پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ وزير امور خارجه ترکيه روز پنجشنبه اعلام کرد اظهارات رکس تيلرسون همتاي آمريکايي وي و جيمز ماتيس وزير دفاع اين کشور مبني بر اين که آمريکا هيچ علاقه اي به اتخاذ تدابيري که باعث ناخرسندي ترکيه مي شود ندارد متقاعد کننده نبود.
به گزارش خبرگزاري آناتولي از آنکارا ، مولود چاووش اوغلو گفت: « آمريکا پيشتر اعلام کرد روابطش با دو اتحاد دموکراتيک کرد سوريه ( پ ي د ) و حزب کارگران کردستان ( پ ک ک ) را پس از شکست گروه تروريستي داعش در الرقه سوريه قطع و حمايت از آن ها را متوقف خواهد کرد ولي محقق نشد.»
چاووش اوغلو افزود تيلرسون و ماتيس در تماس با وي اعلام کردند بيانيه مربوط به تشکيل « يگان هاي مرزي سوريه » در برخي روزنامه ها و رسانه ih منتشر شد و طبعا نبايد آن را باور کرد و من نيز خطاب به اين دو مقام آمريکايي گفتم اين بيانيه از سوي برخي از نظاميان منتشر شد نه رسانه ها و روزنامه ها.
وي از بابت اين که آمريکا رهبر شبکه تروريستي « فتح الله گولن » را تحويل ترکيه نمي دهد و به کمک تسليحاتي به حزب اتحاد دموکراتيک سوريه و حزب کارگران کردستان ادامه مي دهد ابراز ناخرسندي و آن را از عوامل تنش بين آنکارا و واشنگتن توصيف کرد.
وزير امور خارجه ترکيه تاکيد کرد تشکيل يک ارتش تروريستي به روابط دو کشور ترکيه و آمريکا اسيب و لطمه اي جبران ناپذير خواهد زد و ما منتظر اقدامات مثبت و ملموسي از سوي آمريکايي ها هستيم.
وي اعلام کرد واقعيت موجود در عراق ناشي از اقدامات و تصميمات اشتباه آمريکايي ها است و تکرار اين اشتباهات آينده سوريه را نيز با خطر مواجه خواهد کرد.
چاووش اوغلو گفت: « عمليات نظامي مد نظر ترکيه عليه « پ ي د » و « پ ک ک » پس از اظهارات مقامات آمريکايي هرگز به تعويق نخواهد افتاد و ترکيه اميدوار است آمريکا به عنوان متحد ترکيه با اين عمليات نظامي مخالفت نکند.»
وي به آمادگي ترکيه براي آغاز عمليات نظامي به منظور پاکسازي منطقه عفرين سوريه از وجود گروههاي تروريستي خبر داد و افزود بايد با ديگر گروه هاي فعال در سوريه درباره حملات هوايي به مواضع حزب کارگران کردستان و حزب اتحاد دموکراتيک سوريه هماهنگي هايي صورت گيرد.
چاووش اوغلو به حضور گروه هاي فعال متعدد در سوريه و وجود پايگاه ها و فعاليت برخي کشورها در عفرين اشاره و تصريح کرد حمله هوايي به عفرين به هماهنگي مطلوبي براي جلوگيري از وقوع حوادث ديگر نياز دارد.
وزير امور خارجه ترکيه اظهار داشت خلوصي آکار رئيس ستاد مشترک ارتش ترکيه و ديگر مقامات اين کشور با هدف بررسي اين امور با همتايان روس خود به مسکو سفر کرده اند.
اين مقام ترکيه تاکيد کرد کشورش همواره از تماميت اراضي سوريه دفاع مي کند و روسيه نبايد با عمليات نظامي ترکيه در عفرين مخالفت کند.
وي خاطرنشان کرد ترکيه در اين چارچوب با روسيه و ايران درباره استفاده از حريم هوايي در جريان عمليات قريب الوقوع در عفرين مذاکره و رايزني مي کند.
چاووش اوغلو تاکيد کرد ما بايد با همديگر درباره عمليات هوايي هماهنگ شويم مانند آن چه که در تاسيس نقاط نظارت در ادلب در چارچوب توافق استانه انجام داديم.
اين مقام ترکيه گفت: « گروه تروريستي پ ي د در کنفرانس گفتگوي ملي سوريه که قرار است 29 ژانويه کنوني در سوچي روسيه برگزار شود شرکت نخواهد کرد.»
رئيس دستگاه ديپلماسي ترکيه افزود ديگر گروه هاي کرد نيز از اتحاد دموکراتيک کرد سوريه ناخرسندند و تعداد زيادي از گروه هاي کرد افکار اين گروه را قبول ندارند.
وي اظهار داشت برخي گروه هاي کرد به نمايندگي از کردها در نشست سوچي شرکت خواهند کرد و طرف هايي که مورد توافق سه کشور ايران ، ترکيه و روسيه باشند در اين کنفرانس شرکت مي کنند.
وزير امور خارجه ترکيه تاکيد کرد برخي از کشورها از روند مذاکرات آستانه و گام هايي که سال 2016 برداشته شد و تا حد زيادي به توقف درگيري ها در سوريه کمک کرد ناراضي هستند. وي به اين کشورهاي ناراضي هيچ اشاره اي نکرد.
چاووش اوغلو درباره سفر به عراق که اواخر هفته جاري صورت مي گيرد خاطرنشان کرد عراق به سوي بهبودي و بهتر شدن گام بر مي دارد و ترکيه در اين دوره از عراق حمايت کرده است. با حيدر العبادي نخست وزير عراق در جريان سفر اخير وي به ترکيه در خصوص عمليات نظامي مشترک دو کشور عليه حزب کارگران کردستان توافق شد.
وي امنيت و ثبات عراق را براي ترکيه بسيار مهم ارزيابي کرد و گفت: « مهم اين است که اين توافق اجرا شود و من مطمئن هستم خواهيم توانست عراق را از طريق همکاري با اين کشور از وجود عناصر تروريستي پ ک ک پاک کنيم.»