پخش زنده
امروز: -
آمریکا و متحدانش به این نتیجه رسيده اند که فشارها بر کره شمالی موثر بوده بنابراین زمان برای «فشار مضاعف» بر این کشور مساعد می باشد.
هفته گذشته تهدید نظامی آمریکا و متحدان این کشور بر ضد کره شمالی بالا گرفت.
رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه در پایان کنفرانس ونکوور هشدار داد در صورتیکه کره شمالی گزینه مذاکره برای توقف برنامه تسلیحات هسته ای اش را انتخاب نکند، تهدیدی فزاینده برای آمریکا ایجاد خواهد کرد که در نتیجه می تواند منجر به واکنش نظامی شود.
اما وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال حمله نظامی محدود به کره شمالی گفت، درباره مسائلی که هنوز تصمیم گیری نشده اند، نظر نخواهم داد.
نمایندگان دمکرات کنگره آمریکا پس از اين تهديد رکس تیلرسون، به کاخ سفید هشدار دادند حتی حمله ای محدود علیه کره شمالی می تواند به احتمال فراوان به وقوع یک جنگ تمام عیار و تلفات سنگین منجر شود.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز همزمان از تایید گزارش ها مبنی بر این که آمریکا در حال بحث در خصوص حمله پیش دستانه احتمالی به کره شمالی است، خودداری کرد.
مایک مولن، فرمانده ارتش آمریکا در سال های 2007 تا 2011 درباره احتمال بروز درگیری نظامی با کره شمالی گفت امیدوارم هرگز چنین رویدادی را شاهد نباشیم اما نگرانی ها روز به روز دارند شدت می گیرند.
واشنگتن و سئول هم روز پنج شنبه بر لزوم ماندن سامانه دفاعی موشکی آمریکا در شبه جزیره کره جنوبی برای مقابله با هرگونه تهدید کره شمالی موافقت کردند.
اين تهديدها و هشدارها در حالي است که مناقشه هسته ای شوخی بردار نیست و تهدیدات نظامی آمریکا بیش از اینکه جدی باشد اهداف دیپلماتیک دارد. برخی اظهارات مقامات آمریکایی حاکی از این مطلب است. وزیر امورخارجه آمریکا روز دو شنبه گفت ما باید بهای رفتار حکومت کره شمالی را به حدی برسانیم که آنها مجبور به آمدن به سر میز مذاکره شوند. رکس تیلرسون گفت هدف نشست وزرای خارجه در ونکوور بهبود کارایی تلاشهای مربوط به فشار حداکثری بر کره شمالی و مقابله با تلاش های پیونگ یانگ برای فرار از تحریم هاست. سه شنبه گذشته نیز ماتیس در مسیر عزیمت به ونکوور بر راه حل دیپلماتیک درباره کره شمالی تاکید کرد.
این تهدیدات و فشارها در حالی است که گفتگوهای کره شمالی و کره جنوبی آغاز شده است و واشنگتن و سئول اخیرا توافق کردند تمرینات مشترک نظامی خود را تا پس از بازی های المپیک زمستانی پیونگچانگ به تعویق بیندازند. با این حال کره شمالی دیروز پنجشنبه از آمریکا و کره جنوبی خواست مانورهای مشترک نظامی خود را «به طور دائم» متوقف کنند.
ظاهرا آغاز این گفتگوها سبب شده آمریکا و متحدانش به این نتیجه برسند که فشارها بر کره شمالی موثر بوده بنابراین زمان برای «فشار مضاعف» بر این کشور از طريق تشديد تهدیدات نظامی مساعد می باشد. به همین علت امروز گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا از دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور درخواست کردند تماس های نظامی با کره شمالی را از سر گیرد تا از این طریق از بروز هر گونه سوء تفاهمی که می تواند منجر به جنگ هسته ای شود جلوگیری کند.
به هر حال ممکن است پیامدهای تهدیدات نظامی آمریکا از کنترل خارج شود و در محدوده معادلات دیپلماتیک نماند و با واکنش نظامی پیونگ یانگ روبرو شود.
این در حالی است که آمریکا و متحدانش در پی تهدیدات نظامی هستند که اهداف دیپلماتیک این کشور را در مناقشه هسته ای با کره شمالی تامین کند، بدون اینکه کار به نزاع جدی نظامی- هسته ای تبدیل شود.
خبرگزاری یونهاپ دیروز پنجشنبه نیز به نقل از یک مقام نظامی کره جنوبی اعلام کرد این کشور تماس های نظامی مستقیم با کره شمالی را به منظور جلوگیری از رویدادهای مسلحانه در دریای زرد به طور کامل برقرار کرده است.
---------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی