پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس: پارلمانهای کشورهای اسلامی نمایندگان ملتها هستند؛ باید دولتها را به مسیری ببریم که اقدامات عملی در دفاع از قدس و مردم فلسطین انجام دهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما، علي لاريجاني در مراسم اختتاميه سيزدهمين اجلاس بين المجالس کشورهاي عضو سازمان همکاري اسلامي افزود: در زمان برگزاري اين اجلاس رؤساي پارلمان ها و نماينده هاي هيأت هاي مجالس کشورهاي مختلف خيلي با صراحت سخن مي گفتند، موضوعي که گاه دولت ها اين جرأت را درقبال اقدامات کشورهاي بزرگ ندارند.
وي گفت: رفتاري که امريکايي ها درقبال قدس شريف داشتند که يک ظلم مضاعفي به ملت فلسطين است، همه تقريباً به آن اشاره و با صراحت آن را محکوم کردند و خواستار اقدامات عملي کشورهاي اسلامي در مقابل اقدامات امريکايي ها بودند.
آقاي لاريجاني اين صراحت گفتار در سخنراني را ارزشمند دانست و افزود: اين نشان مي دهد که نمايندگان پارلمان هاي کشورهاي اسلامي نمايندگان ملت ها هستند.
وي تصريح کرد: کار ما از اين به بعد شروع مي شود و بايد دولت ها را به مسيري ببريم که اقدامات عملي در دفاع از قدس و مردم فلسطين انجام دهند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي از همه پارلمان هاي کشورهاي اسلامي خواست اين اقدامات اجرايي و عملي را که پيشنهاد شد پيگيري و دولت ها را نصيحت کنند.
آقاي لاريجاني افزود: بايد به دولت ها فشار وارد کرد تا اين اقدامات را انجام بدهند.
وي همکاري هاي اقتصادي بين کشورهاي اسلامي را از نيازهاي امروز جهان اسلام دانست و گفت: بايد بپذيريم که در اين زمينه فعاليت هاي کمي انجام داده ايم.
آقاي لاريجاني با تأکيد بر اينکه ظرفيت هاي خوبي در کشورهاي اسلامي وجود دارد خاطرنشان کرد: شايد بيشترين منابع انرژي از نظر نفت، گاز و چه از نظر معادن باارزش در بين کشورهاي اسلامي وجود دارد.
وي گفت: نيروي متخصص بسيار خوبي در کشورهاي اسلامي وجود دارد و يک هوشياري در کشورهاي اسلامي وجود دارد، اينها همه کمک مي کند که ما از ظرفيت هاي هم استفاده کنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: امروز کشورهاي بزرگي در عالم اسلام هست که ظرفيت اقتصادي خوبي دارند، از نظر فناوري پيشرفته هستند، منابع انرژي خوبي دارند ولي اين به يک هم افزايي بين کشورهاي اسلامي تبديل نشده است.
لاريجاني گفت: اين ضرر بزرگي است زيرا کشورهاي اسلامي مي توانند يک قطب تأثيرگذار در جهان امروز باشند به شرط اينکه در کنار همکاري هاي سياسي از نظر اقتصادي همگرايي داشته باشند.
وي افزود: به نظر مي رسد دبيرخانه اتحاديه بين المجالس کشورهاي اسلامي بايد در اين زمينه فعاليت بيشتري انجام دهد.
آقاي لاريجاني از دبيرکل جديد اين اتحاديه خواست با مشورت با پارلمان ها، راه هاي مراودات دوجانبه، همکاري هاي تجاري و همکاري هاي اقتصادي و فناوري را در بين کشورهاي اسلامي مورد توجه قرار دهد.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران با آغوش باز از همکاري با همه کشورهاي اسلامي استقبال مي کند و اميدواريم اين مسير، مسير پرتوفيقي براي کشورهاي اسلامي باشد.