4 میلیون و 700 هزار تومان که با حمایت خرید توافقی به 5 میلیون و 300 هزار تومان رسیده و در ادامه مبلغ 100 هزار تومان به ارزش قیمتی هر رقم زعفران اضافه شده است.
وي گفت: حضور سازمان مرکزي تعاون روستايي در بازار زعفران سبب شد قيمت زعفران در بازار افزايش يابد و زمينه خريد نقدي از کشاورزان نيز فراهم شود.
رئيس سازمان مرکز تعاوني روستايي تصريح کرد: اجراي طرح خريد توافقي زعفران سبب شد تا نقش سود جويان در بازار زعفران پايان يابد و دست آنان از دلالي اين محصول ارزشمند کوتاه شود.
هاشمي در باره چگونگي پرداخت مابقي طلب کشاورزان گفت: تاکنون 85 ميليارد تومان به کشاورزان پرداخت شده و مابقي طلب که معادل 35 ميليارد تومان است نيز تا اسفند ماه پرداخت خواهد شد.
وي افزود: سردخانه هاي مجهز و استاندارد براي دپوي زعفران هاي خريداري شده وجود دارد تا کيفيت محصول کاملاً حفظ شود و براي صادرات به بازارهاي جهاني در شرايط استاندارد باقي بماند.
رييس سازمان مرکزي تعاون روستايي گفت: با انبار محصول زعفران که بصورت توافقي خريداري شده است قيمت زعفران را در بازارهاي جهاني مديريت خواهيم کرد.
هاشمي افزود: اعتقاد داريم تا زماني که بازار داخل و خارجي زعفران به تعادل نرسد خريد توافقي و انبار اين محصول را ادامه دهيم.
وي همچنين با اشاره به رويدادهاي اخير در باره تعيين تعرفه 33 درصدي براي محصول زعفران ايران از سوي برخي کشورهايي که از مشتريان اين محصول هستند گفت: براي مديريت بازار زعفران با سفراي ايران در کشورهاي اروپايي و مسئولان سازمان توسعه تجارت مذاکره کرديم تا مطالعات دقيقي براي بازار يابي و پيداکردن تجار و خريداران واقعي انجام دهند.
رئيس سازمان مرکزي تعاون روستايي افزود: براي صادرات محصول زعفران طرح شرکت با کشورهاي اروپايي را ارائه کرديم و شراکت را مبناي اصلي تجارت با اين کشورها قرار مي دهيم تا از سود و ارزش واقعي اين محصول بهره مند شويم.
هاشمي با انتقاد از آنچه که تاکنون در صادرات زعفران روي داده است تصريح کرد: صادرات زعفران از ابتدا تاکنون نوعي حراج کردن محصولي است که گردش مالي آن در بازارهاي جهاني 8 ميليارد دلار است .
وي گفت: براساس برنامه ريزي هاي انجام شده صادرات خام و فله اي زعفران پس از توسعه صنايع تبديلي و تکميلي متوقف خواهد شد.
رئيس سازمان مرکزي روستايي افزود: متاسفانه اقدام خاصي براي ارتقاي شرايط صادرات زعفران انجام نشده است و به صادرات فله اي و برند سازي هاي خرد محدود شده ايم .
هاشمي همچنين از انجام مذاکرات با تجار اسپانيايي خبر داد و گفت: براي مديريت بازارهاي جهاني از مسئولان وزارت امور خارجه کمک گرفتيم و با کشورهايي که در بازارهاي زعفران نقش ما را کوچک شمارند تقابل مي کنيم .
وي بر فرآوري و توسعه صنايع تبديلي و تکميلي بويژه در بخش دارو ،?درمان و صنايع بهداشتي تاکيد کرد و افزود: کارشناسان وزارت جهاد کشاورزي کارخانه مجهزي را درتربت حيدريه شناسايي کردند که بزودي وارد چرخه فرآوري محصول زعفران مي شود و شاهد توليد ارزش افزوده خواهيم بود.
سيب و پرتقال عيد تأمين است و نياز به واردات نداريم
رئيس سازمان مرکزي تعاون روستايي گفت: ميوه شب عيد از اسفندماه تا هفدهم فروردين در ميادين ميوه و تره بار توزيع خواهد شد.
علي اوسط هاشمي در ادامه ی این مصاحبه اختصاصي با اشاره به اينکه تاکنون 20 هزار تن سيب درختي خريداري و ذخيره سازي شده است، افزود: براي تأمين نياز بازار شب عيد 60 هزار تن سيب و پرتقال هدف گذاري شده است که همچنان درحال خريد ميوه مورد نياز هستيم.
وي گفت: براساس برنامه ريزي هاي انجام شده حمل ميوه هاي شب عيد به استان هاي کشور حداکثر تا دهم بهمن ماه انجام مي شود.
رئيس سازمان مرکزي تعاون روستايي افزود: امسال ميزان توليد و برداشت ميوه به ويژه سيب و پرتقال درحد مطلوب است و اصلاً نيازي به واردات براي تأمين نياز شب عيد نيست.
هاشمي گفت: بازار ميوه داخل اشباع و توليد داخلي کافي است.
وي افزود: براساس برآوردهاي انجام شده براي تأمين نياز بازار شب عيد 40 هزار تن پرتقال بايد خريداري شود که از اين ميزان 10 هزار و 700 تن از پرتقال جنوب تأمين مي شود.
رئيس سازمان مرکزي تعاون روستايي گفت: تمام سردخانه هاي مناسب براي ذخيره سازي ميوه شب عيد تجهيز شده و با استفاده از تجارب سال هاي گذشته شبکه حمل و توزيع مناسبي تدارک ديده شده است.