پخش زنده
امروز: -
معاون حملونقل و ترافيک شهرداري تهران گفت: در سيستم توسعه مبتني بر حملونقل همگاني اطراف هر ايستگاه مترو دو منطقه مرکزي و حاشيهاي تعريف ميشود تا همه نيازهاي شهروندان را بدون استفاده از خودرو تأمين کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما محسن پورسيدآقايي امروز در سومين همايش توسعه مبتني بر حملونقل همگاني (TOD) اظهار داشت: بايد تفکر خود را به TOD اصلاح کنيم، مهمترين مشکل تهران آلودگي هوا و ترافيک است و اين ريشه در خودرومحوري دارد.
وي افزود: ترافيک در همه شهرهاي بزرگ دنيا وجود داشت و از 100 سال پيش در شهرهاي بزرگ بابت کاهش ترافيک به دنبال توسعه مترو رفتند اما ترافيک با توسعه حملونقل عمومي حل نشد و حتي آلودگي ترافيکي هم ادامه داشت.
پورسيدآقايي گفت: در تهران هم شرايط همين است وقتي مترو نداشتيم وضعيت ترافيک تهران بهتر بود، سهم حملونقل عمومي امروز در آلايندگي شهر کاهش يافته است اما سهم حملونقل شخصي افزايش داشته است. در حالي که براي کاهش ترافيک بايد در کنار توسعه حملونقل عمومي شهرسازي نيز بر مبناي انسانمحوري و ريلپايهاي باشد نه خودرومحوري.
معاون حملونقل و ترافيک شهرداري تهران ادامه داد: هرچه توسعه حملونقل عمومي در شهرهاي دنيا انجام ميشد چون اصل شهر براي خودروها ساخته شده بود و شهر خودرومحور بود با مترو و بيآرتي به تنهايي مشکل حل نميشد.
وي افزود: در TOD حل اين معضل بررسي شد و رويکرد گسترش شهرها بر مبناي حملونقل قرار گرفت نه اينکه فقط حملونقل عمومي هم توسعه يابد.
پورسيدآقايي به دو مسئله جدي در TOD اشاره کرد و گفت: در اين حوزه بايد مراکز بازآفريني شهر در اطراف ايستگاهها باشد ضمن آنکه همه چيز به نفع عابران و به ضرر خودروها تغيير دهيم.
وي به افتتاح خطوط 6 و 7 مترو در سال آينده اشاره کرد و گفت: وضعيت حملونقل تهران مطلوب نيست اما با اضافه شدن اين خطوط مترو و بيآرتي شرايط حملونقل عمومي ما مناسب خواهد بود.
معاون حملونقل و ترافيک شهرداري تهران تأکيد کرد: طبق مصاديق TOD در اطراف ايستگاه اصلي مترو دو «زون» مرکزي با شعاع 250 متر و «زون» حاشيهاي با شعاع 800 متر ايجاد ميشود. که در هر زون بايد 7 مورد در نظر گرفته شود.
وي افزود: تراکمهاي بالا بايد در زون مرکزي ايجاد شود و در زون حومهاي کاهش يابد.
پورسيدآقايي گفت: در اطراف ايستگاهها تراکمها نبايد فقط تجاري باشد بلکه مسکوني، تجاري و اداري کنار هم باشند و اقشار مختلف درآمدي نيز آنجا باشند. نظير مسکن اجتماعي، مسکنهاي گرانقيمت بخش اداري و بخش تجاري.
وي اظهار داشت: بايد درون زونها مردم کمدرآمد و پردرآمد و بازار اختلاط داشته باشد و در نفوذپذيري اندازه بلوکها کمتر از 150 متر براي عابران باشد.
معاون حملونقل و ترافيک شهرداري تهران گفت: يکپارچگي همه زونهاي حملونقل بايد محقق شود و هر کس نيازهاي خود را در زون خود يا حداکثر زون همسايه تأمين کند و آن هم به صورت پياده.
پورسيدآقايي با بيان اين که طبق بند پنجم تغيير کارکرد معابر پياده بايد از خودرو محوري به پيادهرو و دوچرخه تغيير يابد افزود: ما جاي پيادهرو و دوچرخهسوار در خيابانهاي شهر نداريم و کلاً خودرو محور هستيم در حالي که بايد چهار شيوه دوچرخه، حملونقلعمومي، حملونقل شخصي و پيادهرو همه با هم در خيابان باشد و سهم خودروي شخصي کاهش يابد.
پور سيد آقايي افزود: خيابانها بايد حداقل دو لاين حملونقل عمومي، يک لاين دوچرخه، يک لاين پيادهرو و حداکثر دو لاين خودروي شخصي داشته باشد.
وي افزود: طبق بند ششم رکن طراحي شهر بايد برمبناي پيادهروي باشد زيرا بدون منطق پيادهروي امکان برقراري TOD در شهر وجود ندارد و ضرورت است در اين حوزه مبلمان شهري هم داشته باشيم.
معاون حملونقل و ترافيک شهرداري تهران گفت: طبق بند هفتم براي ارتباطات شهري بايد موضوع دوچرخهسواري مدنظر باشد. وقتي معابر منطقه را به خيابانهاي کامل بازطراحي ميکنيم خود به خود مسيرهاي دوچرخه نيز به وجود ميآيد.
پورسيدآقايي افزود: از همه اين هفت شاخصها امتياز تهران از 100 رقم 30 است در حالي که از شهرهاي توسعه يافته اين رقم حداقل 80 است.
وي گفت: اين را بايد توجه داشت که TOD فقط تجاريسازي ايستگاه نيست اين يکي از اصول تمرکز است TOD رويکرد همهجانبه براي طراحي و بازآفريني شهري است.
صدا و تصوير دارد