به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کیش، حمید صرامی در جمع خبرنگاران گفت: سالانه در کشور افغانستان و به ویژه بعد از حضور نیروهای ناتو در این کشور، تولید مواد مخدر به 9 هزارتن در سال رسیده است که از این میزان 30 درصد آن وارد کشور می شود.
وي افزود: با تلاش نیروهای نظامی، انتظامی و اطلاعاتی کشور 75 درصد مواد مخدر ورودی به کشور کشف و توقیف می شود.
صرامی بیان کرد: بر اساس آخرین تحقیقات شیوع شناسی مواد مخدر در کشور در جمعیت 15 تا 64 سال کشور نزدیک به 3 میلیون مصرف کننده مستمر مواد مخدر وجود دارد که 156 هزار نفر آن را زنان تشکیل می دهند.
مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: 20 درصد جمعیت مصرف کننده مستمر کشور را افراد دارای تحصیلات فوق دیپلم تا دکترا شامل می شوند.
صرامی با اشاره به اینکه بر اساس آخرین بررسی ها دو و یک دهم درصد دانش آموزان متوسطه دوم و هنرستان ها تجربه مصرف داشته یا دچار مصرف شده اند بیان کرد: این میزان در بین دانشجویان دانشگاه های دولتی 5 درصد است.
مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری 27 درصد از جمعیت 15 تا 64 سال کشور متاسفانه نگرش مثبت به مصرف مواد مخدر داشته اند تاکید کرد: برنامه های مبارزه با مواد مخدر در حوزه آموزش و فرهنگ سازی باید با جدیت بیشتری دنبال شود.
حمید صرامی با بیان اینکه در امر پیشگیری اولیه و با هدف توانمند سازی و تغییر نگرش دانش آموزان مدارس و متوسطه دوم به مصرف مواد مخدر طرحی را با عنوان توانمند سازی و روش های پیشگیری اولیه از اعتیاد گفت: این طرح در 31 استان کشور و آموزش 2 هزار و 300 مربی انجام شد که تحقیقات اولیه حاکی از تغسسر نگرش این افراد به مواد مخدر بوده است.
صرامی با بیان این امار که برای اولین بار انتشار یافته است گفت: از ابتدای انقلاب تا کنون 10 هزار تن انواع مواد مخدر در مرزهای ورودی کشور کشف و توقیف شده است.
وی با درخواست از رسانه ملی برای اختصاص ساعت های پر بیننده به برنامه های موضوع محور مواد مخدر و همچنین تولید برنامه های بیشتر با محور آموزش افزود: تلاش های دستگاه های متولی امر مواد مخدر باید با جدیت بیشتری صورت گیرد چرا که تنها 20 درصد جمعیت کشور زیر چتر آموزشی قرار دارند و 80 درصد همچنان نیازمند آموزش اند.
مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: براساس آخرین بررسی ها بیش از 700 نوع مواد زوان گردان در جهان تولید می شود و در این بین کشورهای اروپایی بیشترین مصرف کننده این مواد اند.
صرامی افزود: پیش بینی ما این است که به تناسب شیوع این مواد در جهان، در کشورمان هم با کاهش سن اعتیاد به این مواد و ورود بیشتر زنان و افراد تحصیل کرده و شاغلین مواجه شویم.
وی اشاره ای هم به سن مصرف مواد مخدر در کشور کرد و گفت: به طور معمول سن شروع مصرف مواد مخدر در کشور 21 تا 24 سال است اما تحقیقات نشان می دهد این سن به 15 سال هم کاهش یافته است.
مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری هم با بیان اینکه الگوی مصرف مواد مخدر در ایران به ترتیب تریاک، هروئین و ماده گل و شیشه است بیان کرد: بر خلاف تصور عموم ماده مخدر گل 26 درصد بیشتر از حشیش دارای مواد توهم زا است.
وی در پایان با تاکید بر اینکه 13 دستگاه به صورت رسمی در گیر مبارزه با مواد مخدر اند و بر اساس برنامه ششم توسعه سالانه باید مصرف مواد مخدر 5 درصد کاهش یابد گفت: این میزان تا پایان برنامه ششم باید به 25 درصد برسد.