پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ نماينده پارلمان الجزاير و عضو کميسيون دائمي فلسطين در انجمن بين المجالس اسلامي، قدس را تنها پايتخت فلسطين و عامل اتحاد جهان اسلام خواند.
به گزارش شبکه تلويزيوني الميادين، يوسف عجيسه، در حاشيه کنفرانس بين المجالس اسلامي در تهران در گفتگو با الميادين درباره اهميت نتايج و خروجي هاي کنفرانس تهران در موضوع فسلطين گفت، هيئت پارلماني الجزاير در سطح عالي در کنفرانس تهران حاضر شده است، رياست هيئت الجزايري را آقاي سعيد بوحجه رئيس پارلمان الجزاير بر عهده دارد، اعضاي هيئت الجزاير متشکل از نمايندگاني از کميسيون هاي تخصصي پارلمانند که کميسيون فلسطين، کميسيون سياست و روابط خارجي، کميسيون فرهنگ و گفتگوي تمدنها و کميسيون زنان بخشي از اين کميسيون ها را تشکيل مي دهند.
ما از يک هفته قبل تا به الان در تهران حضور داريم، در اين مدت طرح هاي مختلف با موضوعات مختلف چون فلسطين، روهينگيا، تروريسم و کشورهاي اسلامي بررسي شده است. در واقع در اين کنفرانس موضوعات متعددي به تفصيل و با حضور نمايندگاني از بيش از چهل کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت، نتيجه اين بررسي ها بيانيه اي است که بيانيه تهران خوانده مي شود. در اين بيانيه نکات بسيار مهمي ديده مي شود، اساس اين مطالب مهم اين اصل است که قدس پايتخت ابدي و تنها پايتخت فلسطين است، پايتختي که امت اسلام را متحد مي سازد، تاکيد بر اين نکته، واکنش به تصميم دولت آمريکا يعني تصميم دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکاست که قدس را به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي به رسميت شناخته و تلاش هايش را براي انتقال سفارت آمريکا از تل آويو به قدس آغاز کرده است. واکنش هايي که در جهان اسلام و جهان آزاد شاهد بوده ايم اين پيام را در خود دارد که اين تصميم بي ارزش است و نمي تواند واقعيت قدس را تغيير دهد در نتيجه شرق و غرب قدس پايتخت فلسطين است و خواهد بود. تصميم آمريکا که سبب جريحه دار کردن احساسات مسلمانان شد با هدف ايجاد تنش و هرج و مرج در منطقه بوده است، اين تصميم از طرف کشوري که مدعي نظارت بر صلح منطقه اي است ثابت کرده است آمريکا به وضوح در کنار رژيم صهيونيستي قرار دارد. پس مهم ترين بخش بيانيه تهران، اعلام همبستگي و حمايت کشورهاي عضو بين المجالس اسلامي از فلسطين و همچنين تاکيد بر اين مطلب است که فلسطين مهم ترين و محوري ترين موضوع در جهان اسلام به شمار مي آيد.
وي درباره حضور نيافتن برخي کشورهاي اسلامي در کنفرانس تهران و تاثير آن بر ميزان حمايت از قضيه فلسطين گفت، شاهد غيبت نمايندگان برخي از پارلمان هاي مهم اسلامي بوده ايم، البته ما دليل اين غيبت را نمي دانيم اما غيبت در چنين نشست هايي بي تاثير نيست، چنين غيبت هايي مي تواند بر برخي از موضوعات در جهان اسلام تاثير منفي داشته باشد. به همين دليل ما بارها بر ضرورت کنار گذاشتن اختلافات و گام نهادن در مسير همکاري جمعي تاکيد کرده ايم. اختلافات بايد از طريق گفتگو و به شيوه مسالمت آميز حل شود، گفتگو موجب مي شود تا بسياري از اختلاف نظرها اعم از مذهبي، قومي ، زباني و ... حل شود. مثلا در هيئت الجزاير نمايندگاني از ديدگاههاي مختلف حضور دارند، ممکن است اين نمايندگان در داخل الجزاير درباره مسائل اقتصادي و سياسي با هم اختلافاتي داشته باشند اما وقتي موضوع فلسطين به ميان مي آيد وحدت و همدلي دارند و اختلافات را کنار مي گذارند.
عجيسه درباره کافي بودن يا نبودن واکنش جهان اسلام به تصميم اخير ترامپ گفت، مسلمانان در همه جاي جهان ، در پارلمان هاي جهان اسلام و همچنين شخصيت هايي در جهان اسلام، به نوبه خود در اين موضوع واکنش هايي نشان داده اند به همين منظور در بيانيه تهران از کساني که با دولت آمريکا ارتباط سياسي دارند خواسته شده است تا ضمن پايان دادن و تعليق روابط با آمريکا، شرط از سرگيري روابط را عقب نشيني اين کشور از اين تصميم غير اخلاقي و غير انسانيش درباره قدس اعلام کنند. شاهد بوده ايم که شوراي امنيت نيز عليه تصميم آمريکا موضع گرفته است يا آنکه گروه کشورهاي اسلامي در سازمان ملل متحد، يعني بيش از پنجاه و دو کشور عضو اين سازمان، در اين باره موضعگيري کرده اند. با اين حساب مي توان گفت تصميم آمريکا سبب ايجاد موج حمايت از فلسطين در جهان شده است، به همين دليل همچنان اميدواريم آمريکا از اين تصميم عقب نشيني کند زيرا اين تصميم حقوق ملي فلسطينيان را نقض مي کند و به طرح تشکيل دو کشور مستقل پايان مي دهد. البته ما راه حل دو کشور مستقل را به رسميت نمي شناسيم به همين دليل از کشورهاي عربي مي خواهيم خود را کفيل موضوع فلسطين ندانند، آنان بدون رايزني و مشورت با مردم خود و جهان اسلام چنين طرحي را ارائه کردند. معتقدم در هر حال بايد تلاش ها براي وادار کردن دولت آمريکا به عقب نشيني از تصميمش ادامه داشته باشد.