پخش زنده
امروز: -
حضور نامحدود آمریکا در سوریه را بايد در ادامه اشغالگری صهیونیست ها در فلسطين اشغالي تفسير کرد.
پنتاگون روز چهارشنبه اعلام کرد یک ارتش جدید یا یک گارد مرزی متعارف در سوریه ایجاد نمی کند.
این در حالی است که ائتلاف تحت امر آمریکا در سوریه روز یکشنبه اعلام کرده بود که سرگرم همکاری با نیروهای سوریه دموکراتیک است تا یک نیروی پلیس 30 هزار نفری ایجاد کند. این نیروها در طول مرزهای سوریه با عراق و ترکیه مستقر خواهند شد. آنها همچنین در داخل سوریه نیز به خدمت گرفته خواهند شد.
در واکنش به این طرح بشار اسد در واکنش به شکل گیری چنین نیرویی هشدار داد که هر گونه نیرویی را که جدیدا شکل بگیرد در هم خواهد کوبید. روسیه نیز این طرح را یک توطئه برای تجزیه سوریه و قرار دادن بخشی از این کشور در اختیار آمریکا توصیف کرد و مهمتر اين که ترکیه نیز با خشم به اين طرح آمریکايي واکنش نشان داد و این نیرو را ‹‹ارتش تروریستی›› نام نهاد. رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا هم دیروز در واکنش به اظهارات مقاومت ترکيه اعلام کرد: ما به نگرانی های ترکیه درباره سوریه توجه جدی داریم.
با این حال پنتاگون در ادامه بیانیه خود اعلام کرد: «آمریکا به آموزش نیروهای امنیتی محلی در سوریه ادامه می دهد. این آموزش برای تقویت امنیت برای آوارگانی که به جوامع خود باز می گردند، طراحی شده است». در این بیانیه آمده است: «این آموزش همچنین ضروری است تا این که داعش نتواند در مناطق آزاد شده بار دیگر پدیدار شود ».
این بخش از بیانه بدان معنا است که آمریکا با لفاظی و تغییر لحن سعی کرده است ترکیه را آرام کند و اساسا به خشم آنکارا توجهی نکرده است.
مطلب جالب تر اینکه وزیر امور خارجه آمریکا ديروز همچنين از «استقرار نامحدود نیروهای آمریکایی در سوریه» خبر داد و در توجیه این تصمیم نیز به ایستادگی در برابر آنچه آنرا «گروه های افراطی» دانست و همچنین مهار کردن قدرت بشار اسد رئیس جمهور سوریه و هم پیمان وی یعنی ایران اشاره کرد.
با این حال به نظر میرسد «استقرار نامحدود نیروهای آمریکایی در سوریه» را بهتر است اشغالگری - در ادامه اقدام رژیم صهیونیستی به اشغال اراضی اشغالی در فلسطین - تفسیر کرد. نباید از یاد ببریم راهبرد بلند مدت صهیونیست ها در جهان - بویژه لابی قدرتمند صهیونیستی در آمریکا و اروپا - اجرای طرح اشغال نیل تا فرات است و حضور نظامی آمریکا در بخشی از خاک سوریه از این منظر می تواند تفسیر شود.
جالب تر اینکه وزیر خارجه آمریکا در ادامه این اظهارات که نشانه اشکار مداخله مستقیم در امور سوریه است ادعا کرد واشنگتن به دنبال حضور مستقیم در جنگ داخلی سوریه و تغییر رژیم در این کشور از طرق خشونت آمیز نیست و همچنین در صدد روی آوردن به ملت سازی در سوریه در خلال یک دوره زمانی طولانی مدت هم نیست.
اين ادعا در حالي است که آمریکا اکنون حدود دو هزار نیروی نظامی در سوریه دارد و هواپیماهای آمریکایی - به بهانه هدف قرار دادند بقایای داعش- بر روی بخش های شرقی این کشور گشت هوایی انجام می دهند.
وی حتی برای مشروعيت بخشی به این اقدامات غیر قانونی خود ادعا کرد آمریکا در پی فراهم کردن امکان شکل گیری یک فرآیند تحت نظارت سازمان ملل در این کشور است. وی گفت: ‹‹خروج اسد از قدرت از طریق فرآیند تحت رهبری سازمان ملل متحد در ژنو شرایط را برای یک صلح بادوام در سوریه و ایجاد امنیت در طول مرزهای این کشور فراهم خواهد آورد.››
به گزارش امروز خبرگزاری رویترز راهبرد جدید دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در قبال سوریه خطرهای ادامه حضور نظامیان آمریکایی در این کشور را تمدید و بازتعریف می کند. بر اساس این گزارش نیروهای آمریکایی که در سوریه مستقر هستند با تهدیدات مستقیم از سوی نیروهای سوری و نیز از سوی متحدان آنها مواجه بوده اند... این مسائل همچنین تنش ها بین آمریکا و روسیه را تشدید کرده است.
دونالد ترامپ در زمان کارزارهای انتخابات ریاست جمهوری اش از سیاست های باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا در قبال خاورمیانه و مداخله نظامی واشنگتن در این منطقه انتقاد کرده بود اما هنگامی که به ریاست جمهوری رسید و به کاخ سفید راه پیدا کرد مجبور شده است که با حضور نامحدود نیروهای آمریکایی ابتدا در افغانستان و اکنون در سوریه موافقت کند. همه این تغییر رویه ها در حالی است که مردم آمریکا همچنان از مشکلات اقتصادی رنج می برند و هنوز خاطره اعتراضات گسترده و ضد جنگ مردم آمریکا و جهان بر ضد نظامی گری دولت جرج بوش پسر در افغانستان و عراق زنده است.
اکنون حدود هفت سال از شروع جنگ داخلی در سوریه می گذرد. صدها هزار سوری در این جنگ کشته شده اند و فاجعه انسانی در این کشور درحال شکل گیری است. با وجود این تیلرسون از کشورهای مختلف خواست فشارهای خود را بر سوریه تشدید کنند.
ظاهرا در جهت تشدید همین فشارها امروز و پس از حدود یک ماه از اقدام روسیه در استفاده از حق وتو در برابر قطعنامه شورای امنیت جهت مجازات استفاده کننده گان از سلاح شیمیایی در سوریه، آمریکا بار دیگر پرونده تسلیحات شیمیایی این کشور را گشوده است.
------------------------------------
عبدالرضا خلیلی