پخش زنده
امروز: -
دونالد ترامپ درباره برجام، بد مي گويد، تضعيفش مي کند و بعد تهديد مي کند از آن خارج مي شود و بعد هم طرفهاي ديگر را به زور وادار مي کند تسليم خواسته هاي وي شوند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما خبرگزاري اسپوتنيک در مقاله اي به قلم فينيان کانينگهام نوشت: دونالد ترامپ دقيقا يک سال پيش به عنوان چهل و پنجمين رئيس جمهور آمريکا انتخاب شد و در اولين سخنراني خود وعده داد "آمريکا را از نو بسازد." و قدرت را به "مردم فراموش شده" کشورش باز گرداند.
اما گذشت يک سال نشان مي دهد وي مردم کشورش را فريب داده و جايگاه آمريکا را در عرصه بين المللي پايين آورده است.
اين مساله از جهتي ناشي از افتضاح هاي سياسي است که وي در عرصه سياست خارجي به بار آورده است شامل احتمال جنگ هسته اي با کره شمالي، نابود کردن تلاش هاي صلح در خاورميانه (غرب آسيا) و دشمن ساختن از روسيه، چين و ايران.
وي در موضوع توافق هسته اي ايران که يک معاهده مورد حمايت سازمان ملل است و کشورش نيز همراه با روسيه، چين، و اتحاديه اروپا آن را در سال 2015 امضا کرده است گفت اين توافق بدترين توافقي است که تاکنون ديده است.
وي اکنون هشدار مي دهد اين توافق را اگر دوباره درباره اش مذاکره نشود و مفاد مطلوب تري براي آمريکا فراهم نکند کاملا از بين خواهد برد.
روسيه و ديگر تابعان اين توافق اعلام کرده اند توافق هسته اي ايران اصلا قابل مذاکره دوباره نيست. آنها تاکيد کردند اين توافق يک معامله انجام شده است و بر اساس قانون بين الملل و در شوراي امنيت تصويب شده است.
درخواست هاي زمخت ترامپ نشان مي دهد وي از طريق زورگويي، عقب گرد و بدخواهي کار خود را پيش مي برد. همين خصلت ها را مي توان در شيوه خروج وي از معاهده آب و هواي پاريس که آن هم در سال 2015 امضا شد مشاهده کرد.
اين شيوه فريبکاري ترامپ است: از اول تا آخر درباره اين توافق، بد مي گويد، آن را دور مي اندازد، تضعيفش مي کند، و بعد با نيتي غيرصادقانه تهديد مي کند از آن خارج مي شود و بعد هم طرفهاي ديگر را به زور وادار مي کند تسليم خواسته هاي وي شوند.
ترامپ و طرفدارانش ممکن است بگويند اين روش نوعي مهارت کسب و کار است و ترامپ با اين روش توانسته ميلياردر شود پيش از آن که به صحنه سياست بيايد. اما مسايلي چون احترام، اعتماد، و تعهد يک اصل است و رفتار ترامپ نشان مي دهد اين خصايل در وي بسيار اندک هستند.