پخش زنده
امروز: -
نخستین بار روش لقاح آزمایشگاهی حیوانات اهلی در دانشگاه آزاد اصفهان فراهم شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیر قطب علمی ترانسژنزیز دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفت: بخش آندرولوژی دامی و آزمایشگاه کشت سلولی و بافت با هدف انجام طرح های نوین در عرصههای علوم زیستی و کشت انواع سلول در قطب علمی ترانسژنزیز دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان راهاندازی شد.
اکبر پیرستانی افزود: با توجه به نیاز حفظ ظرفیت های ژنتیکی دامها و حیواناتی گاو، گوسفند و بز و یا برخی از گونههایی از حیوانات در معرض انقراض ، بخش آندرولوژی این راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه در این بخش طرح تولید و انجماد اسپرم اسب با موفقیت آغاز شد گفت: این طرح با رقیق کنندههای خاص در اسپرم اسب نخستین بار در استان اصفهان سی انجام گرفت.
پیرستانی با بیان اینکه کشت سلول، فرآیندی است که در آن سلولها تحت شرایط کنترل شده و بیرون از محیط طبیعی رشد داده میشوند گفت: کشت سلول انسانی اساس تولید واکسن حیاتی و دیگر محصولات زیست فناوری است.
مدیر قطب علمی ترانسژنزیز دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفت: انجام برخی از مطالعات ژنتیکی از جمله تولید حیوانات تراریخت که بتوانند ژنهای خاصی را بیان کنند، کشت بافت، کشت آنزیماتیک، کشت سلول های شناور، ممزوج کردن سلول و تولید آنتی بادی مونوکلونال فقط با کمک تکنیک کشت سلول امکانپذیر است.
این پژوهشگر درباره مدل سازی تکنیک لقاح آزمایشگاهی در حیوانات اهلی(IVF) در این قطب علمی گفت: با وجود مشکلات بسیار زیاد در زمینه لقاح و تولید مثل طبیعی برخی از حیوانات، افزایش روزمره مشکلات تولید مثل و نازایی و نیاز بشر به فرآوردههای پروتئینی و دامی، محققان تولید مثل حیوانات در جهان، تلاش خود را برای کشف دانش لقاح معطوف کردهاند.