پخش زنده
امروز: -
عربستان یکی از بزرگترین وارد کنندگان سلاح در جهان است و سلاحهای صادراتی آمریکا و انگلیس به این کشور، هم اکنون در کشتار یمنیها به کار گرفته میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ دست کم یک چهارم از تسلیحات متعارف در جهان به کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا فروخته شده و از زمان پایان جنگ سرد در سال ۱۹۸۹ میلادی دو میلیون و دویست هزار نفر در درگیریها در جهان کشته شدند.
براساس این گزارش پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل یعنی آمریکا، چین، فرانسه، روسیه و انگلیس در مجموع بیش از ۷۰ درصد از تسلیحات فروخته شده در جهان را به خود اختصاص داده اند.
عربستان در این میان یکی از بزرگترین وارد کنندگان سلاح در جهان است و سلاحهای صادراتی آمریکا و انگلیس به این کشور هم اکنون در کشتار یمنیها به کار گرفته میشود.
تجارت تسلیحات در سراسر جهان در حال افزایش است و شمار افرادی که در جنگ ها، درگیریهای مسلحانه و اقدامات گروههای مسلح کشته میشوند، در حال افزایش است.
در حالی که هر روزه هزاران نفر کشته میشوند، آیا برای دولتها این امکان وجود دارد که بتوانند شرکتهای قدرتمندی را کنترل کنند که بر بازارهای تسلیحاتی در جهان استیلا پیدا کرده اند؟
زمانی که موضوع تجات و قراردادهای جهانی اسلحه مطرح میشود، باید گفت: ارقام نجومی بر سر این قراردادها پرداخت میشود. اما چیزی که اغلب از نظرها پنهان میماند شرکتهایی هستند که از این قراردادها سود زیادی عایدشان میشود و این که اگر حقوق بشر نقض شود این شرکتها با دولتها شریک جرم محسوب میشوند. چه این تسلیحات شامل جنگنده، کشتیهای جنگی، موشک یا تانک و انواع تفنگها شود باید گفت: سطح تجارت تسلیحات در جهان از هر جهت تجارتی بسیار عظیم محسوب میشود.
عفو بین الملل اعلام کرد هزینههای نظامی کشورها در سراسر جهان در سال دو هزار و شانزده در مجموع یک تریلیون و هفتصد میلیارد دلار بود که از این رقم سیصد و هفتاد و پنج میلیارد دلار صرف تجارت تسلیحات شد.
آمریکا، چین، فرانسه، روسیه و انگلیس در مجموع بیش از هفتاد درصد از تسلیحات فروخته شده در جهان را به خود اختصاص دادند و این در حالی است که همه آنها عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند، نهادی که وظیفه اش برقراری صلح و امنیت در جهان است.
دست کم یک چهارم از تسلیحات متعارف در جهان به کشورهای خاورمیانه (غرب آسیا) و شمال آفریقا فروخته شدند و این در حالی است که باید گفت: از زمان پایان جنگ سرد در سال هزار و نهصد و هشتاد و نه، دو میلیون و دویست هزار نفر در درگیریها در جهان کشته شده اند.
از ده شرکتی که بیش از همه در روند تجارت تسلیحات در جهان دخیل هستند، هفت شرکت در آمریکا مستقر هستند. لاکهید مارتین در این میان شماره یک محسوب میشود که در سال دو هزار و شانزده تسلیحاتی به ارزش چهل و یک میلیارد دلار فروخت. سه شرکت دیگر اروپایی هستند: ایرباس، بی اِی ایی سیستمز و لئوناردو در ایتالیا.