پخش زنده
امروز: -
مدير کل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت: متأسفانه برخي از غذاها و خوراک هاي محلي، در حال فراموشي است و وزارت بهداشت براي شناسايي و ترويج اين غذاها، برنامه هاي جدي دارد.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از روابط عمومي وزارت بهداشت؛ زهرا عبداللهي با بيان اينکه يکي از برنامه هاي اين دفتر، شناسايي غذاها و خوراک هاي محلي مناطق مختلف کشور است، افزود: در 2 سال گذشته و با همکاري کارشناسان تغذيه شاغل در مراکز بهداشت استان ها و شهرستان هاي کشور، انواع غذاها و خوراک هاي محلي شناسايي و از نظر ارزش تغذيه اي، ميزان کالري، قند، چربي و نمک تجزيه شد و کتابي تحت عنوان «خوراک هاي بومي ايران» چاپ شد که در آن توصيه هاي کارشناسان تغذيه نيز ذکر شده است.
وي برگزاري نمايشگاه هاي غذاي سالم و غذاهاي محلي را در فرهنگ سازي تغذيه سالم مؤثر دانست و گفت: يکي از اقداماتي که در کارگروه بين بخشي تغذيه و امنيت غذايي در دبيرخانه شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي دنبال مي شود اين است که وزارت صنعت، معدن و تجارت در صدور بي رويه مجوز براي فست فودها، بازنگري و صدور مجوز براي فروش غذاهاي محلي و ايراني را تشويق کند.
مدير کل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت تأکيد کرد: مردم غذاهاي ايراني را بيشتر دوست دارند و اين غذاها ارزش غذايي بيشتري دارد و سالم تر است و حاوي مقادير کمتري از عناصر خطر بيماري هاي غيرواگير است.
عبداللهي يکي از علت هاي مصرف بالاي فست فود را صدور بي رويه مجوز براي فعاليت آنها عنوان کرد و گفت: تعداد واحدهاي عرضه فست فود حتي در روستاها به شدت در حال افزايش است و اگر هدف از اين کار، افزايش اشتغال است، بايد در جهت بهبود تغذيه جامعه و حفظ سلامت مردم و از طريق عرضه غذاهاي ايراني باشد.
وي افزود: فست فودهاي ايراني زيادي مانند انواع کوکوها، کتلت ها و املت داريم که در مدت زمان کمي آماده مي شود و مي تواند جايگزين فست فودهاي فعلي مانند سوسيس و کالباس شود. جالب است زماني در يکي از رسانه ها ديدم که کوکو سيب زميني ايراني که کسي وقعي به آن نمي نهد، در يکي از کشورهاي دنيا، غذاي محبوبي بود.